Chyby.. – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chyby.. – PHP – Fórum – Programujte.comChyby.. – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
24. 8. 2007   #1
-
0
-

Čuz... Dělám pokusné fórum a když najedu na stránku, tak mi to napíše, že mám někde chybu.. Potíž je v tom, že já to opisuju z knihy a tam žádná chyba není...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
24. 8. 2007   #2
-
0
-

A trošičku obecněji by si to napsat nemohl?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Geany
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
24. 8. 2007   #3
-
0
-

2Koudy: poradim Ti, pokud chces nejak pomoci, tak napis neco bliz, jako napriklad, co presne za chybu to vypisuje a dany kus zdrojoveho kodu. Cist myslenky nikdo neumi. ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
24. 8. 2007   #4
-
0
-

Parse error: syntax error, unexpected '<', expecting ',' or ';' in /home/free/ic.cz/b/bkdesing/root/www/diskuze.php on line 22
if ($co["email"])
echo <a href=\"mailto:{$co["email"]}\">
{$co ["autor"]}</a>";

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Geany
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
24. 8. 2007   #5
-
0
-

2Koudy: zkus to prepsat takhle:

if ($co["email"])

echo "<a href=\"mailto:{$co["email"]}\">{$co["autor"]}</a>";

osobne to ale pisu takto:
if ($co['email'])

echo "<a href=\"mailto:".$co['email']."\">".$co['autor']."</a>";

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
24. 8. 2007   #6
-
0
-

Mám ještě jeden dotaz... Když mám web na IC.cz a chci se připojit na svojí databázy... Jak to udělat? A dák za tamto

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
24. 8. 2007   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
24. 8. 2007   #8
-
0
-

Tak a zase další:
Parse error: syntax error, unexpected '{', expecting ',' or ';' in /home/free/ic.cz/b/bkdesing/root/www/diskuze.php on line 86
{$forum["nadpis"]} ({$forum["pocet"]} příspěvků)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
25. 8. 2007   #9
-
0
-

Parse error: syntax error, unexpected ',' in /home/free/ic.cz/b/bkdesing/root/www/diskuze.php on line 63
if (mysql_num_rows($forum) >= $stranka)
$ovladani .= "<a href=\"$PHP_SELF?id=$id&od=" .
($od + $stranka, 0) . "\">< předchozí</a>";

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Geany
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
25. 8. 2007   #10
-
0
-

To Koudy:
to prvni bude podobny problem jako to uplne nahore -- bud to mas opet rozdeleny na vice radku => dej to na jeden, nebo Ti na konci chybi strednik.
v tom druhem moc nechapu, co znamena ($od + $stranka, 0) -- presneji receno ta carka s nulou => zkus to smazat

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
25. 8. 2007   #11
-
0
-

Možná volání nějaké f-ce??? BTW. co to je za knížku??!!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
25. 8. 2007   #12
-
0
-

Zelenáč píše:#
# Možná volání nějaké f-ce??? BTW. co to je za knížku??!!


PHP4 Učebnice základnů jazyka a praktické příklady...

Geany píše:#
# To Koudy:#
#to prvni bude podobny problem jako to uplne nahore -- bud to mas opet rozdeleny na vice radku => dej to na jeden, nebo Ti na konci chybi strednik.#
#v tom druhem moc nechapu, co znamena ($od + $stranka, 0) -- presneji receno ta carka s nulou => zkus to smazat


Když to dám na jeden řádek, tak to funguje... Dík i s tou čárkou u nuly..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
25. 8. 2007   #13
-
0
-

Geany píše:#
# To Koudy:#
#to prvni bude podobny problem jako to uplne nahore -- bud to mas opet rozdeleny na vice radku => dej to na jeden, nebo Ti na konci chybi strednik.#
#v tom druhem moc nechapu, co znamena ($od + $stranka, 0) -- presneji receno ta carka s nulou => zkus to smazat


Tak změna nejde to...:D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
25. 8. 2007   #14
-
0
-

Parse error: syntax error, unexpected T_LNUMBER in /home/free/ic.cz/b/bkdesing/root/www/diskuze.php on line 62
To napíše bez tý čárky... Celý if vypadá takhle:
if (mysql_num_rows($forum) >= $stranka)
$ovladani .= "<a href=\"$PHP_SELF?id=$id&od=" . ($od + $stranka 0) . "\">< předchozí</a>";

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
25. 8. 2007   #15
-
0
-

Smaž tu nulu...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
25. 8. 2007   #16
-
0
-

Zelenáč píše:#
# Smaž tu nulu...


To de...

Koudy píše:#
# Tak a zase další:#
#Parse error: syntax error, unexpected ##uvozovka##(##uvozovka##, expecting ##uvozovka##,##uvozovka## or ##uvozovka##;##uvozovka## in /home/free/ic.cz/b/bkdesing/root/www/diskuze.php on line 85#
# {$forum["nadpis"]} ({$forum["pocet"]} příspěvků)


To mi zase nejde...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
25. 8. 2007   #17
-
0
-

Koudy píše:#
#

Zelenáč píše:#
# Smaž tu nulu...

#
#To de...#
#

Koudy píše:#
# Tak a zase další:#
#Parse error: syntax error, unexpected ##uvozovka##(##uvozovka##, expecting ##uvozovka##,##uvozovka## or ##uvozovka##;##uvozovka## in /home/free/ic.cz/b/bkdesing/root/www/diskuze.php on line 85#
# {$forum["nadpis"]} ({$forum["pocet"]} příspěvků)

#
#To mi zase nejde...


A celý if vypadá takhle:
if ($seznam && mysql_num_rows($seznam))
echo "<h1>Výběr fóra</h1>";
while ($forum = mysql_fetch_array($seznam))
echo '<a href=\"$PHP_SELF?id={$forum["id"]}\">', ($forum['nadpis']) ({$forum['pocet']} příspěvků) </a><br>\n";

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
25. 8. 2007   #18
-
0
-

Proboha, tak prasáckej zápis jsem ještě neviděl (nehledě na to, že to imho nebude fungovat tak jak chceš - to už ale nechám na tobě)



if ($seznam && mysql_num_rows($seznam)){
echo("<h1>Výběr fóra</h1>");
}

while ($forum = mysql_fetch_array($seznam)){
echo("<a href=\"". $PHP_SELF ."?id=". $forum['id'] ."\">". $forum['nadpis'] ." (". $forum['pocet'] ." příspěvků) </a>\n");
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
25. 8. 2007   #19
-
0
-

Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in /home/free/ic.cz/b/bkdesing/root/www/diskuze.php on line 90


else {

echo "Nejsou vytvořena žádná fóra nebo se nezdařil přístup k databázi.";
}

Tak tohle vůbec nechápu..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
25. 8. 2007   #20
-
0
-

Zelenáč píše:#
# Proboha, tak prasáckej zápis jsem ještě neviděl (nehledě na to, že to imho nebude fungovat tak jak chceš - to už ale nechám na tobě)#
#

#
#if ($seznam && mysql_num_rows($seznam)){#
# echo("<h1>Výběr fóra</h1>");#
#}#
##
#while ($forum = mysql_fetch_array($seznam)){#
# echo("<a href="". $PHP_SELF ."?id=". $forum[##uvozovka##id##uvozovka##] ."">". $forum[##uvozovka##nadpis##uvozovka##] ." (". $forum[##uvozovka##pocet##uvozovka##] ." příspěvků) </a>#
#");#
#}#
#


Já za to nemůžu.. Já to jen opisuju;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
25. 8. 2007   #21
-
0
-

Předpokládám, že by to mělo vypadat nějak takhle a v tom kódu tedy mají chybu:



if ($seznam && mysql_num_rows($seznam)){

echo("<h1>Výběr fóra</h1>");
while ($forum = mysql_fetch_array($seznam)){
echo("<a href=\"". $PHP_SELF ."?id=". $forum['id'] ."\">". $forum['nadpis'] ." (". $forum['pocet'] ." příspěvků) </a>\n");
}
} else{
echo("Nejsou vytvořena žádná fóra nebo se nezdařil přístup k databázi.");
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
25. 8. 2007   #22
-
0
-

Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/free/ic.cz/b/bkdesing/root/www/diskuze.php on line 93

A žádný řadek k tomu není...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
25. 8. 2007   #23
-
0
-

Za ja dlouho ste se naučili dobře PHP? Já to studuju 2měsíce a už to aspon chápu, ale používat neumím... Ale sestavit nákou funkci na principu fora dokážu...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
25. 8. 2007   #24
-
0
-

Koudy píše:#
#

Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/free/ic.cz/b/bkdesing/root/www/diskuze.php on line 93
#
#A žádný řadek k tomu není...


Někde v kódu chybí "}", resp. přebývá "{"

Koudy píše:#
# Za ja dlouho ste se naučili dobře PHP? Já to studuju 2měsíce a už to aspon chápu, ale používat neumím... Ale sestavit nákou funkci na principu fora dokážu...


Budou to 2 roky, co jsem se začal učit..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
25. 8. 2007   #25
-
0
-

stále nechápu, když mám stránky na IC.cz a chci se dostat do svý databáse u mě na kompu... Jak to mám udělt... Přes IP nebo DSN nebo jak?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
25. 8. 2007   #26
-
0
-

mysql_connect (predpokladam, ze pouzivas mysql) ma nekolik parametru, z nichz jeden je take server, na kterem databaze bezi.. Staci ho tedy nahradit tvou IP adresou (ktera musi byt verejna) ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
25. 8. 2007   #27
-
0
-

To Zelenáč:Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
26. 8. 2007   #28
-
0
-

Tak je tu další problém :(

if($ok) {

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
26. 8. 2007   #29
-
0
-

Ach ta telepatie... A co by byl svet jednodussi, kdybychom ji umeli pouzivat :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
26. 8. 2007   #30
-
0
-

Parse error: syntax error, unexpected '<', expecting T_VARIABLE or '$' in /home/free/ic.cz/b/bkdesing/root/www/prihlaseni.php on line 4

if($ok) {

Sorry...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
26. 8. 2007   #31
-
0
-

Opravdu je to spravny radek??? Zkus sem dat cele prihlaseni.php..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
26. 8. 2007   #32
-
0
-

Není to prihlaseni.php... Ale když by něco zadal špatně, tak by to tam směřovalo... jinak to tam ještě nemám nakonfigurovaný

<html>

<head>
<style>
A:link {color: black; text-decoration: none}
A:visited {color: black; text-decoration: none}
A:hover {color: black; text-decoration: underline}
A:active {color: black; text-decoration: none}
div{margin-left: auto; margin-right: auto;}
font{text-align: center}
body {font-family: sans-serif;}
</style>
<title>BK desing -> Novinky</title>
<link rel="shortcut icon" href="favicon.gif">
</head>
<body bgcolor="black" alink="black" vlink="black" link="black">
<table align="center">
<tr>
<td colspan="2" width="750">
<img src="logo.jpg">
<br>


<img src="logo1.jpg">
<a href="index.php"><img src="logo2.jpg"></a>
<a href="onas.php"><img src="logo3.jpg"></a>
<a href="blog.php"><img src="logo4.jpg"></a>
<a href="galerie.php"><img src="logo5.jpg"></a>
<a href="diskuze.php"><img src="logo6.jpg"></a>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="200" bgcolor="#DDDDDD">
<br>
<?php
session_start();

if($ok) {
mysql_connect();
mysql_select_db("administrace");
$sql = "select password from users where username = '$jmeno'";
$res = mysql_query($res);
}
if ($res && mysql_num_rows ($res) && md5($heslo)==mysql_result($res,0)) {
$_SESSION["username"] = $jmeno;
Header("Location:$back");
exit;
}
else {
$chyba = true;
}
include "prihlaseni.php";
if ($chyba)
echo "<p style=\"color: red\">Chyba. Uživatelské jméno neexistuje, nebo nezadal správné heslo.</p>";
?>
<form action="<?php echo $PHP_SELF ?>" method="post">
<input type="hidden" name="back" value="<?php echo $back ?>">
<table align="center">
<tr><td>
<font size="3"><center><b>Přihlašovací údaje</b></center></font>
</td></tr>
<tr><td>
<font size="2">Jméno:</font>
<input type="text" name="jmeno" value="<?php echo $jmeno ?>">
</td></tr>
<tr><td>
<font size="2">Heslo:</font>
<input type="password" name="heslo" value="<?php echo $jmeno ?>">
</td></tr>
<tr><td>
<input type="submit" name="ok" value="Přihlášení">
</td></tr>
</table>
</form>
<?php
include_once "osobni.php";
?>
<br>
</td>
<td width="520" bgcolor="white">
<font size="3"><center>Brekeke, Bůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůů, Brekeke,Bůůůůůůůůůůůůůů</center></font>
</td>
</tr>
</table>
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
26. 8. 2007   #33
-
0
-

Zkus si jeste jednou a poradne precist tu chybu a pak sem dej prihlaseni.php ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
26. 8. 2007   #34
-
0
-

xD Tak to jo

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
26. 8. 2007   #35
-
0
-

<?php

session_start();
if($ok) {
mysql_connect();
mysql_select_db("administrace");
$sql = "select password from users where username = '$jmeno'";
$res = mysql_query($res);
}
if ($res && mysql_num_rows ($res) && md5($heslo)==mysql_result($res,0)) {
$_SESSION["username"] = $jmeno;
Header("Location:$back");
exit;
}
else {
$chyba = true;
}
include "prihlaseni.php";
if ($chyba)
echo "<p style=\"color: red\">Chyba. Uživatelské jméno neexistuje, nebo nezadal správné heslo.</p>";
?>
<form action="<?php echo $PHP_SELF ?>" method="post">
<input type="hidden" name="back" value="<?php echo $back ?>">
<table align="center">
<tr><td>
<font size="3"><center><b>Přihlašovací údaje</b></center></font>
</td></tr>
<tr><td>
<font size="2">Jméno:</font>
<input type="text" name="jmeno" value="<?php echo $jmeno ?>">
</td></tr>
<tr><td>
<font size="2">Heslo:</font>
<input type="password" name="heslo" value="<?php echo $jmeno ?>">
</td></tr>
<tr><td>
<input type="submit" name="ok" value="Přihlášení">
</td></tr>
</table>
</form>
<?php
include_once "osobni.php";
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
26. 8. 2007   #36
-
0
-

Tohle neni PRIHLASENI.PHP !!!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
26. 8. 2007   #37
-
0
-

Je... Jsem to zkopčil z prihlaseni.php

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
26. 8. 2007   #38
-
0
-

Jo už jsem na to přišel... Ale ted budu muset udelat ještě jiné chyby... Když náký nebuudu vědět, tak napíšu...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
26. 8. 2007   #39
-
0
-

Mno pokud to opravdu prihlaseni.php je, bude ti to hlasit minimalne fatalni chybu o prekroceni casoveho limitu..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
26. 8. 2007   #40
-
0
-

A nevíš jak se pracuje s include nebo ho nák vyměnit... Protože furt sou u něj chyby

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
26. 8. 2007   #41
-
0
-

Include ti jednoduse vlozi script, ktery predas jako parametr. Require funguje podobne, akorat pri jakekoli chybe zastavi provadeni celeho scriptu.. Dale pak jsou f-ce include_once (require_once), ktere zase vlozi script, ovsem jen JEDNOU. (pokud to nahore je prihlaseni.php, tak se ti bude do nekonecna vkladat samo do sebe)
Muzes potlacit chybove hlasky pridanim @ (zavinace) pred f-ci ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
26. 8. 2007   #42
-
0
-

A nemáš při ruce náký kod, který by mi nedělal chyby?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
26. 8. 2007   #43
-
0
-

Koudy píše:#
# A nemáš při ruce náký kod, který by mi nedělal chyby?


Jako ze bych ti napsal forum? Ne... Napis, jaka je chyba, dej sem kod, a nekdo ti urcite rad pomuze, ovsem nikdo to nebude psat za tebe. ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
26. 8. 2007   #44
-
0
-



Warning: main(osobni.php) [function.main.php]: failed to open stream: No such file or directory in /home/free/ic.cz/b/bkdesing/root/www/index.php on line 75

a


Warning: main() [function.include.php]: Failed opening 'osobni.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php/smarty/libs:/usr/share/php/iclib/:/usr/share/fpdf:/usr/share/php/:/usr/share/php/jpgraph/') in /home/free/ic.cz/b/bkdesing/root/www/index.php on line 75

a řádek
include_once "osobni.php";

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
26. 8. 2007   #45
-
0
-

osobni.php: Chyba pri otvirani souboru: soubor nenalezen

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
26. 8. 2007   #46
-
0
-

www.bkdesing.ic.cz
Je to nák úplně blbě... Se mi tam ukazujou věci, který jsem použil a vymazal...Vzhled neřeš...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
26. 8. 2007   #47
-
0
-

no asi tam mas par duplicitnich includu navic, neprojizdel sem cele stranky, ale k cemu prihlaseni, kdyz neni registrace? :)
dale bych ti doporucoval spis nez do pismenka opisovat kod(navic to neni dopismenka, kdyz tady pises ty chyby :)), tak se snazit to, co v tom kodu je pochopit - kdyz pochopis, jak to funguje - co je cyklus, podminka, echo, include - tak uz pak nebude takovy problem napsat vetsi casti kodu bez chyb. Samozrejme vsichni delaji chyby, stane se, ze prehlidnes strednik, nebo zavorku, ale od toho sou tady kvalitni editory, ktere te na to upozorni ... Jo jeste doporucuju trochu zaklady anglictiny, php ti popise chybu vcelku jasne, snad jen, pokud je v chybove hlasce posledni radek souboru = ten na kterem je ?> nebo tam neni vubec nic, tak je chyba v zavorkach - je jich otevreno vic, nez zavreno ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
26. 8. 2007   #48
-
0
-

1.Opisuju to dobře akorát se zjistilo, že mám asi zastaralou knížku s PHP... Takže se možná něco změnilo a já jsem to pochopil, ale používat to neumím... proto opisuju...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
26. 8. 2007   #49
-
0
-

Jo a registraci přidělám

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
26. 8. 2007   #50
-
0
-

K tomu jsem se nedostal ještě...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy...
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
30. 8. 2007   #51
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
30. 8. 2007   #52
-
0
-

at to otviram v cem to otviram a at refreshuju jak refreshuju, tak se mi tam zobrazi jen ic lista nahore a napis BKdesing - Registrace

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
31. 8. 2007   #53
-
0
-

insider píše:#
# at to otviram v cem to otviram a at refreshuju jak refreshuju, tak se mi tam zobrazi jen ic lista nahore a napis BKdesing - Registrace


Taky to jsem říkal... Sem dám kód..
<html>

<head>
<title>BKdesing - Registrace
<?php
function existuje($jmeno) {
return false;
}
function dokonci_hlavicku($text) {
echo $text;
echo "</title>
<style type=\"text/css\"><!-
.oblig {font-weight: bold}
td.oblig {background-color: red}
->
</style>
<script language=\"JavaScript\"><!-
function validace(formular) {
if (formular.jmeno.value=='') {
alert('Dobrý den.. Jaké je vaše jméno?');
formular.jmeno.focus();
return false;
}
else if (formular.prijmeni.value=='') {
alert('$jmeno.A příjmení nemáš?');
formular.prijmeni.focus();
return false;
}
else if (formular.eamil.value=='') {
alert('Napiš mi email..Jinak se ti ukážu zase!');
formular.prijmeni.focus();
return false;
}
else if (formular.username.value=='') {
alert('Tak $jmeno, vymysli si uživatelské jméno!');
formular.username.focus();
return false;
}
else if (formular.heslo.value=='') {
alert('Heslo nepotřebuješ?');
formular.heslo.focus();
return false;
}
else if (formular.heslo.value!=formular.heslo2.value) {
alert('Opsané heslo mi nák nesedí. Zkus to znova!');
formular.heslo2.focus();
return false;
}
else if (window.RegExp) {
re=new RegExp('^.+@.+(\..+)+$');
if(!re.test(formular.email.value)) {
alert('Myslíš, že ti sežeru neplatný email?!');
formular.email.focus();
return false;
}
else
return true;
}
else
return true;
}
//->
</script>

</head>
<body>";
?>
<h1>Registrační údaje</h1>
Pro úspěšnou registraci vyplnte zadaná políčka. V případě nevyplnění nebo špatně opsaného hesla Vás na to upozorníme!
<form action="<?php echo $PHP_SELF ?>" method="post" onSubmit="return validace(this)">
<fieldset>
<legend>Základní informace</legend>
<table>
<tr><td>Titul</td><td><span class="oblig">Jméno</span></td><td><span class="oblig">Příjmení</span></td>
</tr>
<tr><td><input type="text" name="titul" value="<?php echo $titul ?>"></td><td class="oblig"><input type="text" name="jmeno" value="<?php echo $jmeno ?>"></td><td class="oblig"><input type="text" name="prijmeni" value="<?php echo $prijmeni ?>"></td></tr>
<tr><td><span class="oblig">E-mail:</span></td><td class="oblig"><input type="text" name="email" value="<?php echo $email ?>"></td></tr>
</table>
</fieldset>
<p>
<fieldset>
<legend>Osobní údaje</legend>
<table>
<tr><td>Pohlaví</td><td><input type="radio" name="pohlavi" value="muz" <?php echo $pohlavi=="muz" ? "checked" : ""?>>Muž</td><td><input type="radio" name="pohlavi" value="zena" <?php echo $pohlavi=="zena" ? "checked" : "" ?>>Žena</td></tr>
<tr><td>Věk:</td><td><select name="vek">
<option value="" <?php echo $vek==N ? "selected" : ""?>></option>
<option value="14" <?php echo $vek==14 ? "selected" : ""?>>Do 14 let</option>
<option value="15" <?php echo $vek==15 ? "selected" : ""?>>15-17</option>
<option value="18" <?php echo $vek==18 ? "selected" : ""?>>18-20</option>
<option value="21" <?php echo $vek==21 ? "selected" : ""?>>21-26 </option>
<option value="27" <?php echo $vek==27 ? "selected" : ""?>>27-40</option>
<option value="41" <?php echo $vek==41 ? "selected" : ""?>>41-60 </option>
<option value="61" <?php echo $vek==61 ? "selected" : ""?>>61 a více</option></select>
</td>
</tr>
</table>
</fieldset>
<p>
<fieldset>
<legend>Registrační údaje</legend>
<i>Pro vstup do systému je třeba si zvolit unikátní uživatlské jméno a zadat heslo (pro kontrolu je třeba heslo zadat dvakrát stejně). Pozor, bere se ohled na malá a velká písmena!</i>
<table>
<tr>
<td><span class="oblig"><b>Uživatelské jméno:</b></span></td>
<td class="oblig"><input type="text" name="username" value="<?php echo $username ?>"></td>
</tr>
<tr>
<td><span class="oblig"><b>Heslo:</b></span></td>
<td class="oblig"><input type="password" name="heslo" value="<?php echo $heslo ?>"></td>
</tr>
<tr>
<td><span class="oblig"><b>Heslo</b> (kontrola):</span></td>
<td class="oblig"><input type="password" name="heslo2" value="<?php echo $heslo2 ?>"></td>
</tr>
</table>
</fieldset>
<p>
<b>Záznam č.<?php echo $id?></b>
<input type="hidden" name="id" value="<?= $id ?>"><input type="submit" name="ok" value="Zaregistrovat!"><input type="reset" value="Smazat!">
</form>
</body>
</html>
<?php } ?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
31. 8. 2007   #54
-
0
-

Ještě mám jeden problém, když mám fórum naprogramovaný jak na stránce tak i v databázi, tak bych se chtěl zeptat jak mám založit fórum, aby se zobrazilo... V databázi jsem založil fórum , ale to se mi nedaří zobrazit...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
31. 8. 2007   #55
-
0
-

Tak se musím aktualizovat

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
31. 8. 2007   #56
-
0
-

To Koudy: vytvoril sis funkci dokonci_hlavicku ktera ma neco vypsat, ale aby to vypsala, tak tu funkci musis zavolat, takze na ten posledni radek, kde mas

<?php } ?>
bud napsat
<?php }

dokonci_hlavicku(""); ?>
a nebo smazat tu funkci ktera je k nicemu ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
1. 9. 2007   #57
-
0
-

Ještě mám jeden problém, když mám fórum naprogramovaný jak na stránce tak i v databázi, tak bych se chtěl zeptat jak mám založit fórum, aby se zobrazilo... V databázi jsem založil fórum , ale to se mi nedaří zobrazit...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
1. 9. 2007   #58
-
0
-

no zalezi na tom, jak mas naprogramovany ten vypis, jestli to mas podle nejakych podminek, tak nesplnuje nejakou z tech podminek ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Koudy
~ Anonymní uživatel
40 příspěvků
1. 9. 2007   #59
-
0
-

<?php

$stranka = 20;
function ShowForm($id) {
?>
<form method=post>
<input type="hidden" name="id" value="<?php echo $id ?>">
<table>
<tr><td><b>Jméno:</b></td><td><input type="text" name="jmeno" maxlength=20></td>
<td><b>E-mail:</b></td><td><input type="text" name="email" maxlength=40></td></tr>
<tr><td><b>Téma:</b></td><td><input type="text" name="tema" size=50></td></tr>
<tr><td colspan=4><textarea name="text" cols=60 rows=6></textarea></td></tr>
</table>
<input type="submit" name="ok" value="Odeslat">
</form>
<?php
}

function ZobrazPrispevek($co) {
echo "<table border=1 bgcolor=\"#ffffa0\" width=\"100%\"><tr><td><table width=\"100%\">
<tr><td>";
if ($co['email'])
echo "<a href=\"mailto:".$co['email']."\">".$co['autor']."</a>";

else
echo $co["autor"];
echo "</td><td align=right>" . date("j.n.Y H:i:s",
$co ["datum"]) . "</td></tr>
<tr><td> colspan=2><b>{$co["data"]}
</b><hr>{$co["data"]}</td></tr></table></td></tr></table><p>\n";
}
$link = mysql_connect('mysql.ic.cz', 'ic_bkdesing', '722136');
if (!$link) {
die('Not connected : ' . mysql_error());
}

// make foo the current db
$db_selected = mysql_select_db('ic_bkdesing', $link);
if (!$db_selected) {
die ('Can\'t use bkdesing : ' . mysql_error());
}
if ($ok) {
$dotaz= "insert into prispevky values (0, $id, '" . htmlspecialchars($tema) . "','" .
n12br(htmlspecialchars ($text)) . "', '$jmeno',
'$email', " . time () . ")";
if (!mysql_query($dotaz))
echo "Nepodařilo se vložit záznam. Dotaz: <i>$dotaz</i><p>";
}

if ($id) {
echo "<table width=640><tr><td>";
$nadpis = mysql_query("select nadpis from fora where id = $id");
if ($nadpis && mysql_num_rows(nadpis)) {
$res = mysql_fetch_array($nadpis);
echo "<h1 align=center>{$res ["nadpis"]}</h1>";
} else exit ("Zadané fórum neexistuje");
$dotaz = "select * from prispeveky where forum = $id
order by datum limit ";
if ($od) $dotaz .= "$od,";
$dotaz .= $stranka;
$forum = mysql_query($dotaz);

$ovladani = "<table width=\"100%\">\n<tr><td align=left>";

if ($od >= 1)
$ovladani .= "<a href=\"$PHP_SELF?id=$id&od=" .
Max($od - $stranka) . "\">další $gt;</a>";
if (mysql_num_rows($forum) >= $stranka)
$ovladani .= "<a href=\"$PHP_SELF?id=$id&od=" . ($od + $stranka) . "\">< předchozí</a>";
else $ovladani .="další $gt;";
$ovladani .= "</td></tr></table>\n";

echo "<hr>\n$ovladani";

while ($f = mysql_fetch_array(forum))
ZobrazPrispevek ($f);
ShowForm ($id);
echo "<p>$ovladani</td></tr></table>";
}
else {
$sql = "select fora.id, nadpis, count(prispevky.id)
as pocet from fora left join prispeveky on
fora.id = prispevky.forum
group by prispevek.forum

order by pocet desc";
$seznam = mysql_query ($sql);
}


if ($seznam && mysql_num_rows($seznam)){

echo("<h1>Výběr fóra</h1>");
while ($forum = mysql_fetch_array($seznam)){
echo("<a href=\"". $PHP_SELF ."?id=". $forum['id'] ."\">". $forum['nadpis'] ." (". $forum['pocet'] ." příspěvků) </a>\n");
}
} else{
echo("Nejsou vytvořena žádná fóra nebo se nezdařil přístup k databázi.");
}
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
1. 9. 2007   #60
-
0
-

jestli sem teda dobre pochopil sql dotaz, tak to vypise jen forum, ve kterem uz je nejaky prispevek

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Chyby v programoch C — založil pietro62

Chyby ve Visual c++ — založil VSc

Odhalení chyby — založil MiCizek

Jak na chyby — založil Honza30

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý