Ahojte sem upa začátečník a skousim delat hru podle tohoto návodu http://www.freegame.cz/clanek.php?id=308
Ale vůbec nemám ponětí co to jsou knihovny grafického rozhraní natoŽ kde to stahnou a jak to zabudovat (viz na strance Co bude příště?)
Můžete mi jentak trochu yvsvetlit co to je a kde to stahnou a jak to zabudovat? Dík za odpovědi
Fórum › C / C++
Knihovny grafického rozhraní pls help
akosi som nepochopl, ze co chces vedet...
knihovny grafického rozhraní == kniznice s ktorymi robis gui (cast WinAPI, Qt, GTK...).
Z toho clanku mi smrdi WinAPI a to uz mas ak mas Windows, ak mas Linux a chces pouzivat WinAPI f-cie tak winelib, ale pod linuxom vyuzi radsej nieco "nativne".
A ak myslis ten DirectX SDK tak to najdes tu: www.google.com ;)
Umíš číst???
A co by si měl čtenář do začátku přinést? Především alespoň základní znalost některého programovacího jazyka, ideálně C/C++, neboť tento jazyk budu v jednotlivých dílech používat k ukázkám implementací jednotlivých herních mechanismů. Dále také nebude na škodu základní zkušenost s některým grafickým rozhraním (opět jako ideální bude znalost základů DirectX, neboť ho budu používat i já), avšak jeho znalost bude postačovat opravdu na minimu, neboť 2D hra asi jen těžko bude přehlídkou grafických efektů a rovněž tento seriál si v žádném případě neklade za cíl někoho naučit kvalitně vytvářet grafiku. Soustředit se budeme na zejména na návrh konceptu a jeho implementaci.
...
Pokud si zvolíte DirectX, pak potřebné knihovny získáte v rámci tzv. DirectX SDK, které lze zdarma stáhnout z internetu. Návod jak tyto knihovny "zprovoznit" ve Vašem vývojovém prostředí by pro Vás neměl být problém na internetu získat (obvzlášť pokud se rozhodnete pro nějaké IDE od Microsoftu).
To Nery: Ty si mi ale joker :-D Jenome navím, jak si se dostal až sem, každopádně dopručoval bych začít u nějakého trochu jednoduššího jazyka než je C/C++, jednoduší hry sfoukneš i v něčem skriptovacím, třeba Pythonu, ale věř, že jestliže se dáš na dráhu Cppčka, bude to dlouhá cesta a nějakou hru jentak nespatláš. ;-)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
C# Pohyb grafického obejktu — založil Johnn195
Nabizim kodovani grafickeho navrhu — založil koder_
Mrznutie grafickeho editora vytvoreneho mfc visual studio 6.0 — založil mufon
Moderátoři diskuze