Linux na PDA – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Linux na PDA – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.comLinux na PDA – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com

 

17. 9. 2007   #1
-
0
-

Máte někdo zkušenosti s Linuxem na PDA? Já jsem si právě natáhl Familiar linux na svoje PDA iPAQ H3600, s grafickým prostředím GPE a potřebuju vysvětlit a pořešit pár věcí.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Dr.Silenec
~ Anonymní uživatel
44 příspěvků
18. 9. 2007   #2
-
0
-

Mno zalezi na to jake veci ;) urcite se ptej hned konkretne ;) mimochodem sem hledal na kamaradovi googlovi a docela dobrych i ceskych odkazu se da najit :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
18. 9. 2007   #3
-
0
-

Takže, rád bych věděl, jak můžu propojit Familiar linux s desktopovýma Woknama (pomocí kolébky s COM1 portem), dál by mě zajimal nějaký souborový systém (Total Commander, Explorer, Midnight Commander), pak nějaký internetový prohlížeč a pár základních příkazů pro Command Line (jaktože tam nefunguje "help"?).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
pin2k
~ Anonymní uživatel
49 příspěvků
19. 9. 2007   #4
-
0
-

Nepleteš si "souborový systém" se "souborovým managerem" ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dr.Silenec
~ Anonymní uživatel
44 příspěvků
19. 9. 2007   #5
-
0
-

Mas na mysli podle prikladu asi souborovy manazer .. tak ten bude v linuxu celkem problem .. staci googlit neco ve stylu: file manager for (tve graficke prostredi) ... ;) a ono to par veci vyhodi ... pokud se jedna o internetovy prohlizec ... firefox by to stihat melo ... zakladni prikazy :) .. normalne linuxovy :) viz google.com ...pres ten COM portik zalezi na tom co by to melo vsecicko zvladat ... :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
19. 9. 2007   #6
-
0
-

To Dr.Silenec: Nj, myslel jsem souborový manager :). Jenže já nemůžu nic do PDA nahrát, dokud ho nespojím s PCčkem, tudíž to všechno vázne na mrtvém bodě. Zkoušel jsem v commandline napsat příkaz "mc", čímž normálně spouštím midnight commander, ale nic takového neexistuje, tudíž můžu harddriverem svého PDA frčet pouze přes konzoli, což pro mě není zrovna vhodné.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Dr.Silenec
~ Anonymní uživatel
44 příspěvků
19. 9. 2007   #7
-
0
-

Rozumim pokusim se ti neco vygooglovat o tom pripojeni ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dr.Silenec
~ Anonymní uživatel
44 příspěvků
19. 9. 2007   #8
-
0
-

a co tam nahravat zdrojaky pres ten ActiveSync :) kterej to umi z widli ;) ? ...
nicmene na tyhle distribuci budes muset vsecko kompilovat sam :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
19. 9. 2007   #9
-
0
-

To Dr.Silenec: To už by nešlo, ActiveSync připojím pouze k WinCE, leda, že bych to flashnul zpět. Mimochodem, podařilo se mi PDA připojit přes Hyperterminal, ale nevím, jak mi to pomůže :D. Vím, že GPE lze připojit pomocí OpenSync, ale ten bych' musel nějak zkompilovat pro Wokna. A navíc, i kdybych to flashnul, pak nahrál a flashnul zpět, tak bych se nemohl ke zdrojákům jak dostat, neb v konzoli se dostanu pouze do domovského adresáře (fakt! aji jako root!) a nemám žádný souborový manager, kterým bych se dostal jinam (ono, když někde zvolím "otevřít", můžu se dostat kamkoliv, ale k ničemu to není).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
19. 9. 2007   #10
-
0
-

To Dr.Silenec: Na Familiar linux se dělají balíčky, mají myslím příponu *.ipk. Najít je také není tak těžké, ale nemám je jak do PDA dostat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Dr.Silenec
~ Anonymní uživatel
44 příspěvků
23. 9. 2007   #11
-
0
-

To Garret Raziel: Aha .. mno .. kdyby ses pripojoval z linux slo by posilat soubory pres SSH ... takhle je jedine pres telnet a to dost slozite ... zalezi co v sobe ten Fammiliar linux ma jako zaklad :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

PDA+C++ — založil sin_x

Koupě PDA — založil Tase

Mac na PDA — založil sputnikone

Zhodnoceni PDA — založil darkerboy

PDA web — založil JMM

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý