Zjisteni poctu souboru ve slozce – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zjisteni poctu souboru ve slozce – PHP – Fórum – Programujte.comZjisteni poctu souboru ve slozce – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
papirek
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
27. 8. 2007   #1
-
0
-

zdravim vsechny.. mohl by mi nekdo poradit jakou pouzit funkci abych zjistil pocet souboru v nejaky urcity slozce ??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
27. 8. 2007   #2
-
0
-

Muzes pouzit count v kombinaci se scandir

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
insider0
Věrný člen
27. 8. 2007   #3
-
0
-

To CommanderZ: pro php5 a jeste k tomu -2 (. a ..), pro php <5 se podivej na funkce opendir, readdir a closedir a pocitat muzes uz v cyklu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
ench0
Stálý člen
4. 9. 2007   #4
-
0
-



$slozka_orig = "./slozka/";
$nas_sou = "tento_soubor.php";
$thumb_sou = "Thumbs.db";


$handle=opendir($slozka_orig);
$i=0;
while (false !== ($file = readdir($handle))){
if ($file != "." && $file != ".." && !is_dir($file) && $file != $nas_sou && $file != $thumb_sou ){
$i++;
}
}

closedir($handle);
echo "Pocet souboru ve slozce: ".$i;

Ten kod jsem kdysi našel když jsem googlil, tak se o něj podělím :o)
Podmínka se stará o to, že do toho počtu nezařadím nic co není soubor. A vynechám i Thumbs.db popřípadě i soubor php který toto provádí...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 58 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý