Spuštění PHP skriptu přes FTP – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Spuštění PHP skriptu přes FTP – PHP – Fórum – Programujte.comSpuštění PHP skriptu přes FTP – PHP – Fórum – Programujte.com

 

MareX0
Stálý člen
30. 8. 2007   #1
-
0
-

Nazdárek,
dá se spustit PHP skript, když ho otevírám pomocí FTP?

Dejme tomu, že mám přístup na FTP (server, jméno, heslo), ale neznám WWW adresu toho samého serveru, tedy otevřu si FTP na tento server:

$ftp = ftp_connect("ftp.domena.cz");

ftp_login($ftp, "jmeno", "heslo");

Do nějakého adresáře uploadnu soubor PHP:
ftp_put($ftp, "./subdomains/www/adresar/soubor.php", "./soubor.php", FTP_ASCII);

ve kterém je toto:
<?php

echo $_SERVER["SERVER_NAME"].$_SERVER["SCRIPT_NAME"];
?>

takže po spuštění by vrátil něco jako www.domena.cz/adresar/soubor.php

Jenže já ho nespustím, protože neznám WWW adresu k němu (tu z něj právě potřebuju zjistit :)).
Když ho otevřu přes FTP:
$soubor = fopen("ftp://jmeno:heslo@ftp.domena.cz/subdomains/www/adresar/soubor.php", "r");

tak mi FREAD načte to, co v něm fyzicky je napsáno, nikoliv výsledek skriptu.
Když se ho stejným způsobem pokusím otevřít, akorát bez jména a hesla, tak mi samozřejmě zahlásí:
This is the private server. No anonymous login.

Takže, dá se to nějak udělat? Vykonat PHP kód v souboru otevřeném přes FTP?

V manuálu jsem hledal, ale... :(

Díky!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
30. 8. 2007   #2
-
0
-

s velkou pravdepodobnosti to nepujde

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
MareX0
Stálý člen
31. 8. 2007   #3
-
0
-

:(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
neimenuje0
Návštěvník
1. 9. 2007   #4
-
0
-

Použij include("ftp://jmeno:heslo@domena.com/script.php"), jestli tě tedy dobře chápu. Script se ale nebude vykonávat na FTP serveru ale na serveru z kterého je includován. FTP je jen pro přenos souborů, takže tam nefunguje žádné scriptování.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
1. 9. 2007   #5
-
0
-

ale tohle mu vrati jmeno serveru, na kterem to includuje a ne server, na kterem je ten soubor...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
neimenuje0
Návštěvník
1. 9. 2007   #6
-
0
-

A k čemu to potřebuješ, když stejně znáš adresu FTP sva cestu k scriptu?? Prostě pokud je tam jen FTP tak to nepůjde, musel by tam být zpracovatel PHP scriptu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
MareX0
Stálý člen
1. 9. 2007   #7
-
0
-

neimenuje píše:#
# A k čemu to potřebuješ, když stejně znáš adresu FTP sva cestu k scriptu?? Prostě pokud je tam jen FTP tak to nepůjde, musel by tam být zpracovatel PHP scriptu.


Ten server má www adresu, a funguje tam PHP. Jenže já tu adresu neznám, jen tu na FTP. I kdybych ji znal, nevím, jaký adresář na FTP je výchozím adresářem WWW serveru. U mě je to například subdomains/www, takže když hodím nějaký index.php na FTP do adresáře subdomains/www, tak je to ten index.php, který se zobrazí po zadání adresy www.marextafl.cz. Když budu uploadovat index.php do adresáře subdomains/marex, bude to ten samý index.php, který se zobrazí po zadání adresy marex.marextafl.cz. Jenže na každém serveru je to jinak. Málokdy bývá výchozí adresář FTP zároveň výchozím adresářem WWW.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
2. 9. 2007   #8
-
0
-

To MareX: Nevím jak ty, ale v rootovských složkách se orientuju docela dobře. Příklad mího umístění:

root/www/com/b/brightobjective/secunda/

Nevím, co je na tom zápisu k nepochopení? Hlavní složky root, umístění webu v "www", domény *.com, domény od *.b, název domény a subdoména.
Tohle mi ukazuje TC.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Zelenáč0
Posthunter
2. 9. 2007   #9
-
0
-

Jestli jsem to spravne pochopil, melo by fungovat "file":



$line = file("ftp://...script.php");
$code = implode("\n", $line);
echo($code);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
2. 9. 2007   #10
-
0
-

A nebo taky ne :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
MareX0
Stálý člen
2. 9. 2007   #11
-
0
-

To survik1: jenže já to vůbec neuvidím, zjistit to má PHP skript, který dostane pouze přístupové údaje na FTP. Nehledě na to, že kdybych nevěděl, že máš adresu secunda.brightobjective.com, nikdy bych to z té struktury adresářů nepochopil - jak jsem psal, každý server to má jinak - natož abych to naučil pochopit nějaký program v PHP :)

Myslím, že pravdu má insider - prostě to nepůjde. Vyzkoušel jsem všechno možné, co mě napadlo (v rámci možností mých znalostí PHP :))
Holt život není peříčko...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý