Rámy – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rámy – CSS – Fórum – Programujte.comRámy – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Martin
~ Anonymní uživatel
1602 příspěvků
5. 9. 2007   #1
-
0
-

Mám připravenou kompletní nápovědu v *.htm ke kompilaci do *.chm.
Bohužel mě při její tvorbě nenapadlo, že ji budu chtít dát na web...
V *.chm se zpracovává obsah (menu) zcela jiným způsobem...
- z toho plyne -
Pokusil jsem se obsah udělat na samostatné stránce a na web ji dostat pomocí rámu - bohužel (bohudík) rámy prakticky nikdy nepoužívám a validátor mé pokusy tvrdošíjně odmítá - opraví mi někdo kód?
Napadá někoho jiné řešení?
Rámy bych radši ze svého života vynechal...
Dopisovat kód do samostatných stránek ale moc nechci - mám jich cca 200 ?!?
Nejraději bych nějak v css - ale absolutně mě nenapadá jak...

díky



<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>

<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="content-language" content="cs">
<meta name="description" content="Nápověda pro Total Commander">
<meta name="keywords" content="Total Commander">
<title>Nápověda pro Total Commander</title>
</head>

<frameset rows="35,*">
<frame name="header" scrolling="no" src="_header.htm" frameborder="0" noresize="no">
<frameset cols="300,*">
<frame name="content" target="main" src="_content.htm" frameborder="0">
<frame name="main" src="index.htm" frameborder="0">
</frameset>
<noframes>
<body>
<p>
Na této stránce jsou použity rámce, prohlížeč je však nepodporuje.
</p>
</body>
</noframes>
</frameset>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Petroff0
Věrný člen
5. 9. 2007   #2
-
0
-

[podtrzene]Máš špatnou DOCTYPE deklaraci, pro rámy je určená jedna specialně jen pro ně:[/podtrzene]
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Frameset//EN">
popř. <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Frameset//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/frameset.dtd">

[podtrzene]Dále - toto jsou přípustné atributy a hodnoty:[/podtrzene]
name CDATA #IMPLIED -- name of frame for targetting --
src %URI; #IMPLIED -- source of frame content --
frameborder (1|0) 1 -- request frame borders? --
marginwidth %Pixels; #IMPLIED -- margin widths in pixels --
marginheight %Pixels; #IMPLIED -- margin height in pixels --
noresize (noresize) #IMPLIED -- allow users to resize frames? --
scrolling (yes|no|auto) auto -- scrollbar or none --

[podtrzene]A tady vzor pro <noframes>[/podtrzene]
<FRAMESET cols="50%, 50%">
<FRAME src="main.html">
<FRAME src="table_of_contents.html">
<NOFRAMES>
<P>Here is the <A href="main-noframes.html">
non-frame based version of the document.</A>
</NOFRAMES>
</FRAMESET>

Vyšlo mi tohle, ale už usínám =zkontrolovat

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Frameset//EN">

<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="content-language" content="cs">
<meta name="description" content="Nápověda pro Total Commander">
<meta name="keywords" content="Total Commander">
<title>Nápověda pro Total Commander</title>
</head>
<frameset rows="35,*">
<frame name="header" scrolling="no" src="_header.htm" frameborder="0" noresize="noresize">
<frameset cols="300,*">
<frame name="content" src="_content.htm" frameborder="0">
<frame name="main" src="index.htm" frameborder="0">
<noframes>
<p> Na této stránce jsou použity rámce, prohlížeč je však nepodporuje. </p>
</noframes>
</frameset>
</frameset>
</html>

Vypustil jsem target, ten se používá přece v odkazech, ne? <a href=.... target="main">
Ani není mezi platnými atributy.

Když mi to vysvětlíš, tak ti rád píchnu buď s rámy nebo css řešením.
Musím ale mít přesnou představu, v jakém stavu/formátu to teď máš nachystané...goodnight

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin
~ Anonymní uživatel
1602 příspěvků
6. 9. 2007   #3
-
0
-

Já opravdu moc děkuji, jak za rámce, tak za nabídnutou pomoc. Přijde mi opravdu vhod :o) - teď jsem se akorát vrátil z knihkupectví - byl jsem tam pro nějakou knížku o css :o) - koupil jsem, ale jestli je dobrá kdo ví? Do večera dodělám v helpu to co musím a dám sem odkaz... Budu moc rád, když se mi podíváš na css - validátor mi hlásí asi 40 "warnings" a já vůbec netuším kde sobaka jest... - vše do css jsem někde "ukrad" - zbytek stránek -html 4.01- (to trochu umím) mám podle w3c ok.

Martin R. (totcmd)

PS trochu mimo mísu - nezkoušel zde někdo náhodou do *.chm zkompilovat xhtml?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin
~ Anonymní uživatel
1602 příspěvků
6. 9. 2007   #4
-
0
-

Tak se mi to podařilo uploadnout - přes wifi fakt peklo...



Provizorně je nápověda ne čerstvém webu:
h**p://www.totalcommander.lnk.cz/
česká nápověda s rámy:
h**p://www.totalcommander.lnk.cz/napoveda/index.htm
česká nápověda bez rámů:
h**p://www.totalcommander.lnk.cz/napoveda/totalcmd.htm
styl css:
h**p://www.totalcommander.lnk.cz/napoveda/styl/styles.css


Jinak nápověda je komplet česky a měla by to být finální podoba...
Trápím se akorát s čistotou kódu - měl jsem tam třeba móóckrát <hr> - peklo... - tak to čistím jak se dá... :o)
No a použitý css layout - jestli se to dá tak nazvat - je můj majstrštych ukradený kde se dalo a kde se mi co jevilo...
Je to moje css prvotina a jsem rád, že to vůbec chodí!
Tak to berte hodně s rezervou (mě se ale líbí - aby taky ne moc jsem se s ní natrápil), nechám se ale klidně přesvědčit na něco více profesionálního...
Pokud se něco/někdo najde budu rád...

Jakékoliv kritice se vůbec nebráním, takže "jen do mě" jenom to uvítám...

Ještě malá poznámka:
Navigační pruh s tlačítky nahoru, zpět a vřed není komplet hotový - je zatím jednotný s nabídkou (obsahem) v brzké budoucnosti by tato nabídka měla sloužit k systematickému přečtení celé nápovědy... Už jsem většinu témat poměrně slušně (čtivě) poskládal ale ještě to komplet nemám => možná tlačítka přejmenuji aby to nebylo zavádějící na předchozí téma a další téma...

Tak na to prosím koukněte a dejte vědět - budu opravdu moc rád...

Martin R.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin R.
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
26. 9. 2007   #5
-
0
-

Prosím pana Petroffa, mohl byste se mi ozvat na email - totalcmd(rybička)lnk(tečička)cz - Několikrát jsem vám napsal na mail zde uvedený a nic...
O co jde?
Dodělávám už snad úplně kompletní finále TC nápovědy a potřeboval bych - jestli je to možné - css konzultaci před jejím zveřejněním...

Moc prosím a děkuji...

Martin R. (totcmd)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin R.
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
1. 10. 2007   #6
-
0
-

<table>
<tr>
<th>zahlavi 1.sloupec</th>
<th>zahlavi 2.sloupec</th>
</tr>
<tr>
<td><em>bunka 1.sloupec</em>bla bla bla</td>
<td><em>bunka 2.sloupec</em>bla bla bla</td>
</tr>
</table>
Potřeboval bych v css nastavit například červenou barvu pro <em> v 1. sloupci a zelenou barvu pro <em> ve druhém sloupci.
Nějak na to nemohu přijít...
Díky za případnou pomoc...

totcmd

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin
~ Anonymní uživatel
1602 příspěvků
3. 10. 2007   #7
-
0
-

Tak jsem se snažil seč jsem mohl a jediné na co jsem přišel je tohle:

td em {color: red;} /* Prvni sloupec */
td span em {color: green;} /* Druhy sloupec (pridan... <span>) */

<table>
<tr>
<th>zahlavi 1.sloupec</th>
<th>zahlavi 2.sloupec</th>
</tr>
<tr>
<td><em>bunka 1.sloupec</em>bla bla bla</td>
<td><span><em>bunka 2.sloupec</em></span>bla bla bla</td>
</tr>
</table>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
4. 10. 2007   #8
-
0
-

slo by to takhle, at tam nejsou zbytecne spany navic

<table>

<tr>
<th>zahlavi 1.sloupec</th>
<th>zahlavi 2.sloupec</th>
</tr>
<tr>
<td><em class="cervena">bunka 1.sloupec</em>bla bla bla</td>
<td><em class="zelena">bunka 2.sloupec</em>bla bla bla</td>
</tr>
</table>


css:
td em.cervena {color: red;}

td em.zelena {color: green;}


nebo jestli chces cervenou a zelenou pouzit i jinde, tak to dej jen jako
.cervena {color: red;}

.zelena {color: green;}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Petroff0
Věrný člen
25. 10. 2007   #9
-
0
-

Se stylováním tabulek mám minimální zkušenosti (neznám jak jsou na tom s podporou všech css vlastností jednotlivé prohlížeče, zkusím to zprovoznit ve FF a v ostatních později)
Ale zjistil jsem, že můžeš nastavit styly jednotlivým sloupcům i řádkům.
Tak vyzkouším aplikovat jejich "průnik", tím bychom se vyhnuli nutnosti stylovat pomocí třídy každou buňku zvlášť.
----------------------------------------------------------------------
Tak sorry, zatím styly pro cols obnášejí pouze background,width,border a visibility. Stejně tak nelze použít col jako kontext subselektorů (obsah TD i TD jsou následovníci row).
V případě 2 sloupců stačí přiřadit třídu buňkám jednoho z nich a využít kaskádu:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">

<html> <head><title>Table</title></head>
<style type="text/css">
body,html {padding:0;margin:0}

body#KBD {font-size: 10px; text-align:center}

#KBD .obal {width: 90%; margin: 1ex auto}

#KBD table {border-collapse: collapse;
text-align: left;
font: 1.3em Arial, san-serif;
color: #000;
}
#KBD caption {font-weight: bold; font-size: 1.6em; text-align: left}
#KBD em {font-style: normal}
#KBD .key {font-weight: bold; color:#f00}
#KBD .key em {font-weight: normal; color:#000}
#KBD em {color:#00c}
#KBD a:link, #KBD a:visited {font-style:normal; color:#080}

#KBD td {vertical-align: top; padding: 0 1em .2ex 0}
#KBD th {font-weight: bold; text-align: left; padding: 1em 0}
</style>
<body id="KBD">
<div class="obal">
<table>
<caption>Keyboard layout</caption>
<tr><th class="key">Key</th><th>Action</th></tr>
<tr><td class="key">CTRL+A</td><td><a href="#">select all</a></td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+B</td><td>Directory branch: Show contents of current dir and all subdirs in one list</td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+C <em>(32 bit)</em></td><td>Copy files to clipboard</td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+D</td><td>Open directory hotlist ('bookmarks')</td></tr>
<tr><td class="key"></td><td></td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+F</td><td>Connect to <em>FTP server</em></td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+SHIFT+F</td><td>Disconnect from <em>FTP server</em></td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+I</td><td>Switch to target directory</td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+L</td><td>Calculate occupied space (of the selected files)</td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+M</td><td><a href="#">Multi-Rename-Tool</a></td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+SHIFT+M</td><td>Change <em>FTP transfer mode</em></td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+N</td><td>New <em>FTP connection</em> (enter URL or host address)</td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+P</td><td>Copy current path to command line</td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+Q</td><td>Quick view panel instead of file window</td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+R</td><td><a href="#">Reread source directory</a></td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+T</td><td>Open new <a href="#">folder tab</a> and activate it</td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+SHIFT+T</td><td>Open new <a href="#">folder tab</a>, but do not activate it</td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+U</td><td>Exchange directories</td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+SHIFT+U</td><td>Exchange directories and tabs</td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+V <em>(32 bit)</em></td><td>Paste from clipboard to current dir.</td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+W</td><td>Close currently active tab</td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+SHIFT+W</td><td>Close all open tabs</td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+X <em>(32 bit)</em></td><td>Cut files to clipboard</td></tr>
<tr><td class="key">CTRL+Z</td><td>Edit file comment</td></tr>
</table>
</div>
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
Petroff0
Věrný člen
25. 10. 2007   #10
-
0
-

Nějak se mi ztratil file-upload button :smile19: : >>kod z minula<<

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý