Komentář ve fotogalerii – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Komentář ve fotogalerii – MySQL – Fórum – Programujte.comKomentář ve fotogalerii – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
klaveska0
Newbie
29. 8. 2007   #1
-
0
-

Zdravim,

Neporadil by mi nekdo, ja udelat komentare ke kazde fotce zvlast ve sve fotogalerii? Mam tam vice jak 200 fotek... a nemam ani paru jak to udelat. Melo by to teda byt pres MySQL. To se asi musi pro kazdou fotku zvlast vytvorit nova tabulka co?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
29. 8. 2007   #2
-
0
-

A proč? Stačí ti jedna, ve které budou všechny komentáře ke všem fotkám. Důležité je však to, že zaklíčuješ ID fotky a čas vloženi(TIMESTAMP).
komentare(id_foto, cas, id_uziv, msg, ...)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
klaveska0
Newbie
29. 8. 2007   #3
-
0
-

NO to bude mozna problem, protoze ja ty fotky v databazi nemam, pac nevim, jak je tam dat... :) btw jsem zacatecnik... Ty fotky taham ze adresare

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mautinek
~ Redaktor
0
Grafoman
29. 8. 2007   #4
-
0
-

To klaveska: to vůbec nevadí, že je nemáš v databázi, nemá to s tím žádnou souvislost... Každá fotky prostě bude mít unikátní ID a podle toho to budeš tahat z databáze a taky to do ní tak ukládat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
klaveska0
Newbie
29. 8. 2007   #5
-
0
-

Hmm, a nebyl by aspon nastin zdrojaku, jak by mel vypadat... pac vubec nevim

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
29. 8. 2007   #6
-
0
-

tak kdyz je tahas z adresare, tak plati jedna ze dvou veci:
1) vsechny fotky v jednom adresari - do databaze si do jednoho sloupecku ulozis dejme tomu nazev souboru = unikatnost dane fotky, podle toho pak budes z mysql vybirat zaznamy v tabulce komentare
2) fotky sou rozdelene do adresaru - v tomto pripade si musis do db ulozit kombinaci adresare a nezvu fotky z cehoz opet vyjde nejaka unikatnost a pak plati to, co sem psal v 1) za rovnitkem ...

ke zdrojaku - pro db muzes pouzit to co napsal jura, pokud ovsem ta stranka nema vetsi navstevnost a nestalo by se, ze by dva lidi vlozili komentar ve stejnou vterinu
no a kod scriptu - kdyz zobrazujes nejakou fotku, tak urcite znas jeji umisteni, z toho vemes unikatnost viz zacatek no a tu unikatnost jen posles v dotazu na db a vracene radky vypises. Pri pridavani komentare si tu unikatnost uloz do hidden pole formulare ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
štěpán
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
29. 8. 2007   #7
-
0
-

...pokud ovsem ta stranka nema vetsi navstevnost a nestalo by se, ze by dva lidi vlozili komentar ve stejnou vterinu


Tak u galerie s fotkama to je snad jedno :-) není to bankovní aplikace nebo nějakej "mission critical" projekt.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
klaveska0
Newbie
29. 8. 2007   #8
-
0
-

No nevim... jak rikam jsem zacatecnik. A to co jste psali, tak mi moc nerika... Lepsi by bylo, kdyby se dal nekde sehnat zdrojak... S tama bych to mozna pochopil...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Proxymus0
Stálý člen
29. 8. 2007   #9
-
0
-

To klaveska:Zkus si projet nektere tutorialy treba tady na programujte, docela uchazejici jsou i na www.builder.cz, jestli zvladas zaklady tak ty tutorialy na builder.cz zvladnes projet za chvili a s MySql a jeho propojenim s PHP budes umet hnedka carovat,pak ti takove komentare prijdou jako hracka;)
(priznam se, ze "mistni" tutorialy jsem necetl, takze nevim jestli v nich najdes reseni pro svoje komentare)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý