Funkcia v JS – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Funkcia v JS – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comFunkcia v JS – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
DuDo
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
26. 8. 2007   #1
-
0
-

Mam funkciu

function skry()
{
a=document.getElementsByTagName('tr');
var z='';

var limit=a.length;
for(var i=1;i<=limit;i++)
{

if(a[i].id=='selected_tr')
{z=z+i+':'; alert(z);}
}
return z
}

na konci funkcie uz var z nema ziadnu hodnotu ale pri alert(z) este ma. Neviete preco?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
DuDo
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
26. 8. 2007   #2
-
0
-


Takze som to vyriesil :

function skry()

{


a=document.getElementsByTagName('tr');

var z='';
var limit=a.length;
for(var i=0;i<=limit;++i)
{

if(a[ i ].id=='selected_tr')
{
z=z+i+':'

}
if(i==limit-1){alert(z);return (z)}
}


}

Teraz pre zmenu nejde zavolat tato funkcia vo funkcii kt. odosiela data v ajaxe.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DuDo
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
26. 8. 2007   #3
-
0
-

Takze riesenim bolo vytvorit si glob. premennu. Stale neviem preco sa nedala zavolat funkcia v tej jednej funkcii. No nic.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.0
Věrný člen
27. 8. 2007   #4
-
0
-

Mas tam chybu,

for(var i=1;i<=limit;++i)

Ak ma pole 10 prvkov tak su cislovane od 0 po 9. (nie od 1 do 10 !!!)
Takze ten cyklus zacina na az na druhej pozicii a spravi o jednu iteraciu viac ako je prvkov. Cize tesne pred returom ta funkcia j*bne (pokusi sa pristupit na a[i], pricom existuje iba a[i-1].

function skry()

{
var a=document.getElementsByTagName('tr');
var z='';

for(var i=0;i<a.length;i++)
{
if(a[i].id=='selected_tr')
{z=z+i+':'; alert(z);}
}
return z;
}


A este pripomienka:
To ako spocitavas vsetky tr, ktore maju id='selected_tr' ? ...ID sluzi na jednoznacne pomenovanie objektu a pouzit sa ma len raz. Ked tak, skus pouzit class. <tr class="selected_tr"> ( v javascripte pristupujes ako a[i].className )

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
DuDo
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
29. 8. 2007   #5
-
0
-

Prva polozka v poli sa nepocita schvalne, pocitat cez ClassName nemozem, Class mi sluzi na hover, out, id na select. Tvoj kod je v poho dakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
29. 8. 2007   #6
-
0
-

Class mi sluzi na hover, out, id na select.
Tohle se doted snazim pochopit :) class muzez zapsat i takto:

class="prvni druha treti ctvrta"

s tim, ze se na ten prvek aplikuji tridy .prvni, .druha, .treti, .ctvrta a nejvetsi vahu ma posledni - prepisuje vlasntosti predchozich, takze kdyz projedes className na vyskyt retezce selected_tr, tak to bude fungovat. Tu tridu nemusis ani definovat...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
DuDo
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
29. 8. 2007   #7
-
0
-

Aha no tak to som nevedel... Prepisem ten kod aby to tak fungovalo. Clovek sa stale uci:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Funkcia — založil ukulele

Co je to inline funkcia? — založil Tom@sQo

Funkcia PlaySound.. — založil Nrigo

Funkcia s polom — založil lukas.balaz

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý