Problem s guestbookom – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problem s guestbookom – PHP – Fórum – Programujte.comProblem s guestbookom – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hrusky0
Duch
18. 8. 2007   #1
-
0
-

takze vytvoril som si jednoduchy guesbook bez pouzitia mysql, su tam inputy na meno a spravu. Okrem toho sa v sprave pise este datum, ip adresa a prehliadac s OS (na to som pouzil http user agenta)
nastavil som si ze napriklad slovo opera sa mi zameni s obrazkom opera.png... windows za win.png atd, nejak takto:

$agent = $HTTP_USER_AGENT;
$agent = str_replace("Opera","<IMG SRC=\"smile/opera.png\" alt=\"\">", $agent);

ale problem je ze sa to sice nahradi ale potom tam mam zvysny text z toho http user agentu, dal by sa nejako odstranit?
prikladam screen:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
18. 8. 2007   #2
-
0
-

Vyskusaj toto:

$agent = $HTTP_USER_AGENT;
if (substr_count(strtolower($agent), "opera") > 0) { $agent = '<IMG SRC="smile/opera.png" alt="">'; }

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Hrusky0
Duch
19. 8. 2007   #3
-
0
-

Funguje to tak 50 na 50, teraz tam sice uz ukaze len ikonku opery ale zase neukazuje ikonu OS.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mylan40
Super člen
19. 8. 2007   #4
-
0
-

A čo toto?



$agent = $HTTP_USER_AGENT;
if (substr_count(strtolower($agent), "opera") > 0) { $vypis = '<IMG SRC="smile/opera.png" alt="">'; }
if (substr_count(strtolower($agent), "windows") > 0) { $vypis .= '<IMG SRC="smile/win.png" alt="">'; }

Prosto presne to, čo napísal Tomas, akurát si nebudeš prepisovať premennú $agent, ale budeš mať nejakú ďalšiu, napr. $vypis, do ktorej budeš všetko pripájať cez .=

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Hrusky0
Duch
19. 8. 2007   #5
-
0
-

Skusil som to ale ked som dal namiesto $agent $vypis (u mna je to $odkaz) tak to uz nenahradi vobec....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
19. 8. 2007   #6
-
0
-

zdravim,
vyzkousej jeste tohle:

$prohlizece = array(

"opera" => "opera.png",
"firefox" => "ff.png",
"ie" => "ie.png",
);
$os = array(
"widnows" => "win.png",
"linux" => "linux.png",
);

$agent = $HTTP_USER_AGENT;
$obrazky = "";

foreach($prohlizece as $pro => $obr){
if(strpos($agent, $pro) !== false) $obrazky .= '<img src="smiles/'.$obr.'" alt="">';
}


foreach($os as $pro => $obr){
if(strpos($agent, $pro) !== false) $obrazky .= '<img src="smiles/'.$obr.'" alt="">';
}

vysvetleni kodu: promenna $prohlizece obsahuje pole, kde jeho indexy je text, kterym $HTTP_USER_AGENT urcuje prohlizec(prepis na hodnoty, ktere vraci, ja je neznam, tak sem tam hodil "ilustracni") a hodnota pod danym indexem je obrazek s danym prohlizecem. Stejne je udelano pole $os, kde sou prozmenu operacni systemy, plati to stejne, co u prohlizecu
foreach() je cyklus pro prujezd polem, v promenne $pro je index pole a v promenne $obr je obsah pole
strpos zjistuje, zda dany text je obsazen v jinem textu, pokud tam je, prida se do promenne $obrazky obrazek prohlizece/os, pak uz jen staci vypsat promennou $obrazky
Jestli chces obrazky nejak oddelit, pridej do $obrazky mezi cykly dany oddelovac

snad sem to napsal tak, ze se to da pochopit

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Apik
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
19. 8. 2007   #7
-
0
-



<?php
$user = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];

$os = array("windows", "Linux");

function os_img( $user, $os ) {
foreach ($os as $substring) {

if (substr_count(strtolower($user), $substring) > 0) {$vypis = '<IMG SRC="smile/'.$substring.'.png" alt="">'; }
}
return $vypis;
}
?>


máš pro OS, stačí uprovit i pro prohlížeč

EDIT: POZDĚ

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Hrusky0
Duch
19. 8. 2007   #8
-
0
-

tak som to cele skopiroval a zmenil som hodnoty na take ake maju byt ale aj tak mi to nechce nic nahradit...
prikladam ten script v txt
http://fet.cholerik.cz/ukazka.txt

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Apik
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
19. 8. 2007   #9
-
0
-

nevidím, že by si zapisoval proměnnou $obrazky do souboru

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Hrusky0
Duch
19. 8. 2007   #10
-
0
-

ja som kreten....uz mi to funguje diky moc ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
19. 8. 2007   #11
-
0
-

se stane :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 430 hostů

Podobná vlákna

Problem s &lt; a &gt; — založil 7raul

Problém — založil Ma.ty

Problém — založil Dfire

Problém v C++ — založil Anonim

Problem — založil roonill

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý