Unicode... – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Unicode... – Python – Fórum – Programujte.comUnicode... – Python – Fórum – Programujte.com

 

BigBear
~ Anonymní uživatel
125 příspěvků
10. 9. 2007   #1
-
0
-

Ahoj, mam problem a nemuzu nikde na netu zjistit, jak by se to dalo udelat... docetl jsem se neco o metode translate, jenze nevim, jak ma vypadat ten parametr table... potreboval bych metodu, nebo fci, ktera vrati ke znaku '\xe8' znak 'č' a samozrejme k ostatnim znakum totez. Dik, ahoj.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon
~ Anonymní uživatel
1067 příspěvků
10. 9. 2007   #2
-
0
-

K čemu to potřebuješ? Ukaž ukázku. Možná translate ani nebude třeba.
Nepotřebuješ náhodou jen, aby to dobře tisklo ze seznamu? ---> py.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
BigBear
~ Anonymní uživatel
125 příspěvků
10. 9. 2007   #3
-
0
-

OK... priklad... je to prace s mod_pythonem na webu...



dictionary = {u'křeček': u'čtyři nohy', u'had': u'nula noh', u'pavouk': u'osm noh'}

def pocetNoh(request):
try:
zvire = request.readAnimalFromForm() # try je tam protoze se nacte do promenne zvire jmeno zvirete z formulare a kdyby to tam nebylo # tak to hodi chybu
page.addText(zvire + ' ma ' + dictionary[zvire]) # page je instance tridy pro web a addText je metoda teto tridy tisknouci na stranku text
except:
return None


vysvetleni: Mam formular(input a submit) a funkci zpracovavajici pozadavek takto... jestlize je neco zadano do inputu, tak to precti a nacti do promenne zvire. Posleze na stranku vytiskni text "zvire ma x noh"... funguje to s hadem i pavoukem, ale s kreckem ne... pritom ale vytiskne krasne 'křeček'... to znamena, ze na stranku vytiskne 'křeček má None'... Ja jsem tedy predpokladal, ze bude nejaky problem s kodovanim, pze bez interpunkce to zvladne vypsat normalne, ale s interpunkci ne. A tak to potrebuji vyresit. A nasel jsem tu metodu translate a mozna by fungovala, jenze nevim, jak ji pouzit. Moc dekuju za odpoved. Jakoukoli samozrejme :-). Pekny den :-). Ahoj

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon
~ Anonymní uživatel
1067 příspěvků
10. 9. 2007   #4
-
0
-

Myslím, že tam bude jiný problém. Ve formuláři (na webové stránce) je nastavené nějaké kodování. V tom kodování se ti vrací řetzězec, tedy v proměnné zvire je retezec v nejakem kodovani. A ty ho prostě musíš převést na unicode ...: text=unicode(text, tvoje použité kodovani). Možná ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
BigBear
~ Anonymní uživatel
125 příspěvků
10. 9. 2007   #5
-
0
-

Tohle jsem uz vsechno zkousel... takhle jednoduchy to bohuzel neni (btw kez by)... ale docela bych to potreboval... mno snad to nejak zvladnu. Pak hodim echo, jestli chces a ja predpokladam, ze urco chces :-)... Dik moc. Hoj :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon
~ Anonymní uživatel
1067 příspěvků
10. 9. 2007   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
BigBear
~ Anonymní uživatel
125 příspěvků
11. 9. 2007   #7
-
0
-

Tak konecne vyreseno... problem byl uplna hloupost hehe... ja v te metode, ktera z formulare tahala data mel encode("utf-8", "ignore") a ono to tam byt nemelo, protoze z te stranky se to uz v utf-8 nacitalo a kdyz jsem na to hodil znovu encode, tak to proste chybovalo... ale kazdopadne dekuju za ten predchozi link... je uzitecnej, jeste jsem si ty stranky www.py.cz poradne neprochazel... prosel jsem jen letajici cirkus ;-)... Dekuju, ahoj.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

UNICODE — založil Zdenek Farana

C++ nahrazení Unicode — založil Kenvelo

TCP - Unicode — založil Lukasas

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý