Grafika nebo obsah? – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Grafika nebo obsah? – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.comGrafika nebo obsah? – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.com

 

Lukáš Churý
~ Šéfredaktor
+8
Hero
11. 5. 2006   #1
-
0
-

V?t?inou ?tu od kod?r? (lid? co scriptuj? s php), ?e grafika na webu je ned?l??it?. J?, jako grafik, tvrd?m opak :) Samoz?ejm?, byl bych bl?zen, kdybych tvrdil, ?e grafika na webu je ned?le?it? :mimi:

Ka?dop?dn? m?j n?zor je ten, ?e kvalitn? web m? m?t kvalitn? grafiku - a je jedno, zda je grafika slo?it?, jednoduch?.. jen mus? b?t stylov? a modern?.. i kdy? m? b?t web zam??en na gotiku v 18.st, mus? b?t web modern?lad?n - pomoc? modern?ch technologi? a modern?ch, neot?el?m a sv???m designem.

Co si mysl?te vy? M?te podobn? n?zor, nebo jste zast?nci obsahu a grafika je pod?adn

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
11. 5. 2006   #2
-
0
-

Ja mam teda radsi spis rad vetsi a prehledny obsah a grafika by mela byt decenti ale mela by ten web vhodne doplnovat. :pc:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Farundel0
Super člen
11. 5. 2006   #3
-
0
-

Ja jako webdesigner amater zastavam nazor, ze grafika na webu ma slouzit jenom pro jakesi uceleni obsahu. Dat tomu trosku formu, nic vic. Nesnasim, kdyz je i obsah soucasti grafiky...pri designovani je nutne myslet i na nejakym zpusobem postizene lidi. Napriklad zrakove postizene. Jakmile je nejaky dulezity napr. navigacni prvek na strance pouze graficky, je to spatne...

Taky nemam moc rad graficky slozite stranky. V tomhle smeru pro me programujte.com speje po graficke strance trosku k rozmelnovani grafiky a zvetsovani poctu ruznych detailu, ale to je jen muj nazor...Cura timhle nekritizuju ;o) Jenom si proste pamatuju ten jednoduchy vzhled z dob, kdy programujte.com zacinalo...ty blaho...to uz je radka let! Ani uz nevim kolik...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Luk?? Chur?
~ Šéfredaktor
+8
Hero
11. 5. 2006   #4
-
0
-

presneji jeden rok :sport:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
11. 5. 2006   #5
-
0
-

já mám rád weby, které dobře vypadají a mají dobré obsah viz programujte.com (musím lechce pochlebovat Curovi :ehm: )

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Lukáš Churý
~ Šéfredaktor
+8
Hero
11. 5. 2006   #6
-
0
-

No popravde na programujte se hodne prvku 'textuje', tedy z puvodni graficke podoyse stavaji textove boxy. Viz autorkse a korektorske stitky, ikonky temat ve kterych jsou clanky.. Vse je jiz textove. To ze jeneco napozadi - to uz je pak jengraficka uprava. Jak rikam, jsou to 2 tabory a protoze se zatim nesetkam s ohlasem, ze web je opravdu hrozny a desny, neni nutne design upravovat, ac to delam denne :full:

Ale samozřejmě,protoze si potrpim na grafice, je web plny serepeticek. Ja to beru, ze toho je mozna mnoho, ale proste mam rad graficky pekne weby. Preplacane myslim nejsou, i kdyz stale vse upravuju a optimalizuju.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Farundel0
Super člen
11. 5. 2006   #7
-
0
-

Curo napsal:

presneji jeden rok :sport:


Ale houby :O Fakt? To neni mozny :o))) Tak bud me tahas za nos ;o) nebo tehdy bezel nejaky jiny projekt se stejnym nazvem a stejnym principem - lektori, lekce, domaci ukoly, poradna...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Luk?? Chur?
~ Šéfredaktor
+8
Hero
11. 5. 2006   #8
-
0
-

Ne, Programujte se naplno rozjel nekdy kolem koncem kvetna nebo prelomu cervna..
Jsme na netu teprve rok :ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Zdeněk Lehocký
~ Šéfkorektor
+2
Grafoman
11. 5. 2006   #9
-
0
-

Jj, běžíme jen tak rok... Samozřejmě, web, který ještě neběžel pod názvem Programujte.com, byl na netu nějaký ten pátek, ale taky to není? dlouho. Zaplaťpánbůh, že jsem tento e-zin objevil, jinak bych se na netu asi unudil. To jsem přelétával ze stránky na stránku a nevěděl jsem, kde by se dalo nějakým způsobem upnout a být trošku prospěšný a smět potom říkat, že někde a něco "dělám". :pc: :sport:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
* Šéfkorektor *
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
11. 5. 2006   #10
-
0
-

Přesně tak... kdyby e-zin nebyl, nevim co bych dělal... asi to co předtím... hrál, prohlížel stránky, anebo programoval.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Jakub Dubec0
Návštěvník
11. 5. 2006   #11
-
0
-

jestli se muizu pridat...
Asi jste neslyseli napr. o studiich, kdy lidem zobrazovali na zlomek sekundy weby, a dokazalo se, ze clovek si ve vnitr dela svuj usudek na design okamzite, a tim ovlivnuje i sve chovani na strance...
jestlize prijdete na web kde se vsechno toci a mlati do oci, vydrzite tam? Samozrejme decentnije decentni, o tom neni pochyb. Design muze byt graficky slozitejsi ale pri dobrem provedeni pusobi decentne..a to je muj cil...nakonec, grafika JE dulezita...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
N.E.O.P.H.O.N.I.C. Networked Electronic Organism Programmed for Hazardous Observation, Nullification and Immediate Calculation http://neophonic.blogspot.com
Jiří Chytil0
Věrný člen
11. 5. 2006   #12
-
0
-

O t? studii sem sly?el, a m?m z toho radost ?lov?k je p?ece je?t? dost rychlej. Technika nem? ?anci.

J? osobn? si mysl?m ?e grafika na str?nk?ch je d?le?it? ale nic se nem? p?eh?n?t. M? b?t p??jemn? a dokreslovat atmosf?ru. Podel m? ud?l? hodn? zn?m spoustu str?nek kde grafika prakzicky nen? a p?esto ?e jsou obsahov? velmi kvalitn? moc se mi na nich nel?b? t?eba belza.cz a mnoh? jin

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
Jakub Dubec0
Návštěvník
12. 5. 2006   #13
-
0
-

ono to je dost pdole obsahu, kdyz se podivete na vetsi portaly jako zive.cz, interval atd.. tak ta grafika neni zadna slozita ale obsah to krasne vyplnuje, jde o tu vyvazenost grafika/obsah... na firemni weby kde neni moc textu se samozrejme hodi perfektni grafika..to asi kazdy souhlasi;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
N.E.O.P.H.O.N.I.C. Networked Electronic Organism Programmed for Hazardous Observation, Nullification and Immediate Calculation http://neophonic.blogspot.com
Lukáš Churý
~ Šéfredaktor
+8
Hero
12. 5. 2006   #14
-
0
-

Jde ale o to, zda napriklad Zive to vykryva kvalitnim obsahem :nn:
Dle meho nazoru je to klasicky bulvár..

Ale je pravda, ze napr. Lupa, Interval maji velmi jednoduche designy a vypada to super :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
12. 5. 2006   #15
-
0
-

Curo napsal:

Jde ale o to, zda napriklad Zive to vykryva kvalitnim obsahem :nn:
Dle meho nazoru je to klasicky bulvár..



Naprosto s Vámi souhlasím.

Jinak co se týče designu, rozhodně souhlasím s (IMHO)všeobecným názorem, že by neměl být na úkor obsahu a přístupnosti webu.

PS: Ta JavaScriptová okénka, která se jinde často využívají jako reklamní prostor, mě dříve trochu mátla, ale už jsem si na ně zvykl a dokonce jich využívám. Takže bych Vás měl pochválit za sjednocení webu - stačí napsat programujte.com a máte přehled o všom. :ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Farundel0
Super člen
12. 5. 2006   #16
-
0
-

... kdyz se podivete na vetsi portaly jako zive.cz ... tak ta grafika neni zadna slozita ale obsah to krasne vyplnuje, ...


Panejo, tak tohle jsem jeste neslysel. Zive bych zrusil...

Ale co clovek, to nazor, to je taky pravda ;o)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Jakub Doucek0
Stálý člen
12. 5. 2006   #17
-
0
-

Ja souhlasim s neophonicem.. Weby kter? postr?daj? n?jak? kvalitn?j?? obsah maj? t?eba jen prezentovat firmu u ?eho? u? je pot?eba aby to zaujalo ?lov?ka na prvn? pohled tak je dobr? kvalitn? grafika. A nam?sto toho na webech t?eba typu jiz zm?n?n? zive.cz (i kdyz ten mi prijde tak trochu zmaten?) jde hlavne o jednoduchost, pohodlnost, ryclost a najit v spleti informaci tu kterou vy hledate.

btw na zive.cz je spoustu zajimavych odbornych clanku nevim co se vam nelibi :-/

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pro ty, co hledají odpověď http://ehoy.wz.cz
Lukáš Churý
~ Šéfredaktor
+8
Hero
12. 5. 2006   #18
-
0
-

d1ce napsal:
Naprosto s Vámi souhlasím.
PS: Ty JavaScriptová okýnka, které se jinde často využívají jako reklamní prostor, mě dříve trochu mátly, ale už jsem si na ně zvykl a dokonce jich využívám. Takže bych Vás měl pochválit za sjednocení webu - stačí napsat programujte.com a máte přehled o všom. :ok:



Ano, nekomu to muze prijit nevhodne, ale myslim, ze uskodit nikomu ty okenka nemohou :)

Sjednoceni bylo to, cehoz jsem chtel v posledni dobe dosahnout.. aby kazdy mel pristup ke vsemu hned z hl. stranky a nemusel obihat nekolik mist.. snad to bude casem jeste lepsi. Dekuju :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Jakub Dubec0
Návštěvník
14. 5. 2006   #19
-
0
-

tak ani flame nebyl :D sme se shodli :) btw zive.cz sem daval jako priklad, ne jako vzor:) zive je sice na prvni pohled matouci, ale pro zabydleneho ctenare muze byt dobry..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
N.E.O.P.H.O.N.I.C. Networked Electronic Organism Programmed for Hazardous Observation, Nullification and Immediate Calculation http://neophonic.blogspot.com
Luk?? Chur?
~ Šéfredaktor
+8
Hero
14. 5. 2006   #20
-
0
-

Tam nejde o to, jakdobre to maji, ale o ten OBSAH.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Jakub Dubec0
Návštěvník
15. 5. 2006   #21
-
0
-

no curo, myslim ze i prehlednost hraje nejakou roli;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
N.E.O.P.H.O.N.I.C. Networked Electronic Organism Programmed for Hazardous Observation, Nullification and Immediate Calculation http://neophonic.blogspot.com
Luk?? Chur?
~ Šéfredaktor
+8
Hero
15. 5. 2006   #22
-
0
-

Ale konkretne k zive jsem komentoval jejich obsah :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Jakub Doucek0
Stálý člen
15. 5. 2006   #23
-
0
-

Koukám, že Curo vidí v seriálu C++ na Zive.cz velkou konkurenci, tak nám ho tady kritizuje .)

Najde se tam spoustu užitečných věcí a basta :cigo:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pro ty, co hledají odpověď http://ehoy.wz.cz
Farundel0
Super člen
15. 5. 2006   #24
-
0
-

Mylim, ze Curo hodnotil, stejne jako ja, krome obsahu i uroven toho webu obecne...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Lukáš Churý
~ Šéfredaktor
+8
Hero
15. 5. 2006   #25
-
0
-

Na zive je i C++?
Tak to slysim poprve.. ale asi jo.. ja tam naposledy cetl neco o Tonym z Vyvolených.. :helpme:

Lupa, Interval... to jsou konkurenti (pro me do budoucna), ale Zive - to ne.
To bych pak mohl brat za konkurenta Super.cz, ze? :nn:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Vítězslav Titl0
Stálý člen
16. 5. 2006   #26
-
0
-

Curo napsal:

Na zive je i C++?????
Tak to slysim poprve.. ale asi jo.. ja tam naposledy cetl neco o Tonym z Vyvolen?ch.. :helpme:

Lupa, Interval.. to jsou konkurenti (pro me do budoucna), ale Zive - to ne.
To bych pak mohl brat za konkurenta Super.cz ze? :nn:


no myslim, že se pleteš živě.cz je o počítačích a internetu. mrkni se na www.zive.cz. :nn:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Co říct? Nic, mluví příspěvky.
krtek0
Návštěvník
16. 5. 2006   #27
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
BAFIKY BAF, NESEŽRALS HO?! krtek alias pařmen, abyste věděli :)
Lukáš Churý
~ Šéfredaktor
+8
Hero
16. 5. 2006   #28
-
0
-

To je věc názoru, stačí si přečíst komentáře pod články nebo kdekoliv na internetu. Zive je známé, je navštěvované, ale jeto bulvar. Toť vše :ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Jakub Dubec0
Návštěvník
16. 5. 2006   #29
-
0
-

hh:D Curo ma nezmenitelny nazor :) kazdopadne programujte je lepsi ze? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
N.E.O.P.H.O.N.I.C. Networked Electronic Organism Programmed for Hazardous Observation, Nullification and Immediate Calculation http://neophonic.blogspot.com
Jakub Doucek0
Stálý člen
16. 5. 2006   #30
-
0
-

Curo ty tu pomlouváš zive.cz a mám pocit že jsi na něm snad ani ještě nebyl :D Já měl vždycky za to že zive se venuje IT a o tom je tam spoustu dobrých článků i když většinou pár let starých tak nevím jestli v poslední době začali radši psát o Vyvolených :(( Já tam vždycky ale rovnou hledám to co potřebuju takže úvodní stránku nebo tak jsem nikdy nečetl :P

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pro ty, co hledají odpověď http://ehoy.wz.cz
Lukáš Churý
~ Šéfredaktor
+8
Hero
16. 5. 2006   #31
-
0
-

Ne, programujte není lepší, ani nemůže být.. Živě ma jiné zaměření..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Vítězslav Titl0
Stálý člen
16. 5. 2006   #32
-
0
-

Curo napsal:

Ne, programujte není lepší, ani nemůže být. Živě má jiné zaměření.



V čem je ten velký rozdíl? Žive se možná tolik nevěnuje grafice, je tam více o novinkách v hardwaru a softwaru, ale jinak je to podobné, ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Co říct? Nic, mluví příspěvky.
Luk?? Chur?
~ Šéfredaktor
+8
Hero
17. 5. 2006   #33
-
0
-

Ja vam ten rozdil ukazu.. Staci, abych vydal neco ve stylu vyvoleni si vyjeli na vylet a uvidite ty komentare.. a to je Zive :)

Japroti nemu nic nemam, ptz pro me je to bulvar, stejne jako Super.cz nic vic..

Ostatne kdybyste znali trosku ty nazory.. Vetsina lidi mluvi o webech v negativnim slova smyslu jako "To bude jen dalsi Zive".

Ostatne jsem prezentoval jen svuj nazor :toto:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Jakub Dubec0
Návštěvník
19. 5. 2006   #34
-
0
-

oOoOoO :grr: :pila: :toto: :pc:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
N.E.O.P.H.O.N.I.C. Networked Electronic Organism Programmed for Hazardous Observation, Nullification and Immediate Calculation http://neophonic.blogspot.com
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý