Sloučení rozděleného HEX čísla – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Sloučení rozděleného HEX čísla – Python – Fórum – Programujte.comSloučení rozděleného HEX čísla – Python – Fórum – Programujte.com

 

Viper_T
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
3. 9. 2007   #1
-
0
-

Potřeboval bych pomoct s jedním převodem, něco takového se tu sice probíralo, ale můj problém to nevyřešilo. Program by měl fungovat tak, že přijme číslo o hodnotě 0x000 až 0x3FF. Program ale může přijmout data pouze jako dvě rozdělené hodnoty: "\x03" a "\xFF". Já potřebuji tyto dvě hodnoty nějak sloučit a převést na dekadické číslo h'3FF'=d'1023'. Zkoušel jsem kombinovat několik metod: int(); hex(); ord() ,ale stále se mi to nedaří.Mohl by jste mi prosím někdo poradit?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
3. 9. 2007   #2
-
0
-

Python 2.5 (r25:51908, Sep 19 2006, 09:52:17) [MSC v.1310 32 bit (Intel)] on win

32
Type "help", "copyright", "credits" or "license" for more information.
>>> 0x3ff
1023
>>> "0x3ff"
'0x3ff'
>>> eval("0x3ff")
1023
>>> eval ("0x"+"3ff")
1023
>>>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Viper_T
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
3. 9. 2007   #3
-
0
-

Tak mi to bohužel nefunguje, vadí tam to "\x", ale po menší úpravě to už jde. Díky moc.

>>> a="\xFF"

>>> b="\x03"
>>> a
'\xff'
>>> b
'\x03'
>>> a=ord(a)
>>> a
255
>>> a=hex(a)
>>> a
'0xff'
>>> b=ord(b)
>>> b=hex(b)
>>> b
'0x3'
>>> eval("0x"+b[2]+a[2]+a[3])
1023

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý