Prolém z úlohou z lekcie 3. – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prolém z úlohou z lekcie 3. – C / C++ – Fórum – Programujte.comProlém z úlohou z lekcie 3. – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

w3q0
Věrný člen
24. 9. 2007   #1
-
0
-

Ahojte mám takýto kód:

#include <iostream>

using namespace std;
int main()
{
int i;
for(i=0; i<10; i++)
cout <<"Vitajte, tento pozdrav bol napisany funkciou for.\n";
cout <<"Smola, predosly text bol uz vypisany 10 krat a preto sa funkcia for ukoncila!\n";
char meno[30];
cout <<"Zadajte vase meno: \n";
cin >> meno[30];
cout <<"Prve pismeno vo vasom mene je: " << meno[2] << "\n";
cout <<"A dalej nabuduce, lebo idu Susedia\n";
cin.get();

}

A zatiaľ všetko funguje ako má, až nato že keď zadám meno, program vypíše hodnotu a vypne sa. A ďalej neviem dokončiť úlohu z lekcie 3. :

Dále vytvoříte proměnnou (typ char ktera bude mit místo na 5 čísel ) a řeknete uživateli, ať zadá 1. jednociferné číslo, až ho zadá, uloží se jako 1.znak v proměnné typu char , zeptá se znova a uloží až do té doby, až uživatel zadá všech 5 čísel. (Řešte pomocí cyklu)
Nyní Vypíše program první 2 písmena vašeho jména a za ně s mezerami hodnoty, které jste zadali.



Neviem pokračovať, neviem ktorý cyklus mám použiť, ani jeden sa mi tam nehodí. :( PLS: Help.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Matrix17
~ Anonymní uživatel
300 příspěvků
24. 9. 2007   #2
-
0
-

To w3q: Musíš tam přidat ještě jeden cin.get() a to na konec a pak máš chybu v načítání řetězce. Musí tam bejt jen název.
Opravený kód:



#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int i;
for(i=0; i<10; i++)
cout <<"Vitajte, tento pozdrav bol napisany funkciou for.\n";
cout <<"Smola, predosly text bol uz vypisany 10 krat a preto sa funkcia for ukoncila!\n";
char meno;
cout <<"Zadajte vase meno: \n";
cin >> meno;
cout <<"Prve pismeno vo vasom mene je: " << meno[2] << "\n";
cout <<"A dalej nabuduce, lebo idu Susedia\n";
cin.get();
cin.get();
return 0;

}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
w3q0
Věrný člen
25. 9. 2007   #3
-
0
-

ešte stále mi to nefunguje, zase sa to vypne:

#include <iostream>

using namespace std;
int main()
{
int i;
for(i=0; i<10; i++)
cout <<"Vitajte, tento pozdrav bol napisany funkciou for.\n";
cout <<"Smola, predosly text bol uz vypisany 10 krat a preto sa funkcia for ukoncila!\n";
cout <<"Zadajte vase meno: \n";
char meno;
cin >> meno;
cout <<"Prve pismeno vo vasom mene je: " << meno << "\n";
cout <<"A dalej nabuduce, lebo idu Susedia\n";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}


a ten dalsi cin.get() aj return som tam mal ale nepomohlo to

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
25. 9. 2007   #4
-
0
-

To zadáváš jen iniciálu jména?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
w3q0
Věrný člen
25. 9. 2007   #5
-
0
-

jj

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
25. 9. 2007   #6
-
0
-

Místo prvniho cin.get() zkus napsat:



while(cin.get() != '\n');

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
yaqwsx+9
Posthunter
25. 9. 2007   #7
-
0
-

To Jura:
A nebo dat cin.get(); 2x

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
tom*p0
Stálý člen
25. 9. 2007   #8
-
0
-

Zkus tohle:



#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int i;
for(i=0; i<10; i++)
cout <<"Vitajte, tento pozdrav bol napisany funkciou for.\n";
cout <<"Smola, predosly text bol uz vypisany 10 krat a preto sa funkcia for ukoncila!\n";
cout <<"Zadajte vase meno: \n";
char meno[64];
cin >> meno;
cout <<"Prve pismeno vo vasom mene je: " << meno[0] << "\n";
cout <<"A dalej nabuduce, lebo idu Susedia\n";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Don't waste your time, or time will waste you.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Pomoc s ulohou v C — založil newo

Problem s ulohou — založil Anonymní uživatel

Pomoc s úlohou — založil Kárl

Problem s úlohou — založil Trebor

Pomoc s ulohou... — založil pra3tor

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý