Naučte se C++ za 21 dní – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Naučte se C++ za 21 dní – C / C++ – Fórum – Programujte.comNaučte se C++ za 21 dní – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Erik
~ Anonymní uživatel
101 příspěvků
28. 8. 2007   #1
-
0
-

Rozmyslam nad kupou knihy Naučte se C++ za 21 dní (2002), ale aj nad Naučte se C++ za 21 dní 2. aktualizované vydání (2007).
2v je tiez od autora, kt. napisal v1, ale poholi mu dalsi 2 autori... Takze neviem, ktora je vyhodnejsia, ked beriem aj do uvahy aj to, ze 2v je o tretinu drahsia...

Mohli by ste mi poradit ako sa rozhodnut ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
28. 8. 2007   #2
-
0
-

První verzi jsem měl doma, pak letěla z okna - autor v té knize využíva látky, kterou vysvětlí až o několik kapitol dále. Ale tohle platilo pro první vydání, druhé jsem ani neviděl, takže těžko soudit. Pokud ti to nevadí investuj do druhé nebo do nějaké jiné knihy.Většina zdejších asi vyrostla na Mistrovství v C++, tak bych se kouknul asi na ni(ale připrav si peněženku). Nebo si najdi na internetu nějaké mateiály -*pokud ti nevadí angličtina, tak můžeš mít záruku kvalitní výuky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
yaqwsx+9
Posthunter
28. 8. 2007   #3
-
0
-

To Erik:
Ehm,no ja zacal s knihou Rozumíme C++,podle me je dobra na zacatek,ma dobry zpusob vysvetlovani(hodne na prikladech a zacina nejpotrebnejsima vecma,ne nejjdnodusima-me vyhovuje,ale nekomu nemusi).Ale konci, tak nejak uprostred a pak nechava na tobe, jak budes pokracovat
A stoji neco okolo 400Kc.
Jinak jsem mel pujcene mistrovstvi,tak nejak letmo jsem si ho prohledl a zdalo se mi docela podobne,jen nekonci uprostred;pokracuje a volí takový klasický způsob vysvětlování

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
28. 8. 2007   #4
-
0
-

Ahojte všetci...ťažko povedať...možno by som radšej vsadil na začiatky v jazyku C a potom prechádzal na C++,vela vecí tak lahko može uniknúť...na nete ako aj priamo tuto na našej stránke http://programujte.com sú kurzy venované jazykom C ako aj C++ či iným konkurenčným produktom :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
anjelradko
Karel
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
30. 8. 2007   #5
-
0
-

To Erik: Já bych to viděl podobně jako yaqwsx, též jsem začal na Rozumíme C++ a prošel si mistrovství, ale dost záleží na tom, na kolik už si programoval, pokud máš nějaké slušné znalosti, dala by se uvažovat i kniha kterou si zmínil, zřejmě bych ale když už, taky volil druhé vydání i když to nemůžu obhájit. Každopádně, za sebe si myslím, že začínat s C, jak radí anjeltradko, je dnes už takřka holý nesmysl. Něco takového mohlo mít opodstatnění dříve, snad v době, kdy C++ kompilátor byl C kompilátor se zvláštním preprocesorem ;-) , ale na druhou stranu každého věc, mě osobně když jsem se pvně seznámi s C, dost pokazilo chuť a až po dlouhé době, kdy jsem zkusil C++, jsem mohl jen litovat, že jsem s ním nezačal dříve. Ještě bych se zastavil u onoho Mistrovství, není to opravdu špatná kniha, ale zvláště první kapitoly nejsou to pravé ořechové pro začínajího programátora, toš, jak jsem říkal, záleží jak se cítíš.
Ať se daří

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Erik
~ Anonymní uživatel
101 příspěvků
30. 8. 2007   #6
-
0
-

Dakujem za rady...
Asi si nekupim nic, aspon zatial. Mam v pc scan Mistovstvi, tak skusim zacat citat to...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mates0
Grafoman
6. 9. 2007   #7
-
0
-

Mistrovství v C++ mám doma knihu a doporučuju :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.161.–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
5. 12. 2017   #8
-
0
-

#1 Erik
Ke knize "Naučte se programovat v C++ za 21 dní" bych podotkl jen to, že ji napsal nějaký šílený chovatel koček. Co program, to příklad typu - třída kočka, třída micka.... micce je rok, následuje ukázka programu jak změnit hodnotu a Micce je 5 let.... opruz. Z té knihy jsem dostal alergii na kočky. Jsem v C++ začátečník (ale ne v programování) a je to fakt na bednu. Sice to dost věcí vysvětluje, ale představivost autora je mizerná.  Kniha na konci každého dne obsahuje úkoly jako například jaký operátor se používá k určení adresy proměnné, jaký operátor se používá k nalezení hodnoty která je uložena na adrese uschované ukazatelem, potom testy typu najděte chybu v kódu, napište program na téma.... a  tak dále. Ke knize je přiloženo CD obsahující DevC++ (které ale pravděpodobně autor sám nepoužil, protože o nastavení DevC++ se v knize nepíše vůbec, naopak, u každého příkladu je při použití DevC++ nutno přidat char stop; std::cin << char; pro zastaveni pogramu), jinak okno s výpisem jen problikne. Lepší je použít Code::Blocks. Jsem v první třetině knihy u dne 8, unuděn, s averzí na kočky, pořád se to plácá  v konzolovém okně. To je opravdu opruz. Snad další díly budou lepší.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.24.–
JerryM0
Věrný člen
5. 12. 2017   #9
-
0
-

co třeba tohle, obzvláště ta předposlední a poslední je dobrá. rozhodně lepší než to co píšeš ty

učebnice jazyka C, P.Herout, III. a další vydání, nakladatelství koop

Programovací jazyk C, B.W.Kerninghan, D.M.Ritchie, cpress

ABC programátora v jazyce C, p. herout, v. rudolf, p. šmrha, koop

turbo C popis jazyka, k. nenadál. d. václavíková, grada

borland C++, k. nenadál. d. václavíková, grada

c++ for dummies 5th edition, S.R. Davis, Wiley publishing

https://hmt.es/C++%20for%20Dummies%205th%20Ed.pdf

tady tohle je dobrý

http://people.fjfi.cvut.cz/viriumir/liter/litCpp.htm

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:653d:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý