Python, QT, modul OS – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Python, QT, modul OS – Python – Fórum – Programujte.comPython, QT, modul OS – Python – Fórum – Programujte.com

 

easy_burn0
Newbie
17. 9. 2007   #1
-
0
-

ahoj, dělám si teďka takovou utilitu do linuxu.
Potřebuju aby se pustil kwrite po kliknutí na button...



from qt import *
from launcher import *
from os import *
import sys
if __name__ == "__main__":
app = QApplication(sys.argv)
f = Form1()
f.show()
app.setMainWidget(f)
app.exec_loop()

class Form1(QDialog):
def __init__(self,parent = None,name = None,modal = 0,fl = 0):
QDialog.__init__(self,parent,name,modal,fl)

if not name:
self.setName("Form1")



self.pushButton1 = QPushButton(self,"pushButton1")
self.pushButton1.setGeometry(QRect(200,30,221,101))

self.languageChange()

self.resize(QSize(600,170).expandedTo(self.minimumSizeHint()))
self.clearWState(Qt.WState_Polished)

self.connect(self.pushButton1,SIGNAL("clicked()"),self.pustkwrite)

... vynechano...

def pustkwrite(self):
spawnl(P_NOWAIT, "kwrite")

...vynechano...



sice importuji modul os, ale skoncim na chybe


[easy@easy_burn launcher]$ python launcher.py
Traceback (most recent call last):
File "/home/easy/workspace/launcher/launcher.py", line 51, in pustkwrite
spawnlp(P_NOWAIT, kwrite)
NameError: global name 'P_NOWAIT' is not defined

podle oficialni dokumentace je syntaxe:
spawnl(mode, file, *args)

viz.http://pydoc.org/1.6/os.html#-spawnl

čekám, že v tom bude nějaká má blbost, ale uz fakt nevím.... děkuji za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
17. 9. 2007   #2
-
0
-

1. nedoporučuji from os import * - lépe import os - potom by mělo fungovat os.P_NOWAIT

NEbo zkus nějaký malý program, demo, uvidíš že to pojede.

2. spawn* začíná být depreceated - místo toho subprocess ....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
easy_burn0
Newbie
17. 9. 2007   #3
-
0
-

To geon: 1. funguje to diky
jeste vyladit, aby šli pořádně spouštět programy na linuxu a bude to ok.

dik

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Nefunguje mi modul — založil Wolfik009

Modul win32com — založil VojtaK

Modul socket — založil davidus

Modul VBA — založil Pavel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý