Struct vo funkcii – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Struct vo funkcii – C / C++ – Fórum – Programujte.comStruct vo funkcii – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Eversmann0
Návštěvník
22. 8. 2007   #1
-
0
-

Jaksi som moc nepochopil 7 lekcii. Dajme tomu, ze chcem funkciu, ktoru ked si zavolam, tak mi vypise struct(pole). AKo na to??Potrebujem do nej poslat dany struct a pocet prvok, len jaksi to neviem rozchodit.DIK.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Huge0
Návštěvník
22. 8. 2007   #2
-
0
-

Prostě vytvoříš funkci se 2 parametry, jeden je ukazatel na struktury a druhý počet prvků v poli.

// Includy, namespace std a definice struktury...to zvládneš.

void funkce(jmeno_tve_struktury* pole_tech_struktur, int pocet_prvku_v_tom_poli){
for(int i = 0; i < pocet_prvku_v_tom_poli; i++){ // Vypisuje struktury jednu po druhé...
cout<< pole_tech_struktur[i].polozka1<<endl;
cout<< pole_tech_struktur[i].polozka2<<endl; // nebo to dáš na jeden řádek.
};

// A pak to zavoláš.
int main(){
jmeno_tve_struktury pole_struku[60];
// Vložení hodnot do struktur...
pole_struku[0].polozka1 = "Ahoj slunce!";
funkce (pole_struku, 60); // Název pole bez indexu jest ukazatel.
funkce (*pole_struku[0], 60) // Totéž jako předchozí, stejný ukazatel, ale napsaný jinak.

cout<<endl<<"Enjoy."
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Eversmann0
Návštěvník
23. 8. 2007   #3
-
0
-

Diky moc, ale aj tak mi to jaksi nefrci,lebo som to moc nepochopil, som z toho proste cvok. Jediny problem je v hlavicke funkcie. JA tam mam void fun(po[100],int i) a robi mi to bordel. Skusal som to rozne menit, ale vzdy mi napise bud unexpected i(C2062) alebo syntax error (C2059). A pri volani fun mi napise, ze nebola najdena, tak ja vazne neviem.Isto je to primitivna vec, ale ja sa proste neviem pohnut.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mephi0
Expert
23. 8. 2007   #4
-
0
-



void funkce(jmeno_tve_struktury* pole_tech_struktur, int pocet_prvku_v_tom_poli)
{
for(int i = 0; i < pocet_prvku_v_tom_poli; i++)
{
cout<< pole_tech_struktur[i].polozka1<<endl;
cout<< pole_tech_struktur[i].polozka2<<endl;
}
};

main:
...

jmeno_tve_struktury tvojePole[10];
...
funkce(tvojePole,10);
...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

2D pole vo funkcii — založil Anonym

Zoznam funkcii — založil Milan

2d pole malloc vo funkcii — založil wrany

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý