Limit – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Limit – MySQL – Fórum – Programujte.comLimit – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

DuDo
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
26. 8. 2007   #1
-
0
-

Mam z DB vygenerovanu tabulku. Ako zobrazim riadky napr. 1,5,6,7,98,110? Keby to boli cisla pri sebe tak cez LIMIT ale takto.... Mozno sa da limit upravit
ale to ja neviem takze ako to mam riesit? Cez vela query to spomali celu stranku takze... Poradte PLS

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
26. 8. 2007   #2
-
0
-

Už je to nějaký ten pátek,co jsem dělal s SQL, ale co třeba použít množinu?



SELECT * FROM tabulka WHERE page IN (1,5,6,7,98,110);

Pokud jsem napsal kravinu, tak mě jistě někdo opraví.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DuDo
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
26. 8. 2007   #3
-
0
-

Nieje to kravina. Ja ale nepoznam id ani ine premenne v tabulke. poznam len povodnu query a cislo riadku v tej query takze jedine cez nejaky limit... Asi.
Ale aspon sa niekto ozval. Nie ako na inych forach...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
26. 8. 2007   #4
-
0
-

Můžeš prosím tě více přiblížit to, že znáš původní query? Tím myslíš, že už máš někde výsledek toho dotazu?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DuDo
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
26. 8. 2007   #5
-
0
-

Viem ze query bola napr.: SELECT * FROM 'tabulka_1' WHERE vek>15. Vysledky si zobrazim, vyberiem napr. 1, 3, 8 a potrebujem ich dostat z DB. Jednotlivo by to slo asi takto
SELECT * FROM 'tabulka_1' WHERE vek>15 LIMIT 1,1
SELECT * FROM 'tabulka_1' WHERE vek>15 LIMIT 3,1
SELECT * FROM 'tabulka_1' WHERE vek>15 LIMIT 8,1
Ja by som to chcel spravit v jednej query

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
štěpán
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
26. 8. 2007   #6
-
0
-

...nepoznam id ani ine premenne v tabulke


Tohle nechápu :-) pokud dotahujete záznamy z tabulky, tak musí existovat nějaký unikátní identifikátor. Ten si můžete zjistit třeba v původním dotazu:
SELECT id_osoba, jmeno, prijmeni, vek FROM osoby WHERE vek>15

Pokud unikátní identifikátor neexistuje, tak si ho vytvořte.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DuDo
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
26. 8. 2007   #7
-
0
-

Jasne ze id mam ale v tomto pripade mi je na nic. Lebo povodny dotaz odovzdal dajme tomu zaznamy s id 1,2,5,8,10 ja som ich zobrazil na stranke cize neviem ich id. User klikne na treti element tr (kt. ma id 5) a 4 s id 8 ale to script nevie. Viem len to ze to bol treti a stvrty zobrazeny zaznam. Takze pouzijem povodny dotaz a pridam LIMIT poradie_zaznamu,1. Podla mna...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
26. 8. 2007   #8
-
0
-

A nebylo lepší použít na identifikaci ten klíč? Namísto čísla řádku? S ním si ušetříš spoustu práce. Jinak koukal jsem se do dokumentace k MySQL(předpokládám, že používáš tento engine) ale nic kloudného jsem nenašel.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DuDo
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
26. 8. 2007   #9
-
0
-

Asi to tak nejak budem muset aj spravit. Dik vsetkym. napisem ak to vyriesim...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

[DB] - stránkování - Limit — založil Michal115

No limit uploader — založil Dawo

Zahadny LIMIT — založil polonium

Časový limit CGI vypršel — založil Matej Zabsky

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý