8 lekcia – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

8 lekcia – C / C++ – Fórum – Programujte.com8 lekcia – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Eversmann0
Návštěvník
26. 8. 2007   #1
-
0
-

1.Da na nejako vo switchi spravit, aby pre viac cisiel sa vykonala jedna funkcia?? Myslim, ak a=2, tak pocet dni=28, ak a=1,3,5,7,8,10,12 tak pocet dni=31 ako v Pascale.

2.Nejako mi nefunguje napevno definovanie dvojrozmerneho pola.

3.Naco funguje vlastne typedef, lebo jaksi som moc nepochopil

Diky moc!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
26. 8. 2007   #2
-
0
-

ad 1)



switch(a) {
case 2:
dni = 28;
break;
case 1:
case 3:
...
case 12:
dni = 31;
break;


ad 2) napis ako ti to nejde

ad 3) hlavne v C sa casto vyuizva trik :
typedef struct {...} meno_struct
a ked sa chce zvyraznit podstata nejakeho typu, napr ked na 50 roznych operacii pouzivas int, tak si spravis novy typ aby sa to lepsie citalo a na kadeco ine...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Eversmann0
Návštěvník
26. 8. 2007   #3
-
0
-

To k:DIky moc. No skusal som len prvu variantu a ta nejde, ale druha v pohode frci.

int a[0]={1,2};
int a[1]={3,4};
Ked to takto zadefinujem, tak mi hodi nejake 4 Errory.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mephi0
Expert
26. 8. 2007   #4
-
0
-

int pole[2][2] = {{1,2},{11,22}};

mala by fungovať aj automatika
int pole[][] = {{1,2},{11,22}};

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
26. 8. 2007   #5
-
0
-

to Eversmann: hento mozes pouzit iba pri deklaracii.
Ty ked napises a[0] tak to ma typ int* takze sa ocakava nejaky ten pointer na zaciatok nejakeho pola a {...} to nie je.
Takze mozes pouzivat iba int a[x][y] = { {...}, {...}, ...}
alebo int a[x][y]
a[c] = d ...

to mephi: automatika funguje len na prvy rozmer cize int a[][2]...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 86 hostů

Podobná vlákna

6. lekcia — založil adam

11. lekcia — založil myky

14 lekcia — založil stanke

8.lekcia — založil pavel

12. lekcia — založil myky

Moderátoři diskuze

 

loadingtransparent (function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý