XML v C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

XML v C# – .NET – Fórum – Programujte.comXML v C# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Svist0
Newbie
24. 9. 2007   #1
-
0
-

Ahoj,
jak přidat do existujícího souboru xml další elementy tak, abych zachoval předešlý obsah?
Jen by mě zajímalo, jestli se to da udělat efektivněji, než pročítat soubor a když narazím na konec, tak začít zapisovat.
Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
24. 9. 2007   #2
-
0
-

To Svist: Jistě, že to jde. Následujícím způsobem můžeš soubor otevřít, změnit a uložit (soubor by se měl přepsat, pokud se nemýlím). Určitě to jde i jinak, ale já bych se použití parseru nebránil ;)



System.Xml.XmlDocument doc = new System.Xml.XmlDocument();
doc.Load("c:/file.xml");
// změny v xml
doc.Save("c:/file.xml");


Píšu z hlavy, tak sorry za případný nepřesnosti.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
rybar73
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
10. 10. 2007   #3
-
0
-

Taky jsem nedavno pracoval s XML soubory a dost na pochopeni mi poslouzil tento dil z zive...

http://www.zive.cz/C-a-C/Poznavame-C-a-MicrosoftNET-44-dil--zpracovani-XML-pomoci-DOM/sc-74-sr-1-a-126977/default.aspx

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Xml — založil rainbof

C# a XML — založil LorD_OniX

XML — založil Kajgr

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý