Jednoduchá Foto Galéria – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jednoduchá Foto Galéria – PHP – Fórum – Programujte.comJednoduchá Foto Galéria – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tocimanko0
Grafoman
23. 8. 2007   #1
-
0
-

Zdravim. Potrebujem poradit.. Chcem vytvorit jednoduchu foto galeriu v php, ale som v php len zaciatocnik :-( Nepoznam potrebne funkcie, ktore podla mojho navrhu by celkom sedeli.. Tu je moj napad...

-----------------------------------------
[<] [>]

(FOTECKA) ----> napr. 1.jpg

po kliknuti napr. na [>] chcem aby sa mi zobrazila fotka 2.jpg = $_aktualna_fotka + 1 + ".jpg"

To by mi ulahcilo update fotiek, ze ked pridam zas dalsie fotky napr. 5,6,7 (*.jpg) ze ich to proste zoberie do uvahy.. Ale zisiel by sa aj check, ci fotka
$_aktualna_fotka + 1 + ".jpg" existuje, lebo ked mam fotky 1,2,3,4,5,6,7,8,9 (.jpg) , aktualna fotka = 9, tak potom nasleduje 10.jpg a vyhodi Error #404.

Ako som uz hovoril, v php len zacinam a potrebujem velmi takuto foto galeriu naprogramovat .. robim to pre kamosa.. vsetko ostatne uz mam, len toto mi chyba.. Ak ste pochopili podla popisu problemu co chcem :D pls poradte.. Diky!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Reklama
Reklama
Tocimanko0
Grafoman
23. 8. 2007   #2
-
0
-

No co? NIkto nic? :((( Pls, pomoc!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Geany
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
23. 8. 2007   #3
-
0
-

Ak ste pochopili podla popisu problemu co chcem :D pls poradte.. Diky!


popravde vlastne ani ne :D
ten check jestli ta fotka existuje muzes zajistit pomoci funkce file_exists(string $filename) -- viz. http://cz.php.net/function.file-exists

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tocimanko0
Grafoman
23. 8. 2007   #4
-
0
-

ok :-) diky !!! zas kusok problemu je fuc.. ale ten zvysok ?? :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
dalaman0
Věrný člen
23. 8. 2007   #5
-
0
-

Precitaj si najskor nejake tutorialy k PHP alebo si zaobstaraj nejaku knihu a nauc sa nieco viac o PHP. Uvidis ze ziskane skusenosti ocenis aj pri dalsich projektoch.. NIkto ti tu nenapise cely skript pre fotogaleriu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
insider0
Věrný člen
23. 8. 2007   #6
-
0
-

zdravim,
cely skript ti tady nenapisu, ale mozna te trochu nasmeruju
pokud chces mit galerii bez databaze, budes muset pouzit prohledani adresare, v zvislosti na verzi php pouzij funkce http://cz.php.net/manual/cs/function.scandir.php(php 5), nebo si podivej na priklad na http://cz2.php.net/manual/cs/function.readdir.php(php <5)
soubory si muzes ulozit do pole(ukladej jen soubory, ktere budes potrebovat, napr jen jpg - pomoci http://cz2.php.net/manual/cs/function.strpos.php zjistis, jestli obsahuje nejaky retezec, treba ".jpg")
dale podle identifikatoru aktualni fotky si zjistis, zda je posledni(pokud mas pole serazene, coz bys mel mit, protoze se to nacita abecedne ...) no a nasledne si zjistis, jestli teda aktualni fotka je prvni/posledni v poli a podle toho vypises odkaz na dalsi/predchozi fotky.

doporucuji pri cteni souboru odstranit priponu a "zbytek" dat zaroven jako index pole ...

v pripade, ze to pujde pres db to bude o dost jednodussi, jen si pomoci dotazu na db zjistis, jeslti existuje dalsi zaznam a podle toho vypises odkazy na dalsi fotky ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Tocimanko0
Grafoman
24. 8. 2007   #7
-
0
-

To insider: LOL, diky.. To by riesilo moj problem :) Ak zas nespravim nejaku hlupu chybu, zrejme to aj bude fungovat.. Dik! :))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 40 hostů

Podobná vlákna

Galeria — založil mORb

Galéria — založil MI@SO

C# photo galéria — založil lukyno010

FOTO prezentace v PPT — založil Tomb

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý