Nefunguje mi instalace Mandriva Linuxu – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nefunguje mi instalace Mandriva Linuxu – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.comNefunguje mi instalace Mandriva Linuxu – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tokan0
Grafoman
14. 9. 2007   #1
-
0
-

Čus, objednal jsem si Mandriva Linux 2007.1. CZ, byli u ní i DVDčka s touhle distribucí. Na poště jsem vysolil pětikilo a tradá domů. Hned jsem do počítače hodil (vsunul) DVD pro 32bit verzi, nabootoval to, vybral češtinu, moje rozlišení a spustil instalaci. Ukázalo se že se naečítá jádro Linuxu, ale nic víc. naskočila jen černá obrazovka, počítač chvilku "hučel" pak se ale uklidnil a byl slyšet stejně jako kdykoli jinde. Čekal jsem hodně dlouho, ale nic se nedělo. Čim to může být? Pls poraďte, dost mě to se*e.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rozčilovat se znamená ničit si zdraví pro blbost jiných!
Reklama
Reklama
olgo0
Věrný člen
14. 9. 2007   #2
-
0
-

To Tokan: k tomuto ti asi nikdo nic nepovie. skus sem hodit posledny vystup (ak nejaky bol).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Tokan0
Grafoman
14. 9. 2007   #3
-
0
-

Cože chceš?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rozčilovat se znamená ničit si zdraví pro blbost jiných!
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
14. 9. 2007   #4
-
0
-

co to naposled napsalo...zobrazilo...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Tokan0
Grafoman
14. 9. 2007   #5
-
0
-

No právě to je ono - ono to nenapsalo VŮBEC NIC jen jsem navolil Instalace systému Mandriva 200.1 CZ Spring, načetlo se jádro, naskočila černá obrazovka a konec. Žádná hláška. Nic.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rozčilovat se znamená ničit si zdraví pro blbost jiných!
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
14. 9. 2007   #6
-
0
-

Vsimol som si ze si si vybral rozlisenie. Tak skus najprv mensie a menej bitove. A nepouzivas nejaky exoticky hw ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tokan0
Grafoman
14. 9. 2007   #7
-
0
-

To k:Nic neobvyklého nepoužívam, zkoušel jsem to i bez nastavení rozlišení... Nic.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rozčilovat se znamená ničit si zdraví pro blbost jiných!
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
14. 9. 2007   #8
-
0
-

Nehovorim bez nastavovania ale s mensim a s menej bitmy... ;)
A skus nakopnut nieco lahsie ako napr dsl (ma to len 50mb) alebo aj slax a sleduj vypisy, ci to neda nieco zaujimve...
http://www.damnsmalllinux.org/download.html

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tokan0
Grafoman
14. 9. 2007   #9
-
0
-

Slax? Ten sem používal doteď. Fungoval normálně.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rozčilovat se znamená ničit si zdraví pro blbost jiných!
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
15. 9. 2007   #10
-
0
-

Bohuzel, ale na windowsacky polozenou otazku typu: tohle to mi nejede, vubec to nejede, nevim jak dal atd. se neda odpovedet. Co takhle treba poslat vypis z terminalu? Zkusit restartovat Xka kdyz se seknou? Napsat podrobne co nejde? Ale ne napsat mi to nejde nainstalovat...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Colpik0
Super člen
15. 9. 2007   #11
-
0
-

To Tokan: 500 kč, to nasere, měls to stáhnout. Mě na notebooku taky nejede spousta dister - buď se vypíše, že používám neplatné zařízení nebo se nerozjede X a hodí mě to do textového módu... Nepoužíváš třeba nějaký notebook stavěný hlavně na Windowsy nebo nějaký širokoúhlý monitor?
P.S.: Možná říkám úplný kraviny...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
olgo0
Věrný člen
15. 9. 2007   #12
-
0
-

to co opisujes sa stalo po/pocas intsalacie alebo po reboote?

Cože chceš?


sorry ale mam dojem ze ten kto neco chce si ty. tak teda podla toho . . .

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Socca0
Super člen
16. 9. 2007   #13
-
0
-

Zkus pri startu stiknout F3 nebo F5( nebo podle toho co pri startu ukaze distribuce),pro prepnuti z grafickeho startu na textovy,v grafice nic neuvidis tady ti to aspon napise jaka chyba nastala,treba Mandriva mi tohle na notasu delala taky, v konzoli to ukazalo Kernel panic,pomohlo az startovat s druhym jadrem...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Luk4Senko0
Newbie
30. 9. 2007   #14
-
0
-

Tak ja mam podobny problem s Mandrivou.
Normalne dam CD, nabootuju , dam install a fatal error po chvili , pak dam install without ACPI a to same...
Muj vypis po tom , co probehne uspesne scannovani vsech PCI slotu :

*found a Mandriva Linux CDROM, good news !
*Total Memory : 1024 Mbytes
*mount_clp_may_preload:/sysroot/tmp/image//install/stage2//mdkinst.clp into /sysroot/tmp/stage2 ( preload = 1)
*short write ( I/O error )
*third party : using modules location /sysroot/tmp/image
*fopen ( stage1.c:343 ) failed : No such file or directory
*unsetting automatic
*exiting bootsplash

Pomuze nekdo pls ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Never give up ! Never stop believing !
Dr.Silenec
~ Anonymní uživatel
44 příspěvků
30. 9. 2007   #15
-
0
-

Problemy zamrznuti pri bootovani kernelu jsem zazil na vlastni kuzi .. je to chyba ACPI (mimochodem to delal Asus A6Km kdyz pri startu systemu byla zapojena mys) a delal to kernel jen 2.6 sagy 2.4 to nedelal takze radim zkusit vsecko vypojit a az po startu zapojit (jako mysi atd...) sic dost kktsky zpusob, ale mel by fachat

To Colpik: Cece sem na ty sirokouhly monitory mel asi stesti na asi 4 sem instaloval ubuntu a na jeden slackware a vubec to nedelalo problemy :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
pin2k
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
30. 9. 2007   #16
-
0
-

Problém s mandrivou na NB je většinou v ACPI. Stačí instalovat bez ACPI, alespoň na NB Asus A9RP to fungovalo v pohodě, na jiným nevím.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
1. 10. 2007   #17
-
0
-

Alebo urobit upgrade BIOSu.. ACPI chybu uz ASUS opravil. Sice ich BIOS je taky ze jedno opravia druhe poseru ale aspon to ACPI ako-tak ide.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý