Zacatecnicka otazka – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zacatecnicka otazka – Pascal – Fórum – Programujte.comZacatecnicka otazka – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pavel
~ Anonymní uživatel
264 příspěvků
24. 8. 2007   #1
-
0
-

Ahoj. Jsem v programovani zacatecnik a potreboval bych poradit. Kdyz hledam nejakou minimalni hodnotu, tak jak to mam udelat?
Ja vim, ze kdyz hledam maximum, tak je to max:=0; if max<hodnota then max:=hodnota.
Ale jakou mam dat u toho minima pocatecni hodnotu? Nulu tam dat preci nemuzu!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
mylan40
Super člen
24. 8. 2007   #2
-
0
-

No to je problem, fakt.... no tak tam daj naopak nejake velke cislo! Ak ide o integer, tak v konstante MAXINT je najvyssia mozna hodnota integeru (32767).
takze:



min:=maxint;
...
if min>hodnota then min:=hodnota;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tomcat
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
24. 8. 2007   #3
-
0
-

Nejaka maximalni hodnota taky neni uplne nejlepsi reseni (neni maxint jako maxint). Idealni je dosadit jako minimalni hodnotu bud prvni prvek, nebo null (pokud to podporuje jazyk ve kterym to pises).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel
~ Anonymní uživatel
264 příspěvků
24. 8. 2007   #4
-
0
-

To Tomcat: To jsem chtel slyset, vedel jsem, ze se to da udelat tim velkym cislem, ale to by nebylo hezky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Laaca0
Stálý člen
24. 8. 2007   #5
-
0
-

Nula se nezadává nikdy. Ani při hledání maximální hodnoty. Správně je zadat první hodnotu pole. Tedy:



const max = 100;
var p:array[1..max] of integer;
a,b:integer;

begin
b:=p[1];
for a:=2 to max do
if p[a]<b then b:=p[a];
writeln('Nejmensi hodnota v poli P je: ',b);
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DOS-u-akbar
Pavel
~ Anonymní uživatel
264 příspěvků
24. 8. 2007   #6
-
0
-

To Laaca:
Dekuji ti. A jeste se chci zeptat, proc rvnou do deklarace pole nenapise rozsah 1 do 100, ale misto tam das konstantu?
Jinak koukal jsem na tvoje stranky a jsi fakt machr...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
imagination
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
12. 10. 2007   #7
-
0
-

To Pavel: laaca pouziva bezny postup. ta konstanta neni nutna, v podstate je tam hlavne kvuli prohlednosti, tedy kvuli tobe, ne pocitaci.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
asdf
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
12. 10. 2007   #8
-
0
-

Protože potom v programu bude používat několikrát počet prvků v poli a pokud se rozhodne jej změnit, tak by se musel hrabat v programu a přepsat to u každého případu. Takto to změní jen nahoře u konstanty a je to. Při kompilaci se dosadí za konstantu max uvedené číslo, takže výsledek bude stejný.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Začátečnická chyba - třída — založil začátečník

Otazka — založil CJ

Otazka — založil A-dy

Otazka — založil emdzej

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý