Ziskani dat z MS SQL SERVERU – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ziskani dat z MS SQL SERVERU – Java – Fórum – Programujte.comZiskani dat z MS SQL SERVERU – Java – Fórum – Programujte.com

 

machis0
Newbie
21. 9. 2007   #1
-
0
-

Zdravim,
mam jednoduchy programek, pomoci ktereho nacitam data z MS SQL Serveru. Kdyz ho spustim, tak mi to vyhodi tuhle chybu (viz. nize). nekdo co s tim???

Za radu predem diky


Exception in thread "main" java.sql.SQLException: [Microsoft][SQLServer 2000 Driver for JDBC][SQLServer]Invalid object name 'osoba'.
at com.microsoft.jdbc.base.BaseExceptions.createException(Unknown Source)
at com.microsoft.jdbc.base.BaseExceptions.getException(Unknown Source)
at com.microsoft.jdbc.sqlserver.tds.TDSRequest.processErrorToken(Unknown Source)
at com.microsoft.jdbc.sqlserver.tds.TDSRequest.processReplyToken(Unknown Source)
at com.microsoft.jdbc.sqlserver.tds.TDSExecuteRequest.processReplyToken(Unknown Source)
at com.microsoft.jdbc.sqlserver.tds.TDSRequest.processReply(Unknown Source)
at com.microsoft.jdbc.sqlserver.SQLServerImplStatement.getNextResultType(Unknown Source)
at com.microsoft.jdbc.base.BaseStatement.commonTransitionToState(Unknown Source)
at com.microsoft.jdbc.base.BaseStatement.postImplExecute(Unknown Source)
at com.microsoft.jdbc.base.BaseStatement.commonExecute(Unknown Source)
at com.microsoft.jdbc.base.BaseStatement.executeQueryInternal(Unknown Source)
at com.microsoft.jdbc.base.BaseStatement.executeQuery(Unknown Source)
at Test.main(Test.java:23)


Zdrojak programu je:

import java.sql.*;
import javax.sql.*;


public class Test {


public static void main (String[]arg) throws ClassNotFoundException, SQLException {
Statement pozadavek;
ResultSet vysledek;

Connection dB1; // dB odkaz na spojeni s DB

Class.forName("com.microsoft.jdbc.sqlserver.SQLServerDriver");

dB1 = DriverManager.getConnection ("jdbc:microsoft:sqlserver://MACHIS:1433;User=tomas;Password=tomas");


String dotaz= ("SELECT jmeno FROM osoba WHERE id= '1'");

pozadavek = dB1.createStatement();

vysledek = pozadavek.executeQuery(dotaz);

vysledek.close();
dB1.close();

boolean zaznam= vysledek.next();
if(!zaznam){
System.out.println("xxx");
return;
}
else{
do{
String jmeno = vysledek.getString("jmeno");
System.out.println("jmeno je _:"+ jmeno);
}while(vysledek.next());
}


}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
21. 9. 2007   #2
-
0
-

ASi mas v mysql databazi nastaveny pristup jen z localhostu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

Získání doméný serveru — založil gavec

Získání dat z api — založil marioDD

ListView ,ziskani dat — založil Taz

Aspx - ziskani dat — založil Pavel

Java získání dat — založil petr143

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý