V čem programujete? – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

V čem programujete? – Offtopic – Fórum – Programujte.comV čem programujete? – Offtopic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Prasklej Talíř
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
28. 8. 2007   #1
-
0
-

To je ale blbá otázka, co? Ale odpovídejte :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
28. 8. 2007   #2
-
0
-

hlavně python...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
DeaLer+2
Hero
28. 8. 2007   #3
-
0
-

Zkus hádat ...

To Blujacker: Někdo mi tady kopíruje podpis .. nevíš kdo?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
28. 8. 2007   #4
-
0
-

To DeaLer: Tak to by sis měl stěžovat ale i u frostyho...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
DeaLer+2
Hero
28. 8. 2007   #5
-
0
-

To Blujacker: S ním si to vyřídím pozdějc ;) Ne, je to jedno a sorry za OT.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
28. 8. 2007   #6
-
0
-

asm a C rulezzzz :)))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
28. 8. 2007   #7
-
0
-

To k: OT rulezzzzzzzzzzzzzzzzzz :))) ;) To je dneska cool co??? ;);)

PS: sorry, nějak se nudím a slovo rulezz mě vždycky pobaví

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
28. 8. 2007   #8
-
0
-

To rulezzzz je parodia na jeho pouzivanie, nevydarena :)
Neviem ci som ta pochopil, asm a C je OT ??? (dnes mi to nemysli...)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
28. 8. 2007   #9
-
0
-

To k: Ne, to jsem tím říct nechtěl.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
28. 8. 2007   #10
-
0
-

To k: asm = assembler, C snad nemusím vysvětlovat a OT je offtopic (je to tak, že? A nebo se někde pletu?)
ps: jinak tohle se tu už řešilo tolikrát, že se divim, že na to ještě vůbec někdo odpovídá

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
28. 8. 2007   #11
-
0
-

To JMM: je to tak. Ale pre co mi vysvetlujes co je asm, C, a OT ? Sice mi to dnes nemysli ale blby som zatial este neni :) Alebo ak sa pytas, tak mas pravdu, hovorim mne to dnes nemysli...:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
28. 8. 2007   #12
-
0
-

To JMM: Proč myslíš, že si tady z toho dělám srandu ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
28. 8. 2007   #13
-
0
-

To k: tak sem z toho dneska taky nějak mimo :-D
To DeaLer: :-) dobrá, dobrá

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
geon0
Grafoman
28. 8. 2007   #14
-
0
-

Já programuji zásadně v kratasech a na stole mám pořádek v chaosu. ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Pavel
~ Anonymní uživatel
264 příspěvků
28. 8. 2007   #15
-
0
-

PHP a C#

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mylan40
Super člen
28. 8. 2007   #16
-
0
-

Hlavne VB .NET 2005, trochu aj PHP.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Matrix17
~ Anonymní uživatel
285 příspěvků
28. 8. 2007   #17
-
0
-

Prvně sem začal s XML. V prváku a druháku na střední přišel pascal. Od pascalu sem přešel k C a z něj sem se přesunul na C++.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
tobel0
Návštěvník
28. 8. 2007   #18
-
0
-

Snazim se delat ASP.NET 2.0 C#

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kdyz mas chut, dej si rtut
mylan40
Super člen
29. 8. 2007   #19
-
0
-

To Matrix17: Ako sa dá programovať v XML? Ja žijem v tom, že XML slúži na prenos dát... :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Colpik0
Super člen
29. 8. 2007   #20
-
0
-

Delphisti mají asi prázdniny...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
Matrix17
~ Anonymní uživatel
285 příspěvků
29. 8. 2007   #21
-
0
-

To mylan4: Odpověď zní: snadno. Záleží na tom čemu říkáš programování. Je to totiž značovací jazyk podobně jako HTML. S tím rozdílem, že k formátování textu používá výlučně CSS. Čili pokud psaní webů zahrnuješ do programování, tak jeho uvedení je korektní. Pokud ne tak by tam být neměl.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mylan40
Super člen
29. 8. 2007   #22
-
0
-

To Matrix17: No, ja osobne písanie webu (HTML/XHTML,CSS,XML) medzi programovanie nepočítam, PHP - to je už iné... Ale to je len môj názor!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
29. 8. 2007   #23
-
0
-

HTML - znackovaci jazyk, Java - programovaci jazyk. Takze kdyz nekdo dela napr. v Jave tak programuje. Kdyz nekdo dela v html tak maximalne znackuje :D nikoli programuje!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DuDo
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
29. 8. 2007   #24
-
0
-

Tak ja v C++ a PHP. Chcel by som sa naucit nejaky ciste Objektovo orientovany jazyk. Neviete mi poradit ktory? Ruby, python alebo iny... Na programovanie na desktope aj na webe.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
29. 8. 2007   #25
-
0
-

a C++ je co? Nieje objektovo orientovany jazyk?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
DuDo
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
29. 8. 2007   #26
-
0
-

Je ale chcel by som ho pouzit aj na programovanie web stranok. Samozrejme ze je najleepsie zacat OOP v niecom co uz poznam(C++,PHP) ale pre buducnost -ktory je perspektivnejsi perl, python alebo ruby( on rails)?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
29. 8. 2007   #27
-
0
-

To DuDo: Java ;-)..(ukamenujte ma) btw perl zrovna nieje ukazka objektoveho jazyka.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
DuDo
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
29. 8. 2007   #28
-
0
-

Java? Co ja viem tak na desktopoch je pomalsia nez C++(mozno lahsie na napisanie neviem) a na webe neviem. Je fakt dobra na pouzitie on-line? Nema tu niekto skusenosti s programvanim v ruby alebo pythone aby to porovnal s javou....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Colpik0
Super člen
29. 8. 2007   #29
-
0
-

Je to úplně něco jiného. U C++ je to tak, že se zdrojový kód zkompiluje do binární podoby a potom se ještě musí nalinkovat do spustitelné aplikace. U Javy je to zase tak, že se zdrojový kód zkompiluje do binární podoby, dále se však už nelinkuje, a zpouští se pomocí JVM (Java Virtual Machine), která musí být nainstalovaná v systému. Zdrojové kódy Pythonu, Perlu, Ruby a dalších skriptovacích jazyků se vůbec nekompilují, ale interpretují, tzn. překládají až za jejich běhu, z toho vyplývá, že když chce člověk spustit Pythonový program, musí mít Python nainstalovaný v systému.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
29. 8. 2007   #30
-
0
-

No kompilovane moze byt kadeco, pravdepodobne aj python, dokonca som pocul (nemam overene, dost mozne za blabol...) ze sa da skompilovat nejakym sposobom aj php pri prvom navstiveni stranky...
Co sa tyka jazyku na web, tu tiez mozes pouzit hocico. Ak si dostatocny masochista tak mozes kludne pisat cgi "skripty" v C :).

"perl zrovna nieje ukazka objektoveho jazyka."
perl ma prvky oop, kuk http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1468

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
29. 8. 2007   #31
-
0
-

no ako kedy a hlavne ako co. c, php, ako tak asembler (nasm). ale tazko povedat pri com ostanem.

dokonca som pocul (nemam overene, dost mozne za blabol...) ze sa da skompilovat nejakym sposobom aj php pri prvom navstiveni stranky...


pri najmensom je to dost rozsireny blabol.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
29. 8. 2007   #32
-
0
-

To olgo:Mas o tom nejake blizsie info? By ma to dost zaujimalo jak to rozchodit :).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DuDo
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
29. 8. 2007   #33
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Colpik0
Super člen
29. 8. 2007   #34
-
0
-

No kompilovane moze byt kadeco, pravdepodobne aj python


Ano, i Pythonové zdrojové kódy se dají zkompilovat a díky volně stažitelnému modulu py2exe dokonce nalinkovat do .exe souborů, Python k tomu však není stavěný a moc se to nepoužívá.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
sn3d0
Věrný člen
29. 8. 2007   #35
-
0
-

to k: kodil si niekedy v perle??(neber to v zlom). Ja som si vyskusal 2 projekty v perle a co to znamenaju tie prvky OOP. Inac spravne si napisal. Ma to prvky OOP a preto som napisal vetu: "perl zrovna nieje ukazka objektoveho jazyka." Ak sa niekto chce ucit OOP skrz perl, tak to je u mna masochysta :D Inac tieto clanky to je katastrofa, tak isto ako polemika o tom ci je JAVA rychlejsia ako C++.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
30. 8. 2007   #36
-
0
-

To sn3d: taky jsem ted chtel napsat ze to neni teda moc jednoznacne o tom jak Java je pomalejsi nez C/C++. Je tam plno knihoven pro grafiku. Kdyz potrebujes rychlejsi GUI aplikaci tak je asi lepsi vyuzit knihovnu AWT protoze tato knihovna vola systemove funkce pro vytvoreni GUI objektu a pak uz se o ne stara sam system, ale zatimco knihowna SWING ta si sama vytvori GUI objekty a pak se taky o ne sama stara. Proto neni divu ze kdyz udelate aplikaci pro desktop ve SWINGU tak je trochu pomalejsi. Jenze Java neni jen pro desktop. Muzete tam delat aplikace pro webove stranky(applety), pro desktopy(J2SE), pro mobilni zarizeni (J2ME), pro velke serverove aplikace (J2EE) nebo taky pro cipove carty (JavaCard). Java je velmi hodne OOP. Krome 8 zakladnich typu(int, char, long, float, double.....) je v Jave vsechno objekt. Co znam lidi co chteli zacit s Javou, tak pak to ty slabe jedince prestavalo bavit, protoze je to moc slozite. Vetsina lidi totiz programuje v Delphi (i ja jsem programoval) a takovych vecech kde si naklikaji polovinu veci, a pak si tam jen do udalosti napisou Label1.text = "ahoj";. Zatimco kdyz chcete programovat v Jave tak tam si musite kazdy objekt vytvorit, pak tam nepristupujete primo k promene ale pomoci metod get/set menite tu promenou.... Proste si myslim, ze kdo se chce naucit programovat tak at se uci Javu. Kdo chce delat drivery atd. At se nauci C/C++. Dalsi vyhoda C/C++ nad Javou je, že mate tam pristup primo k tomu hardwaru, zatimco v Jave tam je to trochu slozitejsi, a asi nema cenu to v Jave ani delat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
30. 8. 2007   #37
-
0
-

Neprogramuju!! :D Jsem grafik...mno vlastně spadá kódovaní (XHTML, CSS, XML, ASP. NET) do programování?? Občas do toho "trošku" fušuju :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
30. 8. 2007   #38
-
0
-

To sn3d: Mas pravdu, v perl-e som nikdy nerobil (teda robil ale nic co by potrebovalo oop), len ta tvoja veta vyznievala ako keby sa to nedalo ;). O "kvalite" objektovosti uz nehovorim... ;)
btw, objektovo sa da robit aj v cistom C ak clovek chce :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
30. 8. 2007   #39
-
0
-

To Lukáš Chadraba: Pokud jde o ASP.NET, tak se dá říct, že ano ... ale jen v uvozovkách, protože se předpokládám nedostaneš ke kódu v pozadí.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Colpik0
Super člen
30. 8. 2007   #40
-
0
-

To master: Proč vy céčkaři pořád tak hrozně kritizujete Delphi? Pokud vím, naklikat si GUI jde i v C++ Builderu, wxDesigneru nebo QtDesigneru. Ano, je pravda, že Delphi za tebe automaticky vygenerují spoustu kódu, ale to právě dělá i C++ Builder a spol. Nepatřím mezi milovníky GameMakeru, Multimedia Fusion a podobných klikaček, ale rozhodně vím, že "programovat" není synonymum k "psát tisíce řádek kódu co nejsložitějším způsobem". Delphi bere spousta lidí jako "začátek programátorské kariéry", ale díky těm, kteří u Delphi zůstali tu máme aplikace jako PSPad, Dev-C++ nebo Total Commander.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
30. 8. 2007   #41
-
0
-

To Colpik: Delphi nemusi byt zle ako programovaci jazyk, ale je principalne zle. Neviem ci este chodis do skoly alebo ci si zazil sucasny trend vyucovania dephi na infike ale ak ano tak musis vedet (aspon trochu) o com hovorim... Uplne blby profaci ucia uplne debilne veci a ziakom tak poskodzuju mozgy ze preorientovat sa na nieco ine je pre nich nadludsky vykon... Kebyze sa aspon uci pascal, to je mensie zlo, lebo pri vyucbe nejde o to nakreslit si programik ale naucit sa algoritmovat a to sa momentalne vobec neuci... a o kvalite Dev-C++ radsej pomlcim (nemysilm kompiler) :)

EDIT: teda, ani kompiler nie je bohvie co :)...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
30. 8. 2007   #42
-
0
-

To Colpik:no prave ze C++ builder je skoro to same jako Delphi :D Delphi vychazi z pascalu, coz je jazyk ktery je urcen k tomu, aby se studenti naucili programovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
xs
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
30. 8. 2007   #43
-
0
-

php, a c# kym neprejdem na javu ... na matematicke a casovo narocne app cpp...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
30. 8. 2007   #44
-
0
-

já se pokoušim o Python:)někdy bych chtěl k tomu přidat i C++ a nastudovat Boost.Python:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Colpik0
Super člen
30. 8. 2007   #45
-
0
-

Vy se máte, že si umíte tak vybrat. Já jsem začínal v Pascalu, potom jsem se dal na C a C++, potom Visual Basic, pak Delphi, pak jsem rozšířil svoje staré HTML znalosti a naučil se CSS a JavaScript, potom jsem zkusil Python, Perl a Ruby, nakonec C# a Javu. Teď dělám webdesign, programuju v Delphi (s tím se snažím skončit, protože částečně přecházím na Linux), kombinuju to s Pythonem a občas C++ a učím se programování GUI v C# a her v Javě :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
štěpán
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
30. 8. 2007   #46
-
0
-

To Colpik: Tak to jsi buď "nadčlověk" nebo neumíš asi nic pořádně :-) podle mojí zkušenosti (a mého okolí) trvá několik měsíců než člověk do jazyka pronikne... a několik let, než jej dokáže opravdu efektivně použít. Příkladem budiž zde hodně zmiňovaná Java. Jednoduchou konzolovou aplikaci napíšete během několika dnů, ale než se dostanete na platformu J2EE už chvíli trvá. Teď nemluvím o nějakém jednoduchém diskusním fóru napsaném v JSP a Servletech (v lepším případě s využitím JSTL), ale o aplikaci, kde používáte EJB komponenty, začínáte řešit synchronní přístup k databází, load-balancing nebo messaging (v podobě JMS).

...a jak se tak dívám na ten tvůj web, tak neumíš pořádně ani HTML/CSS :-) to je přesně ten důvod, proč když si všechny vypsané technologie napíšeš do CV, tak to bude pro tvého potencionálního (a asi ne nikdy skutečného) zaměstnavatele varování, že děláš všechno... ale ve skutečnosti nic pořádně!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Colpik0
Super člen
30. 8. 2007   #47
-
0
-

To štěpán: Nadčlověk rozhodně nejsem a na nějak extra vysoké úrovni neznám žádný programovací jazyk, protože si právě neumím vybrat a dost mi to vadí. Co se týče mých stránek (http://colpik.webz.cz), ty jsou dost odfláknuté a ikdyž to taky nebude to pravé ořechové, pracuji na nových.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
30. 8. 2007   #48
-
0
-

To štěpán: No ono to chvilu trva kym si clovek najde to co ho bavi. Napr ja som s programovanim zacal ako n00b ze budem robit hry a hura do C++, potom som presiel cez kadeco vratane Javy, Objective-C a Lispu az som skoncil u C a assembleru ;), a uz nemienim menit, nasiel som to co ma skutocne bavi...
Aj ked s Lispom sa rekreacne stale hram... ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
suchy
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
30. 8. 2007   #49
-
0
-

ja akurat php. inak som sa ucil aj c++, ale to mi zatial nejak nieje potreba, tak som to nechal. ale c++ je pekny uvod do programovania. myslim ze ked to clovek pochopi s inymi jazykmi uz take problemy mat nebude.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
30. 8. 2007   #50
-
0
-

To ja jsem zas delal v VisualBasicu, Delphi, Jave, C/C++, C#, php a jedine co umim "dobre" je tak Java (na Delphi uz zacinam zapominat)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dalaman0
Věrný člen
30. 8. 2007   #51
-
0
-

To Colpik: NA to ze si gymplak si toho zazil akosi moc, nie ? SI stale len za PC alebo co ? Ty si asi nemal pekne mlaaadi :) Ako ze sa nemozes rozhodnut ? Pamataj: Je lepsie ovladat jednu vec poriadne, ako 10 veci trochu.

To topic:
- web: PHP, MySQL, JavaSkript, Ajax, Xml (xhtml, css)
- dektop: pascal :), C++

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
DeaLer+2
Hero
30. 8. 2007   #52
-
0
-

To dalaman: A proč zmiňuejš Ajax?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
sn3d0
Věrný člen
31. 8. 2007   #53
-
0
-

k píše:#
# To sn3d: Mas pravdu, v perl-e som nikdy nerobil (teda robil ale nic co by potrebovalo oop), len ta tvoja veta vyznievala ako keby sa to nedalo ;). O "kvalite" objektovosti uz nehovorim... ;)#
#btw, objektovo sa da robit aj v cistom C ak clovek chce :)



Ja som nepisal ze sa to neda ;) len ze to nieje najlebsi priklad OOP programovania. Btw s tym C by som bol opatrnejsi ;) NIektory OOP kodery by ti ti velmi rychlo vyvratili. Z jednydch zo zakladnych pilierov OOP je dedicnost a polymorfizmus a to v C nedosiahnes. Z niecim ako objektami v cistom C sa mozes stretnut priamo v kernely linuxu ale tam tiez chyba dedicnost(o polymorfizme nehovorim). Su to vlastne struktury kde sa namiesto dedicnosti pouziva kompozicia.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
31. 8. 2007   #54
-
0
-

To dalaman: Co ja vim tak AJAX je (asynchonymous JavaScript and Xml) :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Colpik0
Super člen
31. 8. 2007   #55
-
0
-

To dalaman: Když se člověk naučí Pascal a základy Céčka, tak už zvládné základy všech vyšších imperativních programovacích jazyků. Já akorát nevím, ve kterém jazyku se mám zdokonalovat. No je mi 14 a dva týdný, tak mám snad aspoň ještě rok na rozhodování :).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
31. 8. 2007   #56
-
0
-

To sn3d: To s tou dedicnostou mas pravdu, ale kompoziciou sa to da dost dobre "nasimulovat", imho.
Ale k polymorfizmu, ked uz spominas Linux kernel, pocul si o struktorue file_operations ? (akurat som sa zacal zujimat a drivery, si mi nahral do kariet :) Ta je plna pointerov na funkcie ktore nastavis tak a tak. A co dosiahnes ? Rovnakym volanim z user-space (napr. open, close, read, write ...) dosihnes podobne ale _rozdielne_ vysledky. A to mi dost pripomina polymorfizmus (presnejsie virtualne metody, ale mam taky pocit ze virt. metody su crty polymorfizmu). Mozes argumnetovat tym ze mam pevne dany pocet a typ argumentov (to je v tomto pripade (kernel) lepsie si myslim) ale to mozes tiez dost lahko nasimulovat void * alebo fn(typ x,...) a dalej to forkovat az vnutri funkcie. Nehovorim ze je to take lahke a flexibilne ako v jazykoch na to stavanych ale dat sa to da...
btw. nehovorim ze sa do oop nejako velmi vyznam, len nevidim nieco co by sa nedalo viac-menej efektivne nasimulovat v C...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
31. 8. 2007   #57
-
0
-

to k: nahral do kariet? :D a co ja hrajem poker? :D Je super ze sa tomu venujes, pekne od teba ale predsa kazdy clovek co robil z OOP a pozrie na sysfs tak si musi pomysliet ze to je asi zart. Tam OOP nieje, je to len nejaky mechanizmus pripominajuci objekty. Ano, virtualne metody maju docinenia z polymorfizmom, lenze polymorfizmus ide ruka v ruke z dedicnostou. V tomto sa fakt netreba bezhlavo hadat a argumentovat. Struktura file_operations je len nejaky mechanimzus (skor by som to prirovnal k nejakym plug-in mechanizmom) ale nieje to polymorfizmus.Proste C nieje objektovy jazyk. Tam sa veci riesia proceduralne. Takto kodit v Cecku je jeden hnus a to dokaze len programator ktoreho ego prevysuje racionalne myslenie a potrebuje si dokazat ako zlozito vie kodit.

Ako je super ze sa venujes low-level programovaniu ale treba uvazovat trosku triezvo a nesnazit sa silou mocou presadit nieco co proste principialne nebude ono(ako si napisal simulovat. Ale naco mam simulovat? Ked chcem OOP tak pouzijem OOP jazyk a nebudem to bastit v niecom proceduralnom).

Fakt neber to odomna v zlom ale napisat vetu: "objektovo sa da robit aj v cistom C ak clovek chce" je proste dost nerozvazne.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
31. 8. 2007   #58
-
0
-

To sn3d: jasne, berem ze C nie je v ziadnom pripade oop jazyk, ja len ze _niektore_ prvky oop sa daju nasimulovat ak _su_potrebne_ pre inak cisto C aplikaciu...
Je mi jasne ze ak chce niekto robit nieco objektovo a na objektovosti stava tak zvoli C iba ak je masochista alebo blazon. Ja som nepisal ze oop jazyky su zle alebo nieco take, pre objektove veci je jasne ze je C++ a spol. lepsi.
"objektovo sa da robit aj v cistom C ak clovek chce"
-ta veta vyjadruje moje presvedcenie, ze oop je "sposob myslenia" a rozvrhnutia problemu, nejaka mnozina principov ako dane problemy riesit, a ze pri rieseni problemov sa mozem pridrziavat tych principov v akomkolvek jazyku do _urcitej_miery_.
To je len moj pohlad na vec, nehovorim ze spravny, a zo vsetkym co si povedal na 100% suhlasim a urcite to od teba "neberiem zle".

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tomcat
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
31. 8. 2007   #59
-
0
-

sn3d píše: Takto kodit v Cecku je jeden hnus a to dokaze len programator ktoreho ego prevysuje racionalne myslenie a potrebuje si dokazat ako zlozito vie kodit.


Tohle prosimte posli programatorum GTK+ (je napsan v cistem C). Verim, ze z tebe bude mit cela komunita radost ;) Jsou zkratka oblasti (konkretne treba prave GUI), kde ten OOP pristup k veci vnasi do problemu znacne lepsi svetlo. Osobne bych v tom (stejne asi jako ty) programovat opravdu nechtel, nicmene myslim, ze by se urcite nasli aplikace, kde to smysl ma, tak nevidim duvod takto tvrdohlave to hanit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sneakfast0
Newbie
1. 9. 2007   #60
-
0
-

QBASIC

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
1. 9. 2007   #61
-
0
-

To Tomcat: najprv som chcel napisat dost ostru reakciu ale potom som si uvedomil ze je to skoda slov. Ked si presvedceny o svojej pravde tak si ju uzi. V pohode flejmuj ale bezomna. A ze nejaka komunita by mala zomna radost? Uprimne je mi u riti taka komunita ktora sa radsej bude trapit v Cecku z objektamy akoby pouzila C++ a ich kod sa tak stava absolutne hnusny, neprehladny a zabugovany. Good Luck

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Tomcat
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
1. 9. 2007   #62
-
0
-

To sn3d: Co clovek, to nazor, nemyslim si ze to co jsem napsal vedlo na flame. Zrovna tenhle "problem" je ciste otazkou osobniho vkusku a spouste lidi a aplikaci, pouzivajicich GTK+ to nevadi. Ja tento "styl" take nemusim, ale vadi mi kdyz je prezentovan tak cernobile, jako jako to predvadis ty.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
4. 9. 2007   #63
-
0
-

To Tomcat: & To sn3d: Tomcatův příspěvek vůbec nevypadal, jako flame. A přiznejte si: Kdo z vás dvou umí a zná strukturu C a C++ natolik do hloubky, aby mohl říkat, co je na co užitečnější? V C++ bylo od spousty vlastností C upuštěno.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
4. 9. 2007   #64
-
0
-

To Garret Raziel: už jsem si myslel že jsi se na Prog vykašlal;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
4. 9. 2007   #65
-
0
-

To Blujacker: Nn, to bych si nemohl dovolit :D, zvlášť (dá-li bůh) kvůli své budoucí kariéře :D. Byl jsem akorát dlouho pryč, ono ne všichni musí trávit prázdniny u PC (ale třeba v Tatrách u PDAčka :D).

To All: Sry za offtopic.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
4. 9. 2007   #66
-
0
-

Garret Raziel píše:#
# To Tomcat: & To sn3d: Tomcatův příspěvek vůbec nevypadal, jako flame. A přiznejte si: Kdo z vás dvou umí a zná strukturu C a C++ natolik do hloubky, aby mohl říkat, co je na co užitečnější? V C++ bylo od spousty vlastností C upuštěno.


Můžeš být, prosím, trochu konkrétnější? Docela by mě to zajímalo.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
4. 9. 2007   #67
-
0
-

To Jura: Ne, já nepatřím mezi profesionály v C/C++, nýbrž mezi začátečníky a mé informace se zakládají na spoustě názorů a polopravd :). Ale myslím, že by se určitě dalo něco vygooglit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
4. 9. 2007   #68
-
0
-

Ok, jasně, já jen jestli jsi myslel něco konkrétního. Jinak pár rozdílů, když pominu featury C++,mi jsou známy(samozřejmě většina se týká jen syntaxe).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
5. 9. 2007   #69
-
0
-

To Tomcat: Myslm

Tomcat píše:#
# To sn3d: Co clovek, to nazor, nemyslim si ze to co jsem napsal vedlo na flame. Zrovna tenhle "problem" je ciste otazkou osobniho vkusku a spouste lidi a aplikaci, pouzivajicich GTK+ to nevadi. Ja tento "styl" take nemusim, ale vadi mi kdyz je prezentovan tak cernobile, jako jako to predvadis ty.



Okej dobre, napisal som.. ked niekto chce kodit objekty v C.. nech sa paci. Totizto toto nieje vec vkusu ale vec navrhu.. designu aplikacie, systemu.

Garret Raziel píše:#
# To Tomcat: & To sn3d: Kdo z vás dvou umí a zná strukturu C a C++ natolik do hloubky, aby mohl říkat, co je na co užitečnější?


Je to moja praca. Keby som toto nevedel posudit tak si mozem rovno pisat vypoved. Co sa tyka upustenych vlastnosti C v C++ tak tiez by ma zaujimal konkretny priklad.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
mates0
Grafoman
5. 9. 2007   #70
-
0
-

Já začínal na Pascalu. po chvíli jsem ale zjistil že mi nestačí tak sem začal v Visual Basicu a nyní C++

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.161.–
heh
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
5. 9. 2007   #71
-
0
-

Ja teda programuju v počítači xD

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tomcat
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
5. 9. 2007   #72
-
0
-

Okej dobre, napisal som.. ked niekto chce kodit objekty v C.. nech sa paci. Totizto toto nieje vec vkusu ale vec navrhu.. designu aplikacie, systemu.


I v navrhu ma do znacne miry vliv osobni zkusenost s jednotlivymi pristupy. Beru to tak, ze se shodnem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
5. 9. 2007   #73
-
0
-

<ot> he, sa to tu riadne rozbehlo, sa cudujem ze sa tu neobjavil oblubeny flejm Java vs C++ ;) </ot>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
5. 9. 2007   #74
-
0
-

k píše:#
# <ot> he, sa to tu riadne rozbehlo, sa cudujem ze sa tu neobjavil oblubeny flejm Java vs C++ ;) </ot>


Spíše bych čekal Java vs. C#.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
5. 9. 2007   #75
-
0
-

To Garret Raziel: Mozno, poslednu dobu nestiham sledovat s cim je moderne flejmovat ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
5. 9. 2007   #76
-
0
-

To Garret Raziel:Java vs C# ani nema cenu rozbihat flame, protoze C# je jen vykradena Java instituci mrkvosoft

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
5. 9. 2007   #77
-
0
-

To master: A co důkaz ... máš? Můžeš své tvrzení něčím podložit? Řekl bych, že ne ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mylan40
Super člen
5. 9. 2007   #78
-
0
-

a spominany "flejm" je uz tu... :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tomcat
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
5. 9. 2007   #79
-
0
-

mylan4: To by jinak nebylo ono :))) Ale mohli dat nejakou hodnotnejsi prvni ranu, tohle bylo dost chaby :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
5. 9. 2007   #80
-
0
-

To mylan4: Z mé strany ne ... jen jsem nemoh přehlídnout ten trapnej výkřik.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
5. 9. 2007   #81
-
0
-

To DeaLer: Pozri sa na javu a C#. Je ocividne ze maju spolcne zaciatky. A teraz, kedy vznikla 1. verzia Javy ? 1995. A C# ? 2001. (zdroj Wikipedia). Dostatocny dokaz ?
...ako keby to bolo zle ze niekto vykradol niekoho napad... sak sa to robi stale a mimochodom tie jazyky su momentalne v takom stadiju ze sa vykradaju navzajom ;)
A to je len dobre, ukradnem napad, vylepsim ho, moj konkurent ho znova ukradne a vylepsi... aspon sa to hybe ;)
Toto bol fakt slaby pokus o flejm,... snazte sa ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
5. 9. 2007   #82
-
0
-

To k: To jo, ale mezi vykrádáním a inspirací je dost podstatnej rozdíl.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
5. 9. 2007   #83
-
0
-

imho je to len hra so slovickami... a navyse je to uplne jedno. Nejakemu C#/Java koderovi je absolune ukradnute ako vznikla dana featura, hlavne ze tam je...
O toto sa zaujimaju iba "plamenometnici" na forach ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
5. 9. 2007   #84
-
0
-

Nj, je to jedno, ale proč si v klidu nepokecat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Temnonos
Duch
15. 9. 2007   #85
-
0
-

VB 6.0 a moc chci přejít na VB 2005 .NET (už je koupená příručka)... ehm.. ale nevim jak se přechod povede :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
15. 9. 2007   #86
-
0
-

To Temnonos: Začni znovu (nepřecházej), ušetříš si starosti.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Ace McIntosh
~ Anonymní uživatel
262 příspěvků
15. 9. 2007   #87
-
0
-

Jo, to já programuju v Delphi a C++, nejlepších jazycích na světě!!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
15. 9. 2007   #88
-
0
-

PHP

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
štěpán
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
15. 9. 2007   #89
-
0
-

Ace McIntosh píše:#
# Jo, to já programuju v Delphi a C++, nejlepších jazycích na světě!!!!


Máš to podloženo nějakou statistikou nebo to je tvůj subjektivní názor?

hrach píše:#
# PHP


Není PHP spíš skriptovací jazyk?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
15. 9. 2007   #90
-
0
-

To štěpán & Ace McIntosh: Najlepsi jazyk na svete je predsa C, to vie kazdy ... ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Colpik0
Super člen
15. 9. 2007   #91
-
0
-

Ace McIntosh píše:#
# Jo, to já programuju v Delphi a C++, nejlepších jazycích na světě!!!!

k píše:#
# To štěpán & Ace McIntosh: Najlepsi jazyk na svete je predsa C, to vie kazdy ... ;)


:D Myslím, že mylan4 má pravdu...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
15. 9. 2007   #92
-
0
-

To štěpán : veškeré skriptovací jazyky jsou programy :) tedy => je to programování.

ale je fakt, že např HTML XHTML apod. je "značkování".

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
štěpán
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
16. 9. 2007   #93
-
0
-

To hrach: Doporučuji vyhledat na Google slovní spojení "scripting versus programming"... jinak se stotožňuji s článkem http://www.killersites.com/blog/2005/scripting-vs-programming-is-there-a-difference/, který velmi pěkně popisuje rozdíl mezi skriptováním a programováním. Nechci rozhodně dělat žádný flame (kterým by to v tuto chvíli hodně zavánělo), ale PHP nepovažuji za programování. Podobně zřejmě smýšlejí i samotní autoři:

PHP is a widely-used general-purpose scripting language...
(viz http://cz.php.net/)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
16. 9. 2007   #94
-
0
-

To štěpán: Z Wikipedie "Scripting":
Scripting languages (commonly called scripting programming languages or script languages) are computer programming languages that are typically interpreted and can be typed directly from a keyboard.

A dalej aj ten tvoj clanok hovori ze v dnesnej dobe je [deliaca] ciara medzi skriptovanim a programovanim rozmazana (-preklad, spomina to doonca na viacerych miestach).
Mam silny pocit ze ty narazas na rozdiel medzi skriptom a programom (ako vysledny produkt), kde bereme rozdiely z technickeho (kompilacia/interprtacia/javoidne veci) hladiska a tu mas na 100% pravdu... Principalne je ale skriptovanie a programovanie rovnake (prepis ludskych myslienok do algoritmu a nasledne do formy vykonatelnej pocitacom)...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
16. 9. 2007   #95
-
0
-

To štěpán: ja naopak nevidim dovod preco cinnost nepovazovat za programovanie ved je uplne jedno ci sa nakoniec spusti binarka alebo kod bude interpretovany.

btw.: hodne skriptovacych jazykou ma prekladac. ma sa teda samotna cinnost nazyvat podla predpokladaneho sposobu uzitia?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
17. 9. 2007   #96
-
0
-

To štěpán : ano, pascal popr c (to tak neznám) nemají asociativní pole a tak je asi těžší něco napsat (snad se teda nějak krutě nepletu)...

přečti si http://www.dgx.cz/trine/item/php-surprise
citace odtamtad:

Programovat v Javě umí kdekdo. O ASP.NET ani nemluvě. Jen v PHP píši skuteční hrdinové. Renesanční bytosti. Fascinující a neskutečně trpěliví lidé. Trpěliví od slova trpět.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
nemiQue
~ Anonymní uživatel
35 příspěvků
18. 9. 2007   #97
-
0
-

Hm tak PHP neni programovani !!!!!! Vdyt je to ubohy skriptovani !!!!!!!!!!!!!!!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
18. 9. 2007   #98
-
0
-

nemiQue píše:#
# Hm tak PHP neni programovani !!!!!! Vdyt je to ubohy skriptovani !!!!!!!!!!!!!!!!!


Ano, možná že tento příspěvek je pravdivý, ale rozhodně není objektivní. Přejdeme to, že autor przní češtinu a vrhneme se na obsah. Rozhodně bych "skriptování" v php nenazval "ubohým", neb je k němu potřeba stejně logického myšlení, jako k jakémukoliv opravdovému jazyku. A ještě více neadekvátní je použití výrazu "Vdyt je to ubohy skriptrovani" (následováno nespočtem zbytečných vykřičníků), protože i v php se dá udělat spousta užitečných a použitelných věcí a to prosím ještě lépe, než v nějakém programovacím jazyku. Na závěr bych chtěl dodat, že nejsem programátorem, omlovám se, skriptérem php, vlastně ho vůbec neumím, ale alespoň ho respektuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
DeaLer+2
Hero
18. 9. 2007   #99
-
0
-

PHP je programovací jazyk jako každý jiný ... dnes už se PHP nepoužívá jen k tvorbě serverových scriptů pro web (i když primárně ano).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
štěpán
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
19. 9. 2007   #100
-
0
-

nemiQue píše:#
# ...v php se dá udělat spousta užitečných a použitelných věcí a to prosím ještě lépe, než v nějakém programovacím jazyku. Na závěr bych chtěl dodat, že nejsem programátorem, omlovám se, skriptérem php, vlastně ho vůbec neumím, ale alespoň ho respektuji.


Tak to je skutečně hodnotný názor :-) nemáte vlastní zkušenost a už si troufnete cokoliv hodnotit? A dokonce tvrdit, že je v nečem lepší než jiné jazyky? S čím to srovnáváte, když sám píšete, že nemáte praktickou zkušenost s programováním?

Ano, PHP se hodí na jednoduché webové aplikace. Ale na cokoliv většího už bych použil asi něco jiného (.NET, JAVA). Možná to je tím, že většina programátorů, kteří jsou "odkojení" PHP neřeší složité aplikace, kde záleží na výkonu nebo rozšiřitelnosti... jinak by se nepřipojovali/neodpojovali při generování každé stránky (je to neefektivní a je s tím zbytečná režie na straně DB), používali by vázané proměnné (využije se exekuční plán, bez nich nikoliv a optimalizátor jej musí sestavit znovu), část logiky by byla v uložených procedurách (vyhnete se script-injection a rychleji vypočítáté složité reporty) nebo by chtěli využít nějaké ORM systémy (i když otázka je proč, když PHP je v podstatě takový "pseudo-objektový hybrid").

Nic proti PHP, hodí se na určitý typ (malých) projektů, kdy se má něco zobrazit a v menší míře něco někam uložit (samozřejmě nějaká režie sem nebo tam). Zároveň je vývoj levný, protože to udělá za týden banda studentů nebo poloamatérů :-) ano, jsou skutečně dobří programátoři, kteří píšou v PHP skvělé aplikace... ale brzy jim začne být tento svět malý a přejdou jinam.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
19. 9. 2007   #101
-
0
-

To štěpán : ha, není to pravda. některé nedostatky jazyka plně odstraňují frameworky (Zend, Cake). a pokud je zkušený programátor tak v něm lze napsat i velké aplikace.

Zřejmě si je (php frameworky) nezkoušel :) a nemyslím si, že zeserializované udaje jak to dela ASP(.NET ?) (kdesi sem to cet...) je reseni... naopak zbytecny rpenos dat navic...

btw PHP má ORM systémy - např. Propel a Doctrine :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
19. 9. 2007   #102
-
0
-

To štěpán: Tak tohle nenapsal nemiQue (ten by v tom případě napsal příspěvek typu "PHP je bestA!!!!! Tahnete do p*ci, kdo nemaji radi PHP!!!!!!!!), toto jsem napsal já ;). Ano, je pravda že jsem se nepřesně vyjádřil, nechtěl jsem napsat "ještě lépe" ale "stejně dobře". Jenom mě dostal ten předchozí příspěvek, ono, moje "obliba" takovýchto "neopodstatněných a bezhlavých výkřiků" je možná už známá. A nakonec dodám, že i přes to, že neznám sytaxi PHP ještě neznamená, že o něm vůbec nic nevím;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
sn3d0
Věrný člen
19. 9. 2007   #103
-
0
-

heeey.. peace and love for all peoples who making,developing,designing scripts and programs ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
DeaLer+2
Hero
19. 9. 2007   #104
-
0
-

To štěpán: Srovnáváš jazyk (PHP) s frameworkem (.NET, JAVA) a to je už z principu blbost. Nechci tu obhajovat samotné PHP (je to děs), ale ve spojení s .NETem už se dá používat.

To hrach: Zeserializované údaje v ASP.NET. Tím myslíš PageState (ViewState/ControlState)? Je naprostá hračka ty údaje odstranit, nebo nechat na serveru (http://dealer-software.qsh.cz/produkty/psmanager/).

BTW: Já si nemyslím, že PHP frameworky odstraňujou nějaký nedostatky. Přeci jen na nich stojej (nebo využívaj jen silné stránky jazyka?). Ale zkušenosti nemám, tak by mě to docela zajímalo.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
štěpán
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
20. 9. 2007   #105
-
0
-

hrach píše:#
# ...některé nedostatky jazyka plně odstraňují frameworky (Zend, Cake). a pokud je zkušený programátor tak v něm lze napsat i velké aplikace.


Ano, připouštím že některé frameworky řadu nedostatků řeší. Ale podívej se na to, kolik reálných (velkých) aplikací je používá? Samozřejmě zkušenosti vývojáře jsou důležité, ale pokud je limitován technologií, tak u velkých aplikací je to podstatný problém. Otázkou je, co za velkou aplikaci považuješ... e-shop? Pokud se nejedná třeba o Amazon, tak já tedy ne :-) pro mě to je třeba CRM systém mobilního operátora, bankovní aplikace na konsolidaci dat (s databází o velikosti několik terabajtů) nebo nějaká integrační vrstva postavená na BEA nebo Tibco. To je skutečně velká aplikace, kam PHP ani "neotevře dveře" (prim tu prostě má Java).
Když už jsme u těch frameworků, tak Javu považuji za programovací jazyk (J2SE jako základ + J2EE jako rozšiřující platformu). Za frameworky naopak považuji Struts, Spring nebo Tapestry. Je skutečně problém srovnávat Javu s PHP, protože oba účastníci jsou z jiné váhové kategorie (PHP malé až střední projekty a Java ty střední až velké). Pokud se jedna z technologií začne motat do segmentu, kde nemá co dělat, tak je problém :-) ne že by s Javou nešla udělat malá webová aplikace, ale bude to nerentabilní (náklady na vývoj, hosting, složitost technologií které ani nepotřebujem atd.). Na takový projekt je naopak vhodné PHP... kterému ovšem pro větší projekty chybí dostatečný arzenál technologií/frameworků. Musíš si uvědomit, že velké projekty nejsou stavěny podle poslední trendů na nějaké betaverzy - potřebují prověřené komerční řešení, kde jim někdo může garantovat kvalitu a případně poskytnout support nebo konzultační služby (i když placené).
Výběr technologie ale ovlivní i tvoje budoucí uplatnění. PHP je dobré jako přivýdělek při škole, ale potom... trh je hodně nasycen, takže lidí, kteří jsou schopní napsat aplikaci v PHP je mraky (a firem taky). Naopak s Javou nebo Oraclem najdeš uplatnění velmi rychle a to nemusíš být zrovna nějaký "ostrostřelec", prostě stačí, že nabízíš něco víc než jen PHP, MySQL, (X)HTML nebo CSS.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
20. 9. 2007   #106
-
0
-

To štěpán: Nikdo neříkal, že Java není programovací jazyk, protože Java JE programovací jazyk (co jiného by se potom mohlo považovat za programovací jazyk, že). Ale já osobně bych Javu pasoval spíše za královnu multiplatformy a přenositenlosti. Ne každý chce vytvářet robustní a obrovské internetové aplikace, mnoha lidem prostě stačí "menší" PHP. Například kolem mě je spousta lidí, kteří si prostě jenom chtějí něco nadšenecky vytvořit, než aby hledali "profesní uplatnění" a nemusí se kvůli tomu učit Javu. Ale je to samozřejmě jenom můj osobní názor a rozhodně jsem nechtěl říct, že je Java horší, než PHP, ale spoustě lidem prostě PHP stačí.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
DeaLer+2
Hero
20. 9. 2007   #107
-
0
-

To Garret Raziel: Já jsem to říkal, ale jen proto, že vedle sebe stavěl .NET a JAVU (vzal jsem to automaticky jako framework).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
20. 9. 2007   #108
-
0
-

To štěpán : Když už, šel bych do .NET :)
Nevim, jak funguje Java na "internetu", ale neřikej mi, že to kompiluješ, nebo snad ano?
pokud ne, tak nebyl to tady ten první argument? A podle čeho porovnávat programování a scriptování? Podle toho, jak velký projekt jde vytvořit? Ale to si taky odepsal např. Pascal - Delphi, apod. (Nebo myslíte že Total Commander je dostatečně velký projekt, který má šance se dále rozvíjet?)

Ja se tu nebavím o tom, že PHP je vhodnější jen na malé projekty. Jistě, že komerční řešení je vždy jistější.
Jen tu říkám, že je to programovací jazky. A tedy jeho využívání se zove programování :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
DeaLer+2
Hero
20. 9. 2007   #109
-
0
-

To hrach: Já mám dojem, že JAVA je stejně jako ASP.NET na webu kompilovaná. Pokud ne, tak mě někdo opravte ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
X3
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
20. 9. 2007   #110
-
0
-

DeaLer píše:#
# To hrach: Já mám dojem, že JAVA je stejně jako ASP.NET na webu kompilovaná. Pokud ne, tak mě někdo opravte ;)


Je. A dokonce PHP se taky pri prvnim spustenim kompiluje.

Mam pocit ze si tu spis nekdo spletl Javu a Javascript :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
20. 9. 2007   #111
-
0
-

To X3: PHP se pokud vím interpretuje. Možnost pre-kompilace asi existuje, ale neznám nikoho, kdo by ji využíval.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
20. 9. 2007   #112
-
0
-

To DeaLer : Díky za objasnění :) To sem nevěděl ->
To štěpán : Dobře :) kompiluje :)
To X3 : Jestli narážíš na mě, tak já to opravdu nejsem :)

DeaLer napsal:
To X3: PHP se pokud vím interpretuje. Možnost pre-kompilace asi existuje, ale neznám nikoho, kdo by ji využíval.


Ano, možnost existuje, ale ne příliš využíváná. Např pro nedostupnost pluginu pro "dekompilaci" - výraz velmi nepřesný ! :)
Ja osobně ale si nedokážu představit. že vždy, když uděláme nějakou mini změnu bych to měl překompilovávat. Tak proto taky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
20. 9. 2007   #113
-
0
-

Ale největší machři programují stejně v Brainfucku! :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
20. 9. 2007   #114
-
0
-

To Garret Raziel : :D jj

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý