Jak se vrátit z5 v řetězci – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak se vrátit z5 v řetězci – Python – Fórum – Programujte.comJak se vrátit z5 v řetězci – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
selkir
~ Anonymní uživatel
140 příspěvků
21. 8. 2007   #1
-
0
-

Jak sevrátit na začátek programu nebo popřípadě na nějaké návěstí v programu něco jako label u javascript.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
21. 8. 2007   #2
-
0
-

použít cyklus, použít funkci...
Projdi si geonovi kurzi, postupně se všechno naučíš...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
geon0
Grafoman
26. 8. 2007   #3
-
0
-

metoda GOTO není v Pythonu podporována - je velmi nečistá. Vždy stačí for, nebo while, atp. A vždy je to přehlednější.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
selkir
~ Anonymní uživatel
140 příspěvků
30. 8. 2007   #4
-
0
-

To geon:takže nějakej návrat by se dal udělat asi takhle:

#-*-coding:cp1250-*-

import random
dobre=0
spatne=0
for x in range(10): #zopakuje 10x příklad
prvnicislo=random.randint(1,10) #vygeneruje první číslo
druhecislo=random.randint(1,10) #vygeneruje druhé číslo
print "Kolik je:", prvnicislo,"*", druhecislo
cislo=input ("Zadej číslo: ")
vysledek=prvnicislo*druhecislo
if cislo==vysledek: #rozhodne o správnosti zadaného čísla
print "Ano-to je dobře."
dobre=dobre+1 #počítá kolik je správných odpovědí
else:
print "Ne,lituji. Správná odpověď je ",vysledek
spatne=spatne+1
print 'Máte', dobre, 'správných odpovědí a', spatne, 'špatných.'
if dobre<spatne:
print "Měl jste více špatných odpovědí než správných pro opakování napište 'A' pro ukončení 'N'"
rozhodnuti=raw_input ("Zadej: ")
if rozhodnuti=="A":
def zacatek(): #vrátí na začátek programu
import random
dobre=0
spatne=0
for x in range(10): #zopakuje 10x příklad
prvnicislo=random.randint(1,10) #vygeneruje první číslo
druhecislo=random.randint(1,10) #vygeneruje druhé číslo
print "Kolik je:", prvnicislo,"*", druhecislo
cislo=input ("Zadej číslo: ")
vysledek=prvnicislo*druhecislo
if cislo==vysledek: #rozhodne o správnosti zadaného čísla
print "Ano-to je dobře."
dobre=dobre+1 #počítá kolik je správných odpovědí
else:
print "Ne,lituji. Správná odpověď je ",vysledek
spatne=spatne+1
print 'Máte', dobre, 'správných odpovědí a', spatne, 'špatných.'
zacatek()
else:
print "Konec programu"



Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
30. 8. 2007   #5
-
0
-

ne, nebo raději ne, protože ten samý kod se ti tam objevuje dvakrát. A když je dvakrát, je dobré ho dát do funkce nebo trochu to změnit (nástin, zbytek dodelej sam):

#-*-coding:cp1250-*-

import random
dobre=0
spatne=1

while dobre<spatne:

spatne = 0
for x in range(10): #zopakuje 10x příklad
..............

print 'Máte', dobre, 'správných odpovědí a', spatne, 'špatných.'

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
selkir
~ Anonymní uživatel
140 příspěvků
1. 9. 2007   #6
-
0
-

To geon:

#-*-coding:cp1250-*-

import random
dobre=0
spatne=1
while dobre<spatne:
spatne=0
for x in range(10): #zopakuje 10x příklad
prvnicislo=random.randint(1,10) #vygeneruje první číslo
druhecislo=random.randint(1,10) #vygeneruje druhé číslo
print u"Kolik je:", prvnicislo,"*", druhecislo
cislo=input (u"Zadej číslo: ")
vysledek=prvnicislo*druhecislo
if cislo==vysledek: #rozhodne o správnosti zadaného čísla
print u"Ano-to je dobře."
dobre=dobre+1 #počítá kolik je správných odpovědí
else:
print "Ne,lituji. Správná odpověď je ",vysledek
spatne=spatne+1
print u'Máte', dobre, u'správných odpovědí a', spatne, u'špatných.'
if dobre<spatne: #rozhodne jaký vzkaz vypsat uživateli
print u"Měl jste více špatných odpovědí než správných proto se zkoušení zopakuje."
else:
print u"Úspěšně jste zvládl náš test."



Prosím ber to jako odevzdaný úkol nemůžu se (chybou systému) přihlásit a tak nemám možnost to udělat jinak.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
2. 9. 2007   #7
-
0
-

Kolik je: 7 * 3

Traceback (most recent call last):
File "C:\DOCUME~1\geon\LOCALS~1\Temp\F2075899.py", line 11, in <module>
cislo=input (u"Zadej ŔÝslo: ")
UnicodeEncodeError: 'ascii' codec can't encode characters in position 6-7: ordin
al not in range(128)
>>>


Takže za 4.
JInak ty prosím sem neodevzdávej ukoly - http://programujte.com/forum.php?akce=prispevek&id=73&sekce=jak-se-ptat? - raději počkej, až bude systém funkční.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
selkir
~ Anonymní uživatel
140 příspěvků
2. 9. 2007   #8
-
0
-

To geon:zajímavé mě to žádnou chybu nehodí a je jedno jestli tam mám u nebo ne?!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
2. 9. 2007   #9
-
0
-

ale hodí - zkus použít přímo tento kod, co jsi sem dal (a asi následně opravoval) - a ne ten, co máš uložen přímo v počítači. Nepoužívej IDLE, ale pouštěj kod přímo z TEnto počítač nebo TC nebo příkazový řádek.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
selkir
~ Anonymní uživatel
140 příspěvků
3. 9. 2007   #10
-
0
-

To geon:no tak to je možný a nic jsem neopravoval to nemám ve zvyku, jsem čestnej. A pravdou je že v idle je to asi něco jiného než v příkazovém řádku:
Jak bych to tedy měl udělat aby to nehodilo error, protože jinak je to docela fajn program.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
3. 9. 2007   #11
-
0
-

print u"Zadej číslo: ",
cislo=input()

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 29 hostů

Podobná vlákna

Jak se vrátit do menu — založil Dfire

Jak vrátit řetězec v c++ — založil ondy13

Jak vrátit řetězec v c++ — založil ondy13

[C#] Jak vrátit hodnotu ze třídy ? — založil BezzradaZacatecnik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý