Problém z kompilovaním programu Ahoj Svet – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém z kompilovaním programu Ahoj Svet – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém z kompilovaním programu Ahoj Svet – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

w3q0
Věrný člen
21. 9. 2007   #1
-
0
-

mám nasledujúci kód

#include

using namespace std;
int main()
{
cout << "Ahoj svete!" << endl;
return 0;
}


a vypisuje my že mám chybnú syntax v 4 riadku to je to { . Ale to až ke´d pridám ku int main() bodkočiarku, pretože ináč to hádže množstvo chýb. Dúfam že príde skorá odpoveď a vopred ´dakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Zelenáč0
Posthunter
21. 9. 2007   #2
-
0
-

OMG, tenhle dotaz je minimalne 4* na foru, ale taky v komentarich pod clankem.. I kdyby sis ten clanek jen poradne precetl, mel bys pochopit, k cemu slouzi #include a ze tam tedy neco chybi (krome toho chyba linkeru "Soubor nenalezen" to naprosto vystihuje, ale asi se na to nedivam z pohledu uplneho zelenace :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
k
~ Anonymní uživatel
144 příspěvků
21. 9. 2007   #3
-
0
-

Presne tak, a aj tak tu tie lekcie pomerne stagnuju... mali by ist radsej podla tych starych Curovych alebo serial o C na builder.cz.....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
22. 9. 2007   #4
-
0
-

Jo nezadal ste direktivu preprocesoru , to znamena ze za #include vam chyba hlavickovi subor ktori tam bude vlozeny pri komplimaci ...
No a pri vystupnom objektu cout sa pouziva hlavickovi subor iostream cize vas zdrojak by mal vyzerat takto

#include <iostream>

using namespace std;
int main()
{
cout << "Ahoj svete!" << endl;
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

JEdit - pomoc s kompilovaním — založil tomolc

Ahoj svete — založil

Ahoj světe — založil antiku

Ahoj Peter — založil michall

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý