9.lekce – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

9.lekce – Python – Fórum – Programujte.com9.lekce – Python – Fórum – Programujte.com

 

P1trs
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
9. 9. 2007   #1
-
0
-



def porovnej(mestoSeznam):
# definice funkce, která bude spolupracovat se sort()
return mestoSeznam[1] # zde vracíme tu položku, podle které chceme řadit

mesta=[['Praha', 1000000], ['Brno', 350000], ['Ostrava', 300000], ['Zlin', 80000]]
mesta.sort(key=porovnej) # serad podle klice (= funkce) "porovnej"
print "Serazeno podle poctu obyvatel: ", mesta


mestoSeznam, to je nejakej seznam nebo tam muze byt cokoliv? Nejak se mi to furt nedari seradit:-(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon
~ Anonymní uživatel
1067 příspěvků
9. 9. 2007   #2
-
0
-

si to tiskni, ne? Přímo ve funkci dej print cokoliv a uvidíš.
Mě to řadí dobře, jen jsem musel dodat: # -*- coding: utf-8 -*- na začátek, protože již mám python 2.5.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
P1trs
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
9. 9. 2007   #3
-
0
-

hm ted sem to zkusil znova a uz mi to slo :), ale kde sem pedtim teda delal chybu nevim, nevadi hlavne, ze uz to jde

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

10. lekce — založil to_jsem_ja

1.lekce — založil Jan Burant

Lekce 2 — založil georginho

4. lekce — založil Hamarič Norbert

12. lekce — založil nestor

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý