Vytvorme niečo ako firmu, alebo ako by som to nazval, čítajte!!! – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vytvorme niečo ako firmu, alebo ako by som to nazval, čítajte!!! – Offtopic – Fórum – Programujte.comVytvorme niečo ako firmu, alebo ako by som to nazval, čítajte!!! – Offtopic – Fórum – Programujte.com

 

w3q0
Věrný člen
16. 9. 2007   #1
-
0
-

Neviem či ma všetci pochopia, ale napadlo ma že keď je tu programátorov, grafikov a pod. že by sme spravili niečo ako firmu. Lenže by neboli mesačné výplaty ale boli by oddelenia napr. grafika programovanie a pod. a to by bolo ešte delené napr. na python(tak ako je to na programujte.com). A zháňali by sa objednávky. Ak by napr. bola objednávka na jednoduchú stránku robila by ju skupina prog. HTML. A potom by určitú časť zisku dostali oni a nejaká časť by šla na konto firmy alebo ako to mám nazývať.Ja by som mohol robiť účtovníctvo, kto by mal o niečo také, alebo aspoň niečo podobné záujem nech sa sem vyjadrí.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
16. 9. 2007   #2
-
0
-

Nápad to špatný není, ale už teď vím, že se neujme. Ale je pravda, že je škoda toho, že portál plný jistě dobrých webdesignerů/programátorů/grafiků žádný projekt nevyvíjí.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Smokie0
Expert
16. 9. 2007   #3
-
0
-

Neviem ci je nieco taketo realne :) Napad to je dobry, ale stoji mu v ceste prilis vela prekazok.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ps2console0
Super člen
16. 9. 2007   #4
-
0
-

a ake prekazky ??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Today was a good day... ICE CUBE
Smokie0
Expert
16. 9. 2007   #5
-
0
-

ps2console píše:#
# a ake prekazky ??#
#


Napriklad nekontrolovatelnost prace a nezodpovednost. Je nieco uplne ine, ked niekto pracuje doma ako ked niekto pracuje v praci. Pristup je uplne iny. Potom da sa predpokladat, ze by po urcitom case zacalo dochadzat k sporom medzi oddeleniami, pretoze "tamti toho urobili menej ako my, tak preco maju dostat rovnaky podiel z penazi z nasej prace ako dostavame my z ich" a podobne.

Prakticky by to bola firma zavisla na externych pracovnikoch a to neviem ci moze realne fungovat. Skor myslim, ze asi nie. Praca by viazla na vyhovorkach typu "nemal som cas".

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Phoenix0
Super člen
16. 9. 2007   #6
-
0
-

Garret Raziel píše:#
# Nápad to špatný není, ale už teď vím, že se neujme. Ale je pravda, že je škoda toho, že portál plný jistě dobrých webdesignerů/programátorů/grafiků žádný projekt nevyvíjí.


Souhlas. Nápad jistě revoluční, ale prakticky neproveditelnej....:(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
w3q0
Věrný člen
16. 9. 2007   #7
-
0
-

súhlasím, ale myslel som to skvôr tak že peniaze by dostalo iba to odelenie ktoré robile ten program web grafiku atd. čiže to že niekto niečo urobí, nebrali by napr. tí čo robia v .NET peniaze za to čo urobili python-áci.Každá skupina by mala vlastné zakazky, a za tie by dostavali peniaze. a tiež mám pocit, že napr. taký Dealer(neviem ako sa presne píše tento nick) by to bral dosť vážne. ja nehovorím, že by na to bol vždy čas, ale sú tu taký ľudia ktorý by to brali fakt ako profesiu, poprípade štart kariéry ;) :P

Ja viem, znie to naivne, ale pri trochu snahy od každého vývojára by to mohlo vyjsť.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Zdeny
~ Korektor
0
Grafoman
16. 9. 2007   #8
-
0
-

w3q píše:#
#Ja viem, znie to naivne, ale pri trochu snahy od každého vývojára by to mohlo vyjsť.


Nezní to naivně, ono to dokonce naivní je. V praxi za takových podmínek zcela nereálné.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
16. 9. 2007   #9
-
0
-

Dle mého by spíš bylo lepší vyvíjet něco bezplatně, či (ne, poznámky vůči mé zaujatosti si nechte stranou) ještě lépe opensource (odpočítávám čas, kdy se odpůrci opensource ozvou). Něco, co by bylo jako projekt programujte.com lidem.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
16. 9. 2007   #10
-
0
-

Nemuselo by to být řešeno "termíny dokončení", či "rozpisem práce".

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
DeaLer+2
Hero
16. 9. 2007   #11
-
0
-

Mno ... asi bych k tomu měl taky něco připsat.

To w3q: Z toho, cos napsal to každýmu prostě musí připadat nereálný (já netvrdím opak).

1. Jaká by byla právní forma? Kdo by byl vlastník (nebo jich bude víc)? Dokážou zajistit základní kapitál (v případě s.r.o. je to min. 200 000,- a k tomu ještě rezervní fond)? Nejsem si jistej, že jim můžu věřit.
2. Ostatní by byli zaměstnanci (pro některé z nás problém)? Nebo by dělali na dohodu? To by znamenalo, že každej pojede sám za sebe (byť pohromadě jako "oddělení"). Co by bylo počáteční motivací?
3. Máš promyšlenou organizaci a financování toho všeho? Nemysli si, že by to bylo zdarma (byť by se vyvíjel opensource) .. už jen získání dobrého jména a důvěry by něco stálo (a nebude to jen tak hned).
4. Účetnictví ... seš si jistej, že to všechno zvládneš? Je ti 13 ... pravděpodobně o tom vím víc a na tuhle pozici bych si netroufl.
5. Konkurence není malá, máš co nabídnout?
6. Teď už mě nic nenapadá, třeba později.

Z ekonomickýho (no a taky právnickýho) hlediska je tam hodně otázek/překážek. Myslím, že nemáš takové podmínky, které by umožňovaly růst společnosti. Pokud jsem v rychlosti napsal nějakou blbost, tak sorry a opravte mě.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
16. 9. 2007   #12
-
0
-

To DeaLer: A právě kvůli tomu navrhuju, aby jsme nedělali nic takhle "firmově", tím vyvíjením opensource jsem myslel tak, že by na tom projektu mohl pracovat každý. Nevytvářet žádné týmy, limity, termíny, žádné "získávání jména" a už v žádném případě tohle vše dělat právně. Prostě by to byl jenom projekt portálu programujte.com, který by ani nemusel mít vlastní doménu, stačilo, aby některý (někteří) z webdesignérů udělali portál pod programujte.com. Nemusel by za to nikdo být zodpovědný, nemuseli by být žádné termíny. Prostě by jsme se jenom na fóru dohodli na tom, jakej program budeme vytvářet, a pak by se někam akorát mohla uploadovat nejnovější verze a zdrojové kódy. Každý z programujte.com by mohl do toho projektu něco dát, ale bez nároku na odměnu. Stačilo by akorát udělat vlastní diskuzi, kde by se řešili drobné organizační problémy. Ale to všechno záleží na lidech, a pokud to nikdo nebude chtít dělat, tak takový projekt ani nemusíme začínat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
DeaLer+2
Hero
16. 9. 2007   #13
-
0
-

To Garret Raziel: Právní překážky tam jsou tak i tak (ani opensource není právně svobodnej), ale pokud by to bylo pod Programujte.com, tak by to neměl být problém (ale moc do toho nevidím). Nicméně bych se ani toho nechtěl účastnit ... když už mám trávit volnej čas programováním, tak raději na vlastním písečku (klidně opensource) a nebo nad nějakým komerčním projektem. A navíc by z toho byli akorát dohady.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
sn3d0
Věrný člen
17. 9. 2007   #14
-
0
-

to w3q: Myslienka je to pekna ale ako bolo napisane nerealizovatelna. Dalsia vec, tu nieje ziaden potencial. Totizto chodia tu 2 typy ludi. Ty prvy su chalani ktory sa este len ucia a tak pracovat na komercnom projekte je viac nez nebezpecne. Dalsi typ ludi su ty ktory uz pracuju cize sem chodia len v ramci volneho casu ktoreho nemaju vela. Cize uz su zaneprazdneny.

Bez urazky ale ine je robit pagesi, co sa da povedat zvladne aj jeden jedinec a dalsie je programovat nieco komplexne. Myslim ze tu na tomto portali je malokto kto vie co obnasa taketo nieco komplexne. Malokto to mu ma co i len skusenosti napriklad z verzovanim, z CSVckom alebo SVNkom. Taktiez to nieje len tak nieco zobrat a naprogramovat. Su urcite fazy. Dufam ze sa nikto neurazi ale uprimne si povedzme ze je tu fakt malo ludi co ma skusenosti z realnymi projektami a prevlada tu mnozstvo ludi ktory este potrebuju nabrat prax.Podla mna je lebsie ist, najst si brigadu a tak nabrat prax, alebo pracovat z ludmi ktory uz maju nejaky ten rok v profesii za sebou aj ked na opensource.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Zdeny
~ Korektor
0
Grafoman
17. 9. 2007   #15
-
0
-

Garret Raziel píše:#
# Nevytvářet žádné týmy, limity, termíny, žádné "získávání jména" a už v žádném případě tohle vše dělat právně. ... Nemusel by za to nikdo být zodpovědný, nemuseli by být žádné termíny.



Jestli chceš stavět cokoli na absenci zodpovědnosti, limitů a termínů, tak ti předem říkám, že je to ztráta času s nulovovou budoucností.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
Smokie0
Expert
17. 9. 2007   #16
-
0
-

sn3d píše:#
# to w3q: Myslienka je to pekna ale ako bolo napisane nerealizovatelna. Dalsia vec, tu nieje ziaden potencial. Totizto chodia tu 2 typy ludi. Ty prvy su chalani ktory sa este len ucia a tak pracovat na komercnom projekte je viac nez nebezpecne. Dalsi typ ludi su ty ktory uz pracuju cize sem chodia len v ramci volneho casu ktoreho nemaju vela. Cize uz su zaneprazdneny. #
##
#Bez urazky ale ine je robit pagesi, co sa da povedat zvladne aj jeden jedinec a dalsie je programovat nieco komplexne. Myslim ze tu na tomto portali je malokto kto vie co obnasa taketo nieco komplexne. Malokto to mu ma co i len skusenosti napriklad z verzovanim, z CSVckom alebo SVNkom. Taktiez to nieje len tak nieco zobrat a naprogramovat. Su urcite fazy. Dufam ze sa nikto neurazi ale uprimne si povedzme ze je tu fakt malo ludi co ma skusenosti z realnymi projektami a prevlada tu mnozstvo ludi ktory este potrebuju nabrat prax.Podla mna je lebsie ist, najst si brigadu a tak nabrat prax, alebo pracovat z ludmi ktory uz maju nejaky ten rok v profesii za sebou aj ked na opensource.

Presne tak. Pod to sa podpisem.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Colpik0
Super člen
17. 9. 2007   #17
-
0
-

A co tahle založit komunitu vývojářů? Nějakou podobnou, jako jsou třeba komunity vyvíjející Debian nebo Ubuntu. Nikdo by nemusel přemýšlet nad otázkami "Kdo bude vlastíkem?" nebo "Jaké budou výplaty?" a navíc by měl každý šanci stát se jejím členem.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
olgo0
Věrný člen
17. 9. 2007   #18
-
0
-

To Colpik: to samozrejme mozte ale mislim ze by zostalo iba u existencie "komunity" a s nejakymi komunitnymi projektami by to bola asi bieda :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
w3q0
Věrný člen
17. 9. 2007   #19
-
0
-

To Colpik: ja by som, to bral, myslím že sú programátory ktorý by aj túto možnosť prezentácie, brali vážne. Napr. mňe keď napíšu že chcú stránku nieakú urobiť kamoši alebo pod. tak to berem tak, ako keby som to robil pre seba, nech to je dokonalé. súhlasím, takže sa mení rozhovor v téme, kto sa pridá ku komunite vyvýjajúces open source?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
17. 9. 2007   #20
-
0
-

To Colpik:Přesně takhle jsem to myslel, ale asi jsem to napsal dost nejasně :D.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Colpik0
Super člen
17. 9. 2007   #21
-
0
-

Garret Raziel píše:#
# To Colpik:Přesně takhle jsem to myslel, ale asi jsem to napsal dost nejasně :D.


Sorry, nevšiml jsem si :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
Smokie0
Expert
18. 9. 2007   #22
-
0
-

w3q píše:#
# To Colpik: ja by som, to bral, myslím že sú programátory ktorý by aj túto možnosť prezentácie, brali vážne. Napr. mňe keď napíšu že chcú stránku nieakú urobiť kamoši alebo pod. tak to berem tak, ako keby som to robil pre seba, nech to je dokonalé. súhlasím, takže sa mení rozhovor v téme, kto sa pridá ku komunite vyvýjajúces open source?

A co ideme vyvijat? ;) Pubuntu? Cuse?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
18. 9. 2007   #23
-
0
-

Já vám (spíš redakci) předhodím něco, na čem můžete pracovat ... teď na to nemám čas a nemám rád, když vývoj stagnuje.

EDIT: hned jak budu mít dostatek času, tak se k vývoji samozřejmě připojím

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
w3q0
Věrný člen
18. 9. 2007   #24
-
0
-

nepridáš sa k nám? :P

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý