AJAX a zalozky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

AJAX a zalozky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAJAX a zalozky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dudo19040
Newbie
23. 8. 2007   #1
-
0
-

Mam v stranke Ajax app a chcel by som aby aj prpinanie medzi sekciami stranky robil Ajax, ale zaroven aby sa dala dana stranka ulozit do zaloziek(Napr.: ked si bookmarknem knihu navstev aby mi to otvorilo na nej) aj ked url celej stranky sa nemeni ani pri prechode sekciami . Neviem ci je to mozne tak ak je to blbost sorry...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
23. 8. 2007   #2
-
0
-

Ty zalozky jsou jeno o tom, ze pri kliknuti na zalozku skryjes vsechny datove oblasti, a pak zkontrolujes, jestli tu, kterou chces zobrazit mas nactenou. Jestli jo, tak ji jenom zobrazis, jetsli ne, tak ji nactes (zatim tam zobrazis nejake to presipatko) a pak ji zobrazis.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
dudo19040
Newbie
23. 8. 2007   #3
-
0
-

No vsak ale ked budem mat dajme tomu web cely v Ajaxe tak bude mat vzdy 1 url. Ktora sa nebude menit. Napr.Som na www.nieco.sk/index.php a chcem ist na www.nieco.sk/index.php?sekcia=kniha_navstev tak mi reloadne celu stranku nie? Takze je to bud ajax alebo moznost bookmarkov pre userov? Spravim len nacitavanie udajov v sekcii cez ajax. To co som chcel spravit je asi nemozne....
Akoze nebol by problem to urobit v ajaxe ale chcem aby si useri mohli bookmarknut kde su .....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
23. 8. 2007   #4
-
0
-

Delat cely web timto stylem je v 99% holy nesmysl. Pro bezne stranky ma AJAX smysl na rusne featurky trochu zprijemnujici pouzivani, tam ale tohle nepatri.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
dudo19040
Newbie
23. 8. 2007   #5
-
0
-

Tak som to nakoniec vyriesil normalne vyriesil cez php.... Ako vravis bola by blbost v tom robit cely web.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.0
Věrný člen
7. 9. 2007   #6
-
0
-

Dá sa to asi tak, že všetky linky budu vyzerať takto:

<a href="[podtrzene]subor.php?zalozka=1[/podtrzene]" onclick="[podtrzene]return zobraz_zalozku(1)[/podtrzene]">Zalozka 1</a>


subor.php musí vygenerovať stránku s otvorenou požadovanou záložkou. (kvôli tým, čo nemajú JS - napr. google)

funkcia zobraz_zalozku( x ) zobrazí (načíta xmlhttprequest-om a zobrazí) záložku a vráti [podtrzene]false[/podtrzene], takže sa subor.php?.. nebude loadovat.

Tak dosiahneš to, že vyhľadávače uvidia všetky tvoje stránky a užívateľom s JS to bude bežať asynchrónne. Nevýhoda je v tom, že nie je možné záložkovať stránku. To sa dá ale tiež riešiť. Napr, po prepnutí záložky javascriptom upravíš aj URL (dpolníš #zalozkaX)
Čiže ak user príde z google na stránku .../subor.php?zalozka=1 a klikne na záložku 2 tak sa javascriptom načíta druhá záložka a url bude vyzerať: .../subor.php?zalozka=1#zalozka2 Teraz je potrebné, aby si dorobil [podtrzene]onload funkciu[/podtrzene], ktorá skontroluje url, ak na jej konci nájde #zalozka[podtrzene]X[/podtrzene], tak hneď volá funkciu zobraz_zalozku( [podtrzene]X[/podtrzene] )


...Jou, takže zhrnutie: Dá sa to, ale je to na hlavu. A má to vôbec zmysel ???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Zalozky vo FF 2.0.0.1 zmizli — založil dalaman

Eclipse záložky? — založil ad3san

Změna názvu záložky — založil Jarda

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý