8.lekcia – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

8.lekcia – Python – Fórum – Programujte.com8.lekcia – Python – Fórum – Programujte.com

 

pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
9. 9. 2007   #1
-
0
-

cafte, mam taky problem ze neviem ako dalej, pls trochu ma nakopnite, nechcem aby ste mi sem napisali zdorjak na hotovy prog len aby ste mi trochu pomohly

# -*- coding: cp1250 -*-

import random
print u'Toto bude váš nový tel. zoznam', '\n'
for x in range(cislo):
cislo=raw_input(u'Koľko si prajete zadať klientov?: '


neviem ako dalej :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Chrasty
~ Anonymní uživatel
1716 příspěvků
9. 9. 2007   #2
-
0
-

raw_input čeká na řetězec,ne na číslo

for x in range(cislo):
tohle ti to nemůže uznat,protože "cislo" nemáš předtim definováno:-)


místo:
print u'Toto bude váš nový tel. zoznam', '\n'

stačí:
print u'Toto bude váš nový tel. zoznam\n'


Tak tolik k těmhle drobnostem:)

Dřív než se vrhneš na seznamy,tak bych spíš pořádně otestoval cyklus "for",jak funguje atd...to co máš teď by ti napsalo "Koľko si prajete zadať klientov?" tolikrát,jaká by byla hodnota "cislo"


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
9. 9. 2007   #3
-
0
-

no tak velmi som toho neurobil :-\, zatial mam toto ale neviem sa pohnut dalej..

# -*- coding: cp1250 -*-

import random
print u'Toto bude váš nový tel. zoznam'
cislo=input(u'Koľko si prajete zadať klientov?: ')
for x in range(cislo):
zoznam[x] = input('cislo '+x)


a este sa chcem spytat, pri ktorych pripadoch sa importuje 'random' teda "import random"? iba pri generovani nahodnych čísel?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
P1trs
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
9. 9. 2007   #4
-
0
-

to pavel:
musis postupovat jako program radek po radku, takze kdyz program dojde na radek
for x in range(cislo): #tak kde ma vzit program to "cislo"???
cislo=raw_input(u'Koľko si prajete zadať klientov?: ' #tady je to uz pozde, na to by mel program narazit driv

snad to pochopis :D pokusil sem se to selsky vysvetlit

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Chrasty
~ Anonymní uživatel
1716 příspěvků
9. 9. 2007   #5
-
0
-

hehe,už to s nim řešim po ICQ:)nejspíš už má jasno:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
P1trs
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
9. 9. 2007   #6
-
0
-

heh, tak ted byste mi mohli rict, jak to mam udelat, aby to zadavni skoncilo kdyz do jmena napisu 0, nad tim sem dumal a nic nevydumal:(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Chrasty
~ Anonymní uživatel
1716 příspěvků
9. 9. 2007   #7
-
0
-

Úplně jednoduše:) Zkus použít while a do toho cyklu zakomponuj tohle: "Pokud se proměnná "jméno" rovná nule, přeruš cyklus"

napsal jsem to takhle,abych hned nevyzradil ono tajemství:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
P1trs
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
14. 9. 2007   #8
-
0
-

jj, ze mam pouzit while sem vedel, ale resil sem trosku jinej problem, ale uz to jde :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

11. lekcia — založil myky

6. lekcia — založil adam

12. lekcia — založil myky

14 lekcia — založil stanke

3 lekcia — založil k2k21

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý