Tkinter – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tkinter – Python – Fórum – Programujte.comTkinter – Python – Fórum – Programujte.com

 

Adam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
11. 9. 2007   #1
-
0
-

Takze mam tu taky problem som na lekcii 12

# -*- coding: utf-8 -*-

from Tkinter import *
hlavni=Tk()
hlavni.mainloop()
vstup=Entry(hlavni)
vstup.pack()


takze malo by mi to ukazat maly riadok kde sa da pisat ale ukaze mi len ciste okno ako keby osm tam mal len
hlavni=Tk()

hlavni.mainloop()


cim to bude? inak fasa serial, skoda len ze na Python niesu ziadne dobre navody (vynimka tohto kurzu :D) a ak su tak su v EN ale co uz narobim.A vobec ma Python buducnost? bude sa pouzivat? ved dnes kazdy programator uz v ceckach, sice Python sa mi velmi paci ale asi to do buducna stacit nebude

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
11. 9. 2007   #2
-
0
-

1)



hlavni.mainloop

musíš dát až nakonec, pak by to mělo fungovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
SpLaSH
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
21. 3. 2008   #3
-
0
-

Jak mam udělat aby kdyz zmacknu tlacitko 'OK' tak aby se v Entry ukazal text ??

muze to byt takhle?



from Tkinter import *
root = Tk()
vstup = Entry (root)
vstup.pack()
OK = Button (root, text = 'OK')
OK.pack(side = LEFT)
tlac = Frame(root)
tlac.pack(fill = BOTH)
def text():
print u"ahoj'"
OK = Button (tlac, text = 'OK', command = text.write(vstup))
root.mainloop()

pise to error prosim opravte mi to.

Děkuji
Editoval Blujacker: Přidáno do tagu code.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
21. 3. 2008   #4
-
0
-

Příště dávej zdrojový kód do tagu code.



from Tkinter import *
root = Tk()
vstup = Entry (root)
vstup.pack()
tlac = Frame(root)
tlac.pack(fill = BOTH)
def vloz_text():
vstup.insert(END, "ahoj")
OK = Button (tlac, text = 'OK', command = vloz_text)
OK.pack()
root.mainloop()

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
ecube0
Newbie
21. 3. 2008   #5
-
0
-

To SpLaSH :
Skus t takto:

from Tkinter import *

root = Tk()
vstup = Entry (root)
vstup.pack()
tlac = Frame(root)
tlac.pack(fill = BOTH)
def text():
vstup.insert(0, "ahoj!") # 0 ti označuje miesto odkiaľ začať vypisovať (alebo vkladať) do Entry
OK = Button (tlac, text = 'OK', command = text)
OK.pack(side = LEFT)
root.mainloop()

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.82.–
...
ecube0
Newbie
21. 3. 2008   #6
-
0
-

To Blujacker :
Myslim ze sme sa pekne trafili skoro naraz :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.82.–
...
SpLaSH
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
21. 3. 2008   #7
-
0
-

Děkuju ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
SpLaSH
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
21. 3. 2008   #8
-
0
-

Jo a není nutný ale chci se zeptat jakej je kod na to ze napříkald neco napíšu do Entry a pak zmacknu talc. 'Storno' a zadaný text se to vymaže

Děkuji za odpověd

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
21. 3. 2008   #9
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
ecube0
Newbie
21. 3. 2008   #10
-
0
-

To SpLaSH : Napisal by som to aj ja ale v kus ema Blujacker predbehne...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.82.–
...
SpLaSH0
Newbie
21. 3. 2008   #11
-
0
-

jo to chápu ted bych prosil kam to vlozit jestli myslite takhle :

from Tkinter import *

root = Tk()
pole = Entry(root)
pole.pack(fill = BOTH)
tlac = Frame(root)
tlac.pack(fill = BOTH)
def text():
pole.insert(END, "Ahoj lidicky.")
OK = Button (tlac, text = '1', command = text)
OK.pack(fill = BOTH)
def text2 ():
pole.delete(start,end)
Storno = Button (tlac, text = '2', command = text2)
Storno.pack(side = RIGHT)
root.mainloop()



jestli ne tak pls opravte me to kdyz zmacknu Storno pise error

předem zase děkuji za vaši trpělivost a vysvětlení

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
Něco jiného je umět a úplně něco jiného je chápat ..[br] (nekopírujte ale pište to sami)
SpLaSH0
Newbie
21. 3. 2008   #12
-
0
-

už to mám omlouvam se za spamovani ale po experimentex to mam :

from Tkinter import *

root = Tk()
pole = Entry(root)
pole.pack(fill = BOTH)
tlac = Frame(root)
tlac.pack(fill = BOTH)
def text():
pole.insert(END, "ahoj lidicky,")
OK = Button (tlac, text = '1', command = text)
OK.pack(fill = BOTH)
def start ():
pole.delete(0, END)
Storno = Button (tlac, text = '2', command = start)
Storno.pack(side = RIGHT)
root.mainloop()




omlouvam se :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
Něco jiného je umět a úplně něco jiného je chápat ..[br] (nekopírujte ale pište to sami)
SpLaSH0
Newbie
21. 3. 2008   #13
-
0
-

nevím jak na tohle to píše to error k tomu uzivatel = radek...

co tam mam přepsat??

# -*- coding: utf-8 -*-

from Tkinter import *

hlavni = Tk()
hlavni.option_add('*Font', 'Arial 9')


def radek(rodic, text, width = 10):
stitek=Label(rodic, text=text).pack(side=LEFT)
vstup=Entry(rodic, width = 10)
vstup.pack(side=LEFT)
return vstup

def tiskni():
print uzivatel.get()
print heslo.get()

uzivatel=radek(hlavni, u"Uzivatelske jmeno: ")
heslo=radek(hlavni, u"Heslo: ", show="*")
Button(hlavni, text=u"precti", width=10, command=tiskni).pack()

mainloop()



děkuji mnohokrát

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
Něco jiného je umět a úplně něco jiného je chápat ..[br] (nekopírujte ale pište to sami)
Al0
Věrný člen
21. 3. 2008   #14
-
0
-

A co to píše za error? Možná bych to "width=10" přesunul dovnitř té f-ce..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
SpLaSH0
Newbie
21. 3. 2008   #15
-
0
-

Traceback (most recent call last):
File "D:/Program Files/Phyton/Tkinter2.py", line 19, in <module>
heslo=radek(hlavni, u"Heslo: ", show="*")
TypeError: radek() got an unexpected keyword argument 'show'

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
Něco jiného je umět a úplně něco jiného je chápat ..[br] (nekopírujte ale pište to sami)
SpLaSH0
Newbie
21. 3. 2008   #16
-
0
-

napiste mi to cele a opravene prosim at se pak zbytecne neptam a nespamuju tady.

dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
Něco jiného je umět a úplně něco jiného je chápat ..[br] (nekopírujte ale pište to sami)
Al0
Věrný člen
21. 3. 2008   #17
-
0
-

no tak to je jasny, nemáš definovaný žádný argument na to show="*" musíš to definovat..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
SpLaSH0
Newbie
21. 3. 2008   #18
-
0
-

a jak prosím nejsem moc dobrej jsem učenec a tak vás prosímo trochu logičnosti a příkladů xD .


děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
Něco jiného je umět a úplně něco jiného je chápat ..[br] (nekopírujte ale pište to sami)
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
21. 3. 2008   #19
-
0
-

My ti tady rádi pomůžeme, ale je třeba aby ses i ty trochu snažil.



# -*- coding: utf-8 -*-
from Tkinter import *
hlavni = Tk()
hlavni.option_add('*Font', 'Arial 9')
def radek(rodic, text, width = 10, show=""):
stitek=Label(rodic, text=text).pack(side=LEFT)
vstup=Entry(rodic, width = 10, show=show)
vstup.pack(side=LEFT)
return vstup
def tiskni():
print "Jméno: ", uzivatel.get()
print "Heslo: ",heslo.get()
uzivatel=radek(hlavni, u"Uzivatelske jmeno: ")
heslo=radek(hlavni, u"Heslo: ", show="*")
Button(hlavni, text=u"precti", width=10, command=tiskni).pack()
mainloop()

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
SpLaSH0
Newbie
21. 3. 2008   #20
-
0
-

Děkuju mockrat ale jak si říkal abych se snažil jelikož je zrovna toto nový tak nevim jak bych měl experimentovat a jakým směrem jít ale mockrat děkuji. A za chvilu se vas (možná zeptam na další otázku ale nejdříve zkusim experimentovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
Něco jiného je umět a úplně něco jiného je chápat ..[br] (nekopírujte ale pište to sami)
SpLaSH0
Newbie
21. 3. 2008   #21
-
0
-

jakej je kod na ulozeni kdyz neco napisu do Entry tak aby se to ulozilo do souboru po experimentech mi to nako navychazelo.


dekuji za odpověd

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
Něco jiného je umět a úplně něco jiného je chápat ..[br] (nekopírujte ale pište to sami)
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
21. 3. 2008   #22
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
SpLaSH0
Newbie
21. 3. 2008   #23
-
0
-


Oukej to bych ještě chápal ted jak to mam dat aby se to kdyz zmacknu tlac.save ulozilo do souboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
Něco jiného je umět a úplně něco jiného je chápat ..[br] (nekopírujte ale pište to sami)
SpLaSH0
Newbie
21. 3. 2008   #24
-
0
-

nevím jak na to a proto experimentuju opravte to:

def soub ():

nazev = 'muj.txt'
soubor = file (nazev, 'w')
vstup = Enter.get(0, END)
soubor.write(vstup)
soubor.close()


save = Button (tlac, text = 'Save', command = soub).pack()


já netuším

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
Něco jiného je umět a úplně něco jiného je chápat ..[br] (nekopírujte ale pište to sami)
Al0
Věrný člen
21. 3. 2008   #25
-
0
-

hovno experimentuješ, z nás děláš tak akorád debili. experimentování netrvá 5 minut ale třeba 2 dny ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
SpLaSH0
Newbie
21. 3. 2008   #26
-
0
-

Ok, Ok už du na experimentování něčeho co neznám ;) :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
Něco jiného je umět a úplně něco jiného je chápat ..[br] (nekopírujte ale pište to sami)
Al0
Věrný člen
21. 3. 2008   #27
-
0
-

No kdybys zapojil mozek existují takové věci jako google;) a dokumentace..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
SpLaSH0
Newbie
21. 3. 2008   #28
-
0
-

a i tenhle web pokud vím ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
Něco jiného je umět a úplně něco jiného je chápat ..[br] (nekopírujte ale pište to sami)
Al0
Věrný člen
21. 3. 2008   #29
-
0
-

ach jo zbytečná námaha

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
SpLaSH0
Newbie
21. 3. 2008   #30
-
0
-

:smile1: mě se jen tak nezbavíte :smile6:

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
Něco jiného je umět a úplně něco jiného je chápat ..[br] (nekopírujte ale pište to sami)
pawlik0
Grafoman
21. 3. 2008   #31
-
0
-

def soub():

nazev = 'muj.txt'
soubor = file(nazev, 'w')
vstup = Enter.get()
soubor.write(vstup)
soubor.close()

save = Button (tlac, text = 'Save', command = soub)
save.pack()

Samozžejmě ta Entry se musí jmenovat Enter
Edit: to by ses divil, jak rychle se tě dá zbavit :)
Edit: omyl, get nemá argumenty!! opraveno!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
Al0
Věrný člen
21. 3. 2008   #32
-
0
-

No to je super, a co takhle zkusit hledání na googlo. Když ti tady napíči řřešení, tak se toho moc nenaučíš, jako když se budeš snažit najít řešení sám..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
pawlik0
Grafoman
21. 3. 2008   #33
-
0
-

To SpLaSH : Než se zeptáš, tak se desetkrát koukni na http://tkinter.programujte.com a jestli nic, tak se tam koukni ještě dvacetkrát. Pak desetkrát zkus google a http://py.cz. A pak desetkrát experimentuj a jestli nic, tak se zeptej. Ok?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
pawlik0
Grafoman
21. 3. 2008   #34
-
0
-

Kdyby ti to oprandu nefungovalo, stáhni si Py v příloze. Ale jenom pokud ti to nebude fungovat, a nebudeš si vědět rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
SpLaSH0
Newbie
21. 3. 2008   #35
-
0
-

Oukej Děkuji a beru na vědomí

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
Něco jiného je umět a úplně něco jiného je chápat ..[br] (nekopírujte ale pište to sami)
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
21. 3. 2008   #36
-
0
-

To SpLaSH :
Kdyby se tady každý na foru ptal na každičký problém, na jaký při programování narazí, brzy by praskala databáze ve švech. Jsme tady abychom ti pomohli, ale jak už jsme psal, je třeba, aby bylo vidět, že se snažíš. Vždy řekneš

Okej, jdu experimentovat


a za pět minut se ptáš na řešení. To nemá cenu. To si nic nedáš do souvislostí, když ti tady dáme hotové řešení. Přečti si pěkně od začátku geonovy lekce. Na konci každé lekce je úkol a ty jsi zatím žádný neodevzdal...

A řiď se prostě radami pawlika....

pawlik napsal:
To SpLaSH : Než se zeptáš, tak se desetkrát koukni na http://tkinter.programujte.com a jestli nic, tak se tam koukni ještě dvacetkrát. Pak desetkrát zkus google a http://py.cz. A pak desetkrát experimentuj a jestli nic, tak se zeptej. Ok?



Dík...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
SpLaSH0
Newbie
21. 3. 2008   #37
-
0
-

Jo chápu a sry že neposílám ty úkoly nějako se mi do toho nechtělo xD.

Já už se bojim zeptat xD

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
Něco jiného je umět a úplně něco jiného je chápat ..[br] (nekopírujte ale pište to sami)
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
21. 3. 2008   #38
-
0
-

SpLaSH napsal:
Jo chápu a sry že neposílám ty úkoly nějako se mi do toho nechtělo xD.

Já už se bojim zeptat xD


Pokud opravdu nenajdeš řešení a i google zklame, neboj se zeptat;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
pawlik0
Grafoman
21. 3. 2008   #39
-
0
-

To SpLaSH : To se rozhodně neboj, rádi pomůžeme ;-), ale když se ptáš na věc, která je ve článcích doslovně napsaná a je na každý druhý stránce u pythonu tak... Ale přesto se to stává a radši se zeptej, než aby ses na to vykašlal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
SpLaSH0
Newbie
23. 3. 2008   #40
-
0
-

Mám tu dotaz k Checkbuttonu:

# -*- coding: utf-8 -*-

from Tkinter import*

root = Tk ()
exp = IntVar()

w = Label (root, text = "text")
w.pack()

def klik_a ():
print "ahoj"

def klik_b ():
print "zdar"
print "caw"

a = Checkbutton (root, text = "rozum", variable = exp, command = klik_a)
a.pack()
b = Checkbutton (root, text = "zlato", variable = exp, command = klik_b)
b.pack()

mainloop()


error to nepíše akorát když tam mam ty dva chceckbuttony pod sebou a když zmacknu jeden z nich oznaci se oba. Ttiskne to spravne ale tiskne to ikdyž to odznačim. poradtě mi.

děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
Něco jiného je umět a úplně něco jiného je chápat ..[br] (nekopírujte ale pište to sami)
ecube0
Newbie
23. 3. 2008   #41
-
0
-

Tento problem vyriesis jednoducho a to tak, ze do premennej variable vlozis 1 a 2.
Inak suhlasim s tym co tu uz bolo povedane, skus trochu viac experimentovat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.82.–
...
maral
~ Redaktor
0
Newbie
23. 3. 2008   #42
-
0
-

Pro kazde tlacitko musis mit jinou promenou IntVar()
A nebo jak bylo receno, tak u kazdeho nastav jinou hodnotu. V tom pripade to bude jako u RadioButton, pokud oznacis jedno, odznaci se ti druhe...

To tlacitko je zakrizkovane podle toho, jestli ta promenna ma hodnotu, na kterou je nastavene, takze treba kdybys prenastavil hodnotu te promenne jinou funkci, tak by se to tlacitko odskrtlo aniz bys na nej kliknul...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.176.–
SpLaSH0
Newbie
12. 4. 2008   #43
-
0
-

Tak jsem tu zas a potřebuju radu k me mini kalkulačce já tuším že tam bude úplně nesmyslná chyba ale poradtě paru se s tím už asi 10 hodiny a nevim co s tím

# -*- coding: utf-8 -*-

from Tkinter import *
root = Tk()

def krat ():
Kra = int(cisloKrat.get())
Kraa = int(cisloKratDve.get() )
kratVysl.insert(0, kr)
def delit ():
Del = int(cisloDelit.get())
Dell = int(cisloDelitDve.get())
delitVysl.insert(0, Del / Del)
def plus ():
Plu = int(cisloPlus.get())
Pluu = int(cisloPlusDve.get())
plusVysl.insert(0, Plu + Pluu)
def minus ():
Min = int(cisloMinus.get())
Minn = int(cisloMinusDve.get())
minusVysl.insert(0, Min - Minn)

cisloKrat = Entry(width = 20)
cisloKrat.grid(row = 0, column = 0)
cisloDelit = Entry(width = 20)
cisloKrat.grid(row = 1, column = 0)
cisloPlus = Entry (width = 20)
cisloPlus.grid(row = 2, column = 0)
cisloMinus = Entry ( width = 20)
cisloMinus.grid(row = 3, column = 0)

krat = Label (root, text = "*")
krat.grid(row = 0, column = 1)
delit = Label (root, text = "/")
delit.grid(row = 1, column = 1)
plus = Label (root, text = "+")
plus.grid( row = 2, column = 1)
minus = Label (root, text = "-")
minus.grid(row = 3, column = 1)

cisloKratDve = Entry(width = 20)
cisloKratDve.grid(row = 0, column = 2)
cisloDelitDve = Entry(width = 20)
cisloDelitDve.grid(row = 1, column = 2)
cisloPlusDve = Entry(width = 20)
cisloPlusDve.grid(row = 2, column = 2)
cisloMinusDve = Entry(width = 20)
cisloMinusDve.grid(row = 3, column = 2)

kratVysl = Entry(width = 50)
kratVysl.grid(row = 0, column = 4)
delitVysl = Entry (width = 50)
delitVysl.grid (row = 1, column = 4)
plusVysl = Entry(width = 50)
plusVysl.grid (row = 2, column = 4)
minusVysl = Entry (width = 50)
minusVysl.grid(row = 3, column = 4)

TkratVysl = Button (root, text = "=", command = krat)
TkratVysl.grid(row = 0, column = 3)
TdelitVysl = Button (root, text = "=", command = delit)
TdelitVysl.grid (row = 1, column = 3)
TplusVysl = Button(root, text = "=", command = plus)
TplusVysl.grid(row = 2, column = 3)
TminusVysl = Button(root, text = "=", command = minus)
TminusVysl.grid (row = 3, column = 3)

mainloop()

Nechce mi to počítat a záhadně mi zmizel jeden Entry prosím poraďte

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
Něco jiného je umět a úplně něco jiného je chápat ..[br] (nekopírujte ale pište to sami)
maral
~ Redaktor
0
Newbie
13. 4. 2008   #44
-
0
-

No tak si to zkontroluj...
Trochu sem se na to koukal.
Ve funkci krat mas insert(0, kr) - kr neexistuje, asi by to melo byt Kra*Kraa...
Dalsi:
Funkce delit: insert(0, Del/Del) - ma byt Del/Dell

Tech chyb je tu spousta, musis si to jeste projit...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.176.–
maral
~ Redaktor
0
Newbie
13. 4. 2008   #45
-
0
-

Jo a ten prvni vstup se ti nezobrazuje, protoze ten davas hned pote na druhy radek misto toho spravneho...
cisloKrat.grid(row = 0, column = 0)
...
cisloKrat.grid(row = 1, column = 0)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.176.–
maral
~ Redaktor
0
Newbie
13. 4. 2008   #46
-
0
-

Tak uz sem rovnou hodim tu "kalkulacku" funkcni...

# -*- coding: utf-8 -*-

from Tkinter import *
root = Tk()

def krat ():
Kra = int(cisloKrat.get())
Kraa = int(cisloKratDve.get() )
kratVysl.insert(0, Kra*Kraa) #tady jsi mel misto Kra*Kraa jen kr

def delit ():
Del = int(cisloDelit.get())
Dell = int(cisloDelitDve.get())
delitVysl.insert(0, Del / Dell) #tady bylo Del / Del...

def plus ():
Plu = int(cisloPlus.get())
Pluu = int(cisloPlusDve.get())
plusVysl.insert(0, Plu + Pluu)

def minus ():
Min = int(cisloMinus.get())
Minn = int(cisloMinusDve.get())
minusVysl.insert(0, Min - Minn)

cisloKrat = Entry(root,width = 20)
cisloKrat.grid(row = 0, column = 0) #<---------------------
cisloDelit = Entry(root,width = 20) # |
cisloDelit.grid(row = 1, column = 0) #tady jsi mel tohle |
cisloPlus = Entry (root,width = 20)
cisloPlus.grid(row = 2, column = 0)
cisloMinus = Entry (root, width = 20)
cisloMinus.grid(row = 3, column = 0)

_krat = Label (root, text = "*") #tyhle stitky ti prepisovali vsechny funkce
_krat.grid(row = 0, column = 1)
_delit = Label (root, text = "/")
_delit.grid(row = 1, column = 1)
_plus = Label (root, text = "+")
_plus.grid( row = 2, column = 1)
_minus = Label (root, text = "-")
_minus.grid(row = 3, column = 1)

cisloKratDve = Entry(root,width = 20)
cisloKratDve.grid(row = 0, column = 2)
cisloDelitDve = Entry(root,width = 20)
cisloDelitDve.grid(row = 1, column = 2)
cisloPlusDve = Entry(root,width = 20)
cisloPlusDve.grid(row = 2, column = 2)
cisloMinusDve = Entry(root,width = 20)
cisloMinusDve.grid(row = 3, column = 2)

kratVysl = Entry(root,width = 50)
kratVysl.grid(row = 0, column = 4)
delitVysl = Entry (root,width = 50)
delitVysl.grid (row = 1, column = 4)
plusVysl = Entry(root,width = 50)
plusVysl.grid (row = 2, column = 4)
minusVysl = Entry (root, width = 50)
minusVysl.grid(row = 3, column = 4)

TkratVysl = Button(root, text = "=", command = krat)
TkratVysl.grid(row = 0, column = 3)
TdelitVysl = Button (root, text = "=", command = delit)
TdelitVysl.grid (row = 1, column = 3)
TplusVysl = Button(root, text = "=", command = plus)
TplusVysl.grid(row = 2, column = 3)
TminusVysl = Button(root, text = "=", command = minus)
TminusVysl.grid (row = 3, column = 3)

mainloop()

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.176.–
SpLaSH0
Newbie
13. 4. 2008   #47
-
0
-

Aha takže python tlacitko: command hledalo promenou krat a naslo ten label a proto nic nedelalo už to chápu to mě nenapadlo mockrát díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
Něco jiného je umět a úplně něco jiného je chápat ..[br] (nekopírujte ale pište to sami)
SpLaSH0
Newbie
22. 4. 2008   #48
-
0
-

ještě se chci zeptat jak se by se tam dal dát zvuk třeba když kliknu na button tak abych něco uslyšel

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.183.–
Něco jiného je umět a úplně něco jiného je chápat ..[br] (nekopírujte ale pište to sami)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Tkinter — založil Alan

Tkinter a get() — založil Eidam655

Tkinter/had — založil selkir

Tkinter — založil bohetik

While v tkinter — založil Spectator

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý