Ahoj:-)
Potřeboval bych poradit s funkcí imagecopyresampled(). Snažím se udělat si funkci na vytvoření náhledů obrázků(zmenšenin). Mám požadavek aby se obrázek vždy vešel do rozměrů 150x150 px. Když zmenšuji obrázek s rozměry: šířka > výška, je vše v pořádku. Použiji funkci:
$pomer = $šířka/$výška;
imagecopyresampled($obr, $image, 0, 0, 0, 0, 150, $150/$pomer, $rozmery[0], $rozmery[1]);
Problém nastane když je šířka < výška (např. 500x800 -->po zmenšení 150x240) rozměry jsou tedy nevyhovující.
Vytvořil jsem tedy podmínku, která rozděluje obrázky podle poměru a těm, které mají výšku větší než šířku jsem upravil funkci:
$pomer = $šířka/$výška;
imagecopyresampled($obr, $image, 0, 0, 0, 0, 150*$pomer, 150, $rozmery[0], $rozmery[1]);
Já si myslím že matematicky je to správně a musím se přiznat že už si s tím nevím rady, asi jsem něco nepochopil nebo přehlížím nějakou maličkost, protože výsledek obrázku z této funkce vypadá tak, že vytvoří černý obrázek o rozměrech:
150 x výška/$pomer a uvnitř tohoto obrázku je další obrázek, který odpovídá správným rozměrům(tedy těm, co jsem si myslel, že by měl mít).
Už si nevím rady, přivítal bych každou pomoc.
Díky