GTK+ vs. wxWidgets vs. Qt vs. FLTK – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

GTK+ vs. wxWidgets vs. Qt vs. FLTK – C / C++ – Fórum – Programujte.comGTK+ vs. wxWidgets vs. Qt vs. FLTK – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

blaumro
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
23. 8. 2007   #1
-
0
-

Chci se naučit dělat multiplatformní GUI aplikace v C++. Které API zvolit? GTK+? wxWidgets? Qt? FLTK? Nebo nějaké úplně jiné?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
k
~ Anonymní uživatel
144 příspěvků
23. 8. 2007   #2
-
0
-

ja by som zvolil Qt. Su k nemu dobre nastroje(KDevelop, Qt Assistant, Qt Designer atd...) a vyzera prirodzene pod KDE aj Win. .. a GTK ma prasacky file-dialog :)...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
23. 8. 2007   #3
-
0
-

No, já by jsem byl s tím Qt zase trochu opatrnější. Qt má docela zajímavou politiku, však se koukni sám. Pokud budeš chtít vytvářet komerční aplikace a nebudeš je dodávat se zdrojáky, tak si sáhneš docela hluboko do kapsy. Více najdeš na stránkách projektu. GTK+ resp. gtkmm wrapper pro C++ je napsán velmi pěkně, oproti wxWidgets. Nicméně osobně se mi s wxWidgets pracuje docela dobře. Nejlepší asi bude, když si je vyzkoušíš, třeba všechny, a pak se rozhodnul.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Karel
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
30. 8. 2007   #4
-
0
-

To blaumro: Viděl bych to podobně jako Jura, ono Qt, přeci jenom, je komereční a je to znát, takže jestliže se jenom bavíš a nechceš vytvářet nějaké aplikace, na kterých plánuješ vydělat, minimálně, než tě zaměstnají, kde budou mít Qt zakoupené ;-), jistě je to velice dobrá volba. Mně osobně se velice dobře pracovalo s Gtkmm, člověk se ale musí smířit s tím, že nemá tu "kompaktnost", kterou nabízí Qt, skládá se jednoduše s více celků a všechno tam taky nenajdeš. A jak kolega zmínil wxWidgets, toš, je pravda, že úplný zázrak to není, dost lidí na nějak taky nadává, ale na druhou stranu, vzhledem k licenci to vůbec nemusí být zlá volba. Za sebe bych ještě přihodil do ohně knihovnu ClanLib, kdyby nepostrádala podporu unicode, jistě bych ji využíval, mně osobně se velice líbila.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
30. 8. 2007   #5
-
0
-

To Karel:Neni náhodou ClanLIb určená primárně pro hry?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Karel
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
31. 8. 2007   #6
-
0
-

To Jura:To máš pravdu, ale vzhledem k možnostem nejen pro ně. I když je to na ní samozřejmě znát. ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tomcat
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
31. 8. 2007   #7
-
0
-

Muj osobni nazor je, ze pokud chces delat multiplatformni GUI aplikaci (doslova a dopisemene), neni C++ idealni volbou....Volil bych Javu nebo .NET(Mono). Ale zpet k C++. Osobne mam zkusenost pouze s QT a to velmi pozitivni. Je to velice intuitivni a dokumentace je doslova dokonala. Lec licencni politika nic moc, jak uz tu bylo receno. Jinak od GTK+ me na prvni pohled odradilo to, ze pouziva ciste C, coz mi prijde v kombinaci s C++ jako dost ujete.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Colpik0
Super člen
31. 8. 2007   #8
-
0
-

C++ neni idealni volbou....Volil bych Javu nebo .NET(Mono).


Nebo zkus Python (a jeho knihovnu Tkinter pro tvorbu GUI). Je to sice interpretovaný jazyk, což znamená že programy v něm se běžně nekompilují a musíš ho mít nainstalovaný v systému, pokud je chceš spustit, ale s tím problém nebude, protože je automaticky nainstalován téměř na všech distrech Linuxu a pomocí modulu py2exe můžeš svoje programy na Windowsu překompilovat tak, aby je mohli používat všichni uživatelé Windowsu bez instalace Pythonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
blaumro
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
31. 8. 2007   #9
-
0
-

To k, Tomcat: Qt zřejmě zkusím
To Tomcat: U C# mi vadí, že má málo kdo na Linuxu nainstalovaný Mono Framework a tak by byl trochu problém s distribucí. U Javy zřejmě myslíš Swing a AWT... no to už jsem zkušel a moc se mi nelíbily, ale asi je zkusím znova :).
To Colpik: To znám, ale radši bych chtěl něco výhradně kompilovaného.
To Karel: Díky za radu, ale v tomhle jsem dost konzervativní, takže ClanLib asi zkoušet nebudu.
To <Všichni>: Díky všem. Na GTK+ kašlu, protože je to zabugovanej shit a co se týče wxWidgets, myslel jsem, že je oblíbenější. Vyzkouším Qt, Javu a možná ten C#.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Podobná vlákna

WxWidgets? — založil crAzY^

WxWidgets — založil sexmachina

WxWidgets — založil Petr

WxWidgets editor... — založil dev(b)il

Problém s Wxwidgets — založil sputnikone

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý