Výběrový dotaz s vícenásobnou podmínkou – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Výběrový dotaz s vícenásobnou podmínkou – MySQL – Fórum – Programujte.comVýběrový dotaz s vícenásobnou podmínkou – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Marek Štafl0
Stálý člen
12. 5. 2006   #1
-
0
-

Pot?ebuju poradit, jak zapsat v PHP v?b?rov? dotaz s v?ce podm?nkami. N?co jako je v PHP
?

 if (($a == 1) && ($b == 1)) 
?
t?eba
?
 SELECT * FROM tabulka WHERE sloupec_a LIKE '1' AND sloupec_b LIKE '1' 
?
Asi je to hloup? dotaz, ale nikdy jsem se s t?m nesetkal.
D?ky za odpov

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
15. 5. 2006   #2
-
0
-

To co pises je syntakticky v poradku ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Marek Štafl0
Stálý člen
21. 5. 2006   #3
-
0
-

CommanderZ napsal:

To co pises je syntakticky v poradku ;)


Takže žádné závorky nebo tak něco? Databázemi se moc nezabývám, protože je moc nezvládám, raději ve většině případů používám zápis a čtení ze souborů, ale databáze jsou pro ukládání dat určitě lepší...
Možná, že nejsem tak hloupý, jak vypadám :ok:
A když budu chtít použít podmínku typu NEBO, tak mám místo AND napsat OR?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
21. 5. 2006   #4
-
0
-

MareX napsal:

CommanderZ napsal:

To co pises je syntakticky v poradku ;)


Takže žádné závorky nebo tak něco? Databázemi se moc nezabývám, protože je moc nezvládám, raději ve většině případů používám zápis a čtení ze souborů, ale databáze jsou pro ukládání dat určitě lepší...
Možná, že nejsem tak hloupý, jak vypadám :ok:
A když budu chtít použít podmínku typu NEBO, tak mám místo AND napsat OR


Mno, ja bych tam ty zavorky prece jenom napsal, protoze sam si nejsem jisty prioritou(navic to ocenite s praci v Accessu) - nic tim neztratite. A co se tyce operatoru OR tak je to spravne(navic MySQl podporuje: AND, OR, LIKE, NOT,IN,XOR...).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Doucek0
Stálý člen
21. 5. 2006   #5
-
0
-

Já též teda dělám s SQL jen okrajově a z nutnosti ale já používám



SELECT * FROM tabulka WHERE tabulka.sloupec_a='1' AND tabulka.sloupec_b='1'

Jaký je v tom rozdíl?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pro ty, co hledají odpověď http://ehoy.wz.cz
21. 5. 2006   #6
-
0
-

Primo v tomhle zadnym. Rozdil by byl, kdybys chtel tahat dy data pro podminku z vice ruznych tabulek najednou.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Dominik Fran0
Návštěvník
22. 5. 2006   #7
-
0
-

kECUB napsal:

J? te? teda d?l?m s SQL jen okrajov? a z nutnosti ale j? pou??v?m



SELECT * FROM tabulka WHERE tabulka.sloupec_a='1' AND tabulka.sloupec_b='1'

Jak? je v tom rozd?l?



to je zbyte?n?... sta?? d?vat sloupec_a='1'
vyu??v? se to t?eba takto:


SELECT * FROM tabulka,tabulka2 WHERE tabulka.sloupec_a='1' AND tabulka2.sloupec_a='1'


to jsou v?cen?sobn? v?b?ry, ty se hod? hodn? ?asto...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
AMD Opteron 1800MHz@2450MHz; 2x512MB Corsair @ 3T; ATI X300; Zdroj Thermaltake Silent PurePower W0050 Fanless 350W;Seagate 160GB; Western Digital 40GB; PHP+MYSQL, HTML+CSS,C++,JAVA,Python(začínám)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Výběrový dotaz — založil Amax

Problém s podmínkou — založil Dominika

Problém s podmínkou if — založil k2k21

Vyhledávání s podmínkou — založil Zmatenec

Problém s podminkou — založil Coal_Asasin

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý