Ako externe vložiť knižnicu do programu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ako externe vložiť knižnicu do programu – .NET – Fórum – Programujte.comAko externe vložiť knižnicu do programu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

w3q0
Věrný člen
18. 9. 2007   #1
-
0
-

Spravil som si triedu, a skompiloval do .dll. Chcem ju použit v dalšom projekte, a preto chcem vediet ako ju pripojit, ako ju vložit ako knižnicu. V tej triede bolo vlastne naprogramované to, aby zistila pocet instancií. Ale robil som ju ako knihovnu tried. A teraz by som k nej chcel urobit program, ktorý by vypísal hodnotu poctu istancií, ktoré tá kninžnica zistí. Aký je napr. na to "príkaz". Mohol som použit using a názov triedy, ale to by som ju musel mat v tom riešení, lenže ja by som ju chcel skvôr externe pripojit.


Edit: Spravil som si tú triedu(má názov Class1.cs), znovu, ale do normálneho riešenia. Vyzerá takto:

using System;

namespace instancie
{
public class MyClass
{
private static int pocetInstanci;
public static int PocetInstanci
{
get{return pocetInstanci;}
}
public MyClass()
{
pocetInstanci++;
}
}
}


a súbor Empty1.cs ktorý vyzerá takto:
using PrikladyZive5;

using System;
namespace ok
{
public class MyClass
{
public static void Main(string[] args)
{
Console.WriteLine(pocetInstanci++);
Console.ReadLine();
}
}
}


Lenže vypisuje mi že nieje definované pocetInstanci++ a ani pocetInstancii. Ako mám prepojiť tieto dve súbory? Aby to fungovalo? Aby vypísalo počet instancií, pri spustení programu Empty1.cs

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
DeaLer+2
Hero
18. 9. 2007   #2
-
0
-

Zdravím,
takže stručně:

1. přidej danou assembly mezi References (odkazy) ... to najdeš v Solution Exploreru (ten panel, kde máš části projektu)
2. pak už se k tý třídě bez problémů dostaneš ... <namespace>.<class> ... v tomto případě:

instancie.MyClass

A nebo máš ještě druhou možnost ... a sice s použitím using <namespace>;, ale v zásadě v tom není rozdíl. Před název typu pak nemusíš dosazovat namespace, protože kompilátor už ví, kde má danej typ hledat, ale v tomto případě by to myslím neprošlo kompilací, protože by našel dva typy se shodným názvem (jeden v prostoru ok a druhej v prostoru instancie).

Doufám, že je všechno jasný a že si konečně nastuduješ ty základy C#.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
18. 9. 2007   #3
-
0
-

Tento řádek:



Console.WriteLine(pocetInstanci++);

by neměl projít, jelikož se snažíš zvýšit soukromou proměnnou, od toho tam máš tu statickou property. Navíc máš property definovanou jen jako readonly, tudíž ti ji kompilátor stejně nedovolí zvýšit. Takže až to upravíš, jak píše DeaLer, tak si to ještě přepiš na něco takového:


...
Console.WriteLine(instancie.MyClass.PocetInstanci);
instancie.MyClass c = new instancie.MyClass(); // zvysi o 1
Console.WriteLine(instancie.MyClass.PocetInstanci);
...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
w3q0
Věrný člen
19. 9. 2007   #4
-
0
-

ok, už som to spravil, vymazal som prebytočný kód ktorý som tam pri mojích pokusoch opraviť to vložil, pridal som knižnicu a upravil wrtiteline a už to fičí na plné obrátky. Super, ďakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 29 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý