Zajímalo by mě, zda na vytvoření módu k Mafii (nikoli za účelem zisku) potřebuji autorův souhlas.. Pokud ano, kdo je autorem?
Fórum › Právo a podnikání
Autorské právo, modifikace hry
Stejně by mi připadalo profesionálnější (a hlavně slušnější) dovolit se u autora.. (Nechci změnit jen pár textur, ale kompletně překopat celý příběh, zkrátka 20 úplně nových misí) Jde mi o to, zda autorská práva patří Illussion Softwork akožto firmě (jestli je něco takového možné), "vůdci" týmu, či všem lidem, kteří se na vývoji podíleli?
Zelenáč píše:#
# Zajímalo by mě, zda na vytvoření módu k Mafii (nikoli za účelem zisku) potřebuji autorův souhlas.. Pokud ano, kdo je autorem?
Protože budeš činit zásah do zdrojových souborů, tak bys měl mít povolení od autora (v tomto případě bych to řešil s IS). Na druhou stranu je třeba přiznat, že pokud "to" nemáš v plánu prodávat, nikdo s tím nemůže mít problém. Jakékoliv fan stránky a podobné modifikace jsou pro vývojáře (potažmo distributora) nepřímý zisk.
Nebál bych se tedy žádných postihů a restrikcí.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté
Podobná vlákna
Autorské dílo — založil Calvary
Menu v levo nebo v pravo ? — založil sipeer
Modifikace XML — založil Petr Janarik
Modifikace prispevku — založil Aboutlukin
Nefunkční MODIFIKACE + nejdou přesouvat panely — založil Martin Kokeš
Moderátoři diskuze