Select prekryva pop-up menu - zle zobrazovanie v IE – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Select prekryva pop-up menu - zle zobrazovanie v IE – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comSelect prekryva pop-up menu - zle zobrazovanie v IE – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

greppi0
Stálý člen
28. 8. 2007   #1
-
0
-

V IE sa mi zobrazuje vysuvacie pop up menu az za selectom (vo FF to je v pohode) ...

Tu je screen:
[IMG]http://img165.imageshack.us/img165/6505/chybaselectpopupaq7.png[/IMG]

neviete ako to fixnut ?

thx ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you - Dale Carnegie
dalaman0
Věrný člen
28. 8. 2007   #2
-
0
-

Skus nastavit z-index v css

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
28. 8. 2007   #3
-
0
-

Ne, to je klasicky bug IE. Resi se tak, ze pod ten objekt, ktery tvori to menu vlozis pomoci position absolute jeste iframe o stejnych rozmerech. Iframe totiz jako jediny i v IE SELECT prekryje.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
greppi0
Stálý člen
28. 8. 2007   #4
-
0
-

CommanderZ píše:#
# ... pod ten objekt, ktery tvori to menu vlozis pomoci position absolute jeste iframe ...


to bude trocha problem, lebo to menu nie je robene pomocou CSS ale je to JS ...
a tiez som dobre nepochopil casti "pod ten objekt" - to akoze IFRAME bude mat rovnaku velkost a polohu ako to modre menu co sa vysune ? (lebo potom prekryje IFRAME aj to menu, nie ?)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you - Dale Carnegie
quibusus
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
29. 8. 2007   #5
-
0
-

To greppi:
ten iframe by som tam nedaval.
bezne sa to riesi tak, ze skryjes vsetky selecty na stranke :)

napr.



sels = document.body.getElementsByTagName('select');
for(i=0;i<sels.length;i++){
sels[i].style.visibility="hidden";
}


(netestoval som, ale malo by to fungovat)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
29. 8. 2007   #6
-
0
-

Ne, bezne (alespon ne mezi lamama) se to resi pres ten frame ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
insider0
Věrný člen
29. 8. 2007   #7
-
0
-

To greppi: ano, iframe by mel byt pod tim, co se vysune a bude mit mensi z-index nez to menu = neprekryje ho. Pomoci javascriptu? vzdyt to nevadi zobrazis to menu i iframe, jen pridas jeden, dva radky do javascriptu ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
greppi0
Stálý člen
29. 8. 2007   #8
-
0
-

na mna treba pomaly :) ...
takze, menu som nastavil na z-index: 5, iframe ma z-index 3 a select ma z-index 0 ...
ale vysledok v IE 6 je:

[IMG]http://img53.imageshack.us/img53/8287/chybaselectpopup2pngnr6.jpg[/IMG]

cize problem je, ze iframe prekryje aj moje menu :(

rozlozenie iframe a select menu som schvalne zvolil takto cudne aby bolo vidno chybu ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you - Dale Carnegie
29. 8. 2007   #9
-
0
-

1) Nesetri ty zindexy, dej tomu menu treba 1000, ja pouzivam 2999 pro ten kryci frame a 3000 pro ten prvek co ma byt nad nim :)
2) nastav si u toho ramu atribut frameborder na 0

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
greppi0
Stálý člen
30. 8. 2007   #10
-
0
-

diky vsetkym za trpezlivost :) a rady, uz to je fixnute :) ...

menu som dal z-index 3000 a iframe mal 2999. Ale musel som ten iframe vlozit do scriptu menu (co mi trocha trvalo, zorientvat sa v kode - lebo nebol moj) ale uz je vsetko OK ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you - Dale Carnegie
Majkl
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
19. 9. 2007   #11
-
0
-

Tak to delam pres javascript, kaslu na iframe,kdyz sem mu dal height na auto,tak to proste nefungovalo,nevim no,ale u mne iframe nepochodilo.
Zde je na to supr vec.
http://www.shawnolson.net/a/1198/hide-select-menus-javascript.html

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý