Pomozte najit chybu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomozte najit chybu – C / C++ – Fórum – Programujte.comPomozte najit chybu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

10. 5. 2006   #1
-
0
-

Zatim se jenom ucim. Zkousel sem si udelat jednoduchy program (viz kod):



#include <iostream>

using namespace std;
char jmeno[5];
int main()
{
cout << "Vitejtenn";
cout << "Jmeno : ";
cin >> jmeno[5];
if (char jmeno[5] = "Kari")
{
cout << "Ahoj Kari";
}
else
cout << "Spatne jmeno";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Pokazdy kdyz zadam jine jmeno nez Kari,tak me to stejne napise Ahoj Kari, misto toho aby to napsalo Spatne jmeno...? :?
Pls poradte mi nekdo jak to vyresit.
Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
pr0ph3t.0
Duch
10. 5. 2006   #2
-
0
-

V c++ porovnavani stringu delej pomoci funkce strcmp(string1, string2);
Najdes ji v knihovne <strings> :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Do not believe in miracles - rely on them!
Lukáš Churý
~ Šéfredaktor
+8
Hero
10. 5. 2006   #3
-
0
-

Kari napsal:

Zatim se jenom ucim.Zkousel sem si udelat jednoduchy program (viz. kod):



#include <iostream>

using namespace std;
char jmeno[5];
int main()
{
cout << "Vitejtenn";
cout << "Jmeno : ";
cin >> jmeno[5];
if (char jmeno[5] = "Kari")
{
cout << "Ahoj Kari";
}
else
cout << "Spatne jmeno";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Pokazdy kdyz zadam jine jmeno nez Kari,tak me to stejne napise Ahoj Kari,misto toho aby to napsalo Spatne jmeno... :?
Pls poradte mi nekdo jak to vyresit.
Diky




Cele spatne..
deklarovat promennou musis jeste pred ejim pouzitim ..
char jmeno[5];
cin >> jmeno[5];

if (char jmeno[5] = "Kari")
nejde.. povovnavas pouze 6ty znak v promene jmeno s danym retezcem..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Adam Streck0
Stálý člen
10. 5. 2006   #4
-
0
-

nehled? na to ?e pro porovn?n? se nepou??v? =, ale == - v tv?m p??pad? toti? neporovn?v??, ale p?i?azuje? hodnotu, jeliko? do jednoho znaku typu char nem??e? vlo?it ?et?zec, m?lo by se jednat o v?slednou podm?nku nepravdiovou.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
10. 5. 2006   #5
-
0
-

Curo napsal:

Cele spatne..
deklarovat promennou musis jeste pred ejim pouzitim ..
char jmeno[5];
cin >> jmeno[5];



Vzdyt promenna tam je deklarovana ne? Jeste pred funkci main().
No ja nevim sem teprve C++ n00b,takze se teprve postupne ucim a v tomhle sem asi precenil svoje sily jak vidim.
Ale byl by nekdo schopnej me napsat kod jak by to melo byjt aby to fungovalo tak jak ma?
Aspon bych se z toho poucil.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
11. 5. 2006   #6
-
0
-

Kari napsal:

Curo napsal:

Cele spatne..
deklarovat promennou musis jeste pred ejim pouzitim ..
char jmeno[5];
cin >> jmeno[5];



Vzdyt promenné tam je deklarované ne?Jeste pred funkci main().
No ja nevim sem teprve C++ n00b,takze se teprve postupne ucim a v tomhle sem asi precenil svoje sily jak vidim.
Ale byl by nekdo schopnej me napsat kod jak by to melo byjt aby to fungovalo tak jak ma?
Aspon bych se z toho poucil.
:?




#include <cstdlib>
#include <iostream>

using namespace std;

char jmeno[5]; // 4 znaky + jeden pro null

int main(int argc, char *argv[])
{
cout << "Zadej jmeno: ";
cin >> jmeno; // cte pouzedo prvniho bileho znaku, kdybyste potreboval celou vetu pouyijte metodu cin.get(jmeno, 5);
if(strcmp(jmeno, "Kari") == 0) // pokud jsou retezce shodne vrati 0
cout << "Ahoj, Karin";
else
cout << "Spathne jmeno" << endl; // manipulator endl -funkcne to same co 'n' + neco navic
cin.get();
cin.get();
system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
11. 5. 2006   #7
-
0
-

Jo diky moc,uz to funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Nemuzu najit chybu — založil Franceq

Nedari se mi najit chybu. — založil martas01

Nemuzu najit chybu... — založil anonym

Nemůžu najít chybu - kód pro vstup — založil Garret Raziel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý