Nacteni obsahu souboru – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nacteni obsahu souboru – PHP – Fórum – Programujte.comNacteni obsahu souboru – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
nodead
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
27. 8. 2007   #1
-
0
-

nevite nekdo lidi jak otevrit, nebo jak obejit a precist obsah souboru s priponou asx? je to klasicky "textak", obsahuje par radku, hlavne s casy zacatku a koncu vyrezu. Potreboval bych ho otevrit phpkem...
Problem s obyc textakem neni (txt), tam mi funguje tohle:
$file = fopen("test.txt", "r");
$line = fread ($file,filesize($file));
while (!feof($file)) {
$line = fgets($file);
echo ($line). "</br>";

jakmile tam ale dam test.asx tak to nejde :(.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
27. 8. 2007   #2
-
0
-

A copak to píše? Nechybí práva? Co použít file_get_contents?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
nodead
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
6. 9. 2007   #3
-
0
-

Prisel jsem na problem: sdamotny soubor jde nacist a zobrazit, ale v souboru jsou zapsane informace mezi znackama :
<>
a to mu dela problem, na webove strance se pak nezobrazi...
slo by s tim neco udelat aby to tyhle znacky ignorovlao? nebude nahodou prohlizecem ze to nezobrazi?
stejne byh to nakonec potreboval otevrit v necem kde bych mohl oeditovat ten text... takze nejake textove okno v prohlizeci?

za kazdou radu budu moc vdecny

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dr.Silenec
~ Anonymní uživatel
44 příspěvků
6. 9. 2007   #4
-
0
-

Pro tvé účely bude nejlepší nějaké form textové pole do kterého to načte :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.0
Věrný člen
7. 9. 2007   #5
-
0
-

Subor sa nacita v poriadku. Ty ho vsak vypisujes do web stranky, ktora ma hlavicku text/html, takze browser ho chape ako HTML dokument. To znamena, že všetko medzi < .. > sa snaží pochopiť ako HTML tag, a čo nepochopí, to ignoruje. Ak si dáš zobraziť zdrový kód stránky, tie <značky> uvidíš.
Ak chceš, aby sa súbor zobrazil ako čistý text, tak nastav hlavičku Content-type: text/plain:

<?php Header("Content-type: text/plain");

read_file("test.asx"); ?>

Alebo, ak to chceš vypísať ako HTML stránku, tak musíš nahradiť všetky nebezpečné znaky ( <, >, ...) za html entity (< ,> , ...):
echo "<html><head..../head><body><div>";

echo nl2br(htmlspecialchars(file_get_contents("test.asx")));
echo "</div></body></html>";

Tiež ho môžeš strčiť do elementu textarea:
echo '<textarea rows="10" cols="80">';

echo htmlspecialchars(file_get_contents("test.asx"));
echo '</textarea>';

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý