Sedlo – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Sedlo – Pascal – Fórum – Programujte.comSedlo – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kadla
~ Anonymní uživatel
43 příspěvků
2. 9. 2007   #1
-
0
-

Muj ukol je, ze mam vypsat sedlo v matici. To znamena, ze to je prvek, ktery je nejvetsi hodnotou v radku, ale zaroven nejvetsi ve sloupci.
Samozrejme dokazu zjistit minima a maxima, ale nevim jak mam porovnat ty pozice?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
tucna0
Návštěvník
3. 9. 2007   #2
-
0
-

Kadlo jak dlouho jsi o tom přemýšlel? Příjde mi že se ptáš pořád a na všechno. Opravdu jsi vyzkoušel všechno co tě napadlo? Pokud chceš být programátor, začni se spoléhat sám na sebe a na svou hlavu. Tady ti vždycky někdo poradí, ale nebuď líný zapojit mozek ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kadla
~ Anonymní uživatel
43 příspěvků
3. 9. 2007   #3
-
0
-

To tucna:jasny, mas pravdu..ale tohle je uz asi posledni otazka..ostatni programy jsem dal uz dohormady..jeste nad tim zabadam, ale mohl by si me kdyztak naposled pomoc?diky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
tucna0
Návštěvník
3. 9. 2007   #4
-
0
-

Pokud jsem z tvého popisu dobře pochopil co je sedlo...

Urči největší hodnotu z řádku. Zkontroluj zda je největší také ve sloupci. Přejdi na další řádek, atd... Je to ono?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kadla
~ Anonymní uživatel
43 příspěvků
3. 9. 2007   #5
-
0
-

To tucna:mas pravdu, se uplne stydim, protoze ten prvni clanek je pravda..jsem truhla

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mircosoft+1
Věrný člen
3. 9. 2007   #6
-
0
-

Nemělo by sedlo vypadat tak, že to je v jednom směru maximum a ve druhém naopak minimum?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Kadla
~ Anonymní uživatel
43 příspěvků
3. 9. 2007   #7
-
0
-

To Mircosoft:no jasny.jsem to spatne napsal.. Jeste se mi to nepovedlo poradne udelat..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mircosoft+1
Věrný člen
4. 9. 2007   #8
-
0
-

Pozor na to, že největší/nejmenší prvek nemusí být v každém řádku/sloupci jenom jeden - může jich být několik stejných.
Tady máš malou nápovědu, zbytek si napiš sám:

for každý prvek matice do:

if ((je největší ve sloupci) a (je nejmenší v řádku)) nebo ((je nejmenší ve sloupci) a (je největší v řádku)) then je to sedlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Podobná vlákna

Sedlové body matice — založil michal čížek

Matice - sedlový bod — založil Robin93

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý