Odeslání formuláře (metodou POST) odkazem – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Odeslání formuláře (metodou POST) odkazem – PHP – Fórum – Programujte.comOdeslání formuláře (metodou POST) odkazem – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
shamania
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
13. 9. 2007   #1
-
0
-

Ahoj, odesláním formuláře vygeneruju nějaký seznam, který ale rozdělim na několik stránek. K tomu bych teda chtěl udělat výpis čísel-stránek(url odkazy) a klikánim na ně by se zobrazovaly další stránky. Problém, ale je, že aby se mohli zobrazovat další stránky, tak se musí znovu odeslat data z formuláře a přídáním do url &stranka=2 by se jen změnila LIMITa v sql dotazu. Otázka je jak na to odeslání formuláře přes url. Někde jsem čet, že prý přes javascript, ale konkrétní řešní jsem nenašel. Napadlo mě hodnoty ve formuláři "tempovat" do sql a pak by se další stránka volala třeba přes &formular=nastaveni001&stranka=2, ale chtěl bych to udělat bez sql.. Myslím, že mi je utajena nějaká HTML vlastnost, ale nevim která :)

btw: nefungovalo mi přihlášení sem do fora :(Editoval Mautinek: Přesouvám do PHP sekce

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Tocimanko0
Grafoman
13. 9. 2007   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Khamos0
Newbie
19. 11. 2007   #3
-
0
-

Pomocí PHP cyklu while vypíšeš čísla stránek s odkazem např. ... .php?od=$vypsat_od, přičemž hodnota proměnné $vypsat_od se při každém provedení skriptu zvětší o 1 ($vypsat_od++;) - před cyklem ji samozřejmě musíš přiřadit nulovou hodnotu. Poté již v SQL dáš klasicky LIMIT $vypsat_od, 10.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.65.–
bukaj0
Věrný člen
19. 11. 2007   #4
-
0
-

shamania
Mohu se zeptat, když jde jen o vyhledávání (což nejsou žádná citlivá data), proč používat k odesílání formuláře POST? Proč prostě neodeslat data pomocí metody GET, přičemž, pokud byly odeslány poprvé, se nastaví offset v SQL na 0, a poté se vygenerují odkazy s přidanou hodnotou offsetu?

že prý přes javascript
Hledej AJAX. Ale obávám se, že v tomto případě by ti moc nepomohl.

Myslím, že mi je utajena nějaká HTML vlastnost, ale nevim která :)
Formulář se buď odešle nebo neodešle. Toto, myslím, žádná HTML vlastnost nevyřeší.

---
Teď mě napadá, že by to taky šlo udělat, že stránkování bude fomulář odesílající data přes POST (pomocí <input type="hidden">) na tu samou stranu. Ale měl by několik odesílacích tlačítek, každé z nich by jako hodnotu obsahovalo číslo strany (<input type="submit" name="strana" value="1">, <input type="submit" name="strana" value="2">...). Bude to nejspíše nejmenší zásah do kódu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý