6. lekcia – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

6. lekcia – Python – Fórum – Programujte.com6. lekcia – Python – Fórum – Programujte.com

 

adam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
7. 9. 2007   #1
-
0
-

Hojte, mam jeden problem v lekcii 6.
ked dam

def dvakrat(x):
print x, ' + ', x, ' = ', x+x


tak mi nic nenapise, dam

def dvakrat(3):
print 3, ' + ', 3, ' = ', 3+3
SyntaxError: invalid syntax


rad by som sa to naucil tak mi helfnite pls :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
7. 9. 2007   #2
-
0
-

def dvakrat(x):   # toto je definice funkce

print x, ' + ', x, ' = ', x+x # toto je co se bude při volání funkce delat

dvakrat(3) # toto je volání funkce s parametrem "3", který se doszadí ve funkci místo "x"

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
adam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
7. 9. 2007   #3
-
0
-

Nie, tomu chapem .. ale proste mne to nejde, tu davam screen pre lepsie porozumenie

http://i12.tinypic.com/4xvn9xt.jpg

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
7. 9. 2007   #4
-
0
-

nechápeš :-(
nevím už, jak to říci jinak, snad někdo jiný ....
proč rveš "3" do definice funkce, do závokry? K čemu ti to je? Tam být nemůže. V tomto případě to bude fungovat, když tam nebude nic. Tam musí proměnná nebo nic, a ne konkrétní číslo.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
7. 9. 2007   #5
-
0
-

To adam : zřejmě nemáš ještě žádné zkušenosti z programování, či z vyuky matematiky ve škole, a nechapeš funkci funckí.
Funkce je jakesi pravidlo, které lze aplikovat na ruzné hodnoty a ona funkce s nimi vždy provede stejný předpis/pravdilo.
tedy

def dvakrat(x):

print x, ' + ', x, ' = ', x+x

definovals funkci.. a kdyz ji chces vyuzit pro trojku, tak zavolas
dvakrat(3) 

prece tu funkci nebudes definovat pro kazde cislo.. to nelze! ... proto vlastne existuji funkce

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

11. lekcia — založil myky

8.lekcia — založil pavel

12. lekcia — založil myky

14 lekcia — založil stanke

3 lekcia — založil k2k21

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý