Kniha bez spamu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kniha bez spamu – PHP – Fórum – Programujte.comKniha bez spamu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Ondrej Karas
~ Redaktor
0
Věrný člen
16. 5. 2006   #1
-
0
-

Ahoj,
internet je asi plnej lid, ktery nevedi co delat. Mam na netu navstevni knihu a bohuzel, staci jeden den a mam ji plnou spamu, jde tomu zabranit jinak nez pouzitim obrazkoveho kodu?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nejhorší není nemít práci. Nejhorší je nechtít práci...
krtek0
Návštěvník
16. 5. 2006   #2
-
0
-

no celý se to odvíjí od toho, jestli ti tam spamuje spamovací robot nebo člověk...

pokud je to člověk, tak stačí blokovat ip, pokud robot tak nic kromě obrázku s kontrolním kódem nepomůže

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
BAFIKY BAF, NESEŽRALS HO?! krtek alias pařmen, abyste věděli :)
Lukáš Churý
~ Šéfredaktor
+8
Hero
16. 5. 2006   #3
-
0
-

Lze udělat ještě jeden trik :D

Jak je vždy button Odeslat (nebo Vložit - jak tu máme tady) u formuláře pro vkládání příspěvku.. stačí udělat dva buttony, jeden bude mít name něco jako místo "Vložit" => "Jsem robot" a druhý bude mít name právě "Vložit" a TOTO tlačítko (které bude až pod tím prvním) bude odesílací. To prvni tlacitko vlastne bude k ničemu, ale robot ho vždy použije - použije to první tl. a tedy spam boti neodešlou žádné příspěvky :chiche:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
krtek0
Návštěvník
16. 5. 2006   #4
-
0
-

A jo, vzpomněl jsem si, že někde jsem to viděl řečené pomocí triviální otázky:

Slunce je?

černé ||| žluté

A to první bylo pro robota, druhé funkční.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
BAFIKY BAF, NESEŽRALS HO?! krtek alias pařmen, abyste věděli :)
Lukáš Churý
~ Šéfredaktor
+8
Hero
16. 5. 2006   #5
-
0
-

Nebo místo kontrolního kódu dat taky například "kolik je pět mínus tři" apod..
Ale to už je to samé, co kontrolní obr..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
dalaman0
Věrný člen
16. 5. 2006   #6
-
0
-

A je tiez bezpecne pouzitei dvoch radio butonov?
Napr. Si robot? Ano >prve radio< Nie >Druhe radio<.
A da sa to do db len ked je oznacene nie..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Michal Zima0
Super člen
16. 5. 2006   #7
-
0
-

Nebo by mo?n? bylo mo?n? vytvo?it formul?? BEZ odes?lac?ho dla??tka.?:pche:?Formul?? norm?ln? ?lov?k ode?le stisknut?m enteru (v n?kter?m pol??ku input), ale robot to asi zvl?dne t??ko.?:error:?P??padn? tam m??e? d?t upozorn?n?, co se m?m ud?lat.

Nev?m, jestli to je funk?n? v?dy a za v?ech p??pad? (samoz?ejm? s kl?vesnic?), ale v?m, ?e to jde.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mandriva Linux 2007.1, KDE 3.5, Opera 9.22, vim 7.0...
Lukáš Churý
~ Šéfredaktor
+8
Hero
16. 5. 2006   #8
-
0
-

U textasrea pri enteru odesilat? :och:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Dragon0
Stálý člen
16. 5. 2006   #9
-
0
-

Mno a neznáte někdo ten script, jak se tam opisuje text z obrázku?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
16. 5. 2006   #10
-
0
-

Mam pocit ze tu nekde byl...snad to byl dokonce clanek. zkus hledat

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
krtek0
Návštěvník
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
BAFIKY BAF, NESEŽRALS HO?! krtek alias pařmen, abyste věděli :)
Dragon0
Stálý člen
17. 5. 2006   #12
-
0
-

Mno jo ,ale mě to nefunguje ve FireFoxu.Skoro vždycky mi to vygeneruje stejný obrázek ,ale ked je jiný :((

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek0
Duch
17. 5. 2006   #13
-
0
-

keď je to robot.. tak roboty vetšinov vyhladavaju guestbook takže.. ak maš to na index.php?id=guestbook tak stači dat index.php?id=gb
mne to pomohlo... a nemusel som dava? ani obrazky a ani 2 buttony :skunk:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ja som Kto som Kikju som!! Zmysel IE spočíva v stiahnutí FireFoxu...
Dragon0
Stálý člen
17. 5. 2006   #14
-
0
-

Mno jo, ale já se tím zároveň i učim a když změnim ID tak z toho pak mám velké... (Samozřejmě nezkušenosti :D )

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dominik Fran0
Návštěvník
17. 5. 2006   #15
-
0
-

Dragon napsal:

Mno jo ,ale mě to nefunguje ve FireFoxu.Skoro vždycky mi to vygeneruje stejný obrázek ,ale kód je jiný :((


to je tím, že si FF uložil ten obrázek do paměti a načítá ho odtamtud... prostě si jen zakaž ukládání do mezipaměti, nebo můžeš několikrát aktualizovat stránku nebo pro konkrétní adresu zakázat ukládání do paměti...
a nebo v HEAD stránky můžeš nastavit, aby se stránka vůbec neukládala do paměti a tudíž to bude loadovat ze serveru pokaždé...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
AMD Opteron 1800MHz@2450MHz; 2x512MB Corsair @ 3T; ATI X300; Zdroj Thermaltake Silent PurePower W0050 Fanless 350W;Seagate 160GB; Western Digital 40GB; PHP+MYSQL, HTML+CSS,C++,JAVA,Python(začínám)
Dragon0
Stálý člen
19. 5. 2006   #16
-
0
-

A nebyla by nějaká pomoc třeba v podobě kódu pro nováčka?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dominik Fran0
Návštěvník
19. 5. 2006   #17
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
AMD Opteron 1800MHz@2450MHz; 2x512MB Corsair @ 3T; ATI X300; Zdroj Thermaltake Silent PurePower W0050 Fanless 350W;Seagate 160GB; Western Digital 40GB; PHP+MYSQL, HTML+CSS,C++,JAVA,Python(začínám)
Dragon0
Stálý člen
20. 5. 2006   #18
-
0
-

Mno očividně jsi se zmýlil :) :) :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dominik Fran0
Návštěvník
20. 5. 2006   #19
-
0
-

Cože? Nechápu. Nefunguje ti to? Že by to bylo něčím jiným?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
AMD Opteron 1800MHz@2450MHz; 2x512MB Corsair @ 3T; ATI X300; Zdroj Thermaltake Silent PurePower W0050 Fanless 350W;Seagate 160GB; Western Digital 40GB; PHP+MYSQL, HTML+CSS,C++,JAVA,Python(začínám)
Dragon0
Stálý člen
20. 5. 2006   #20
-
0
-

Mno já jsem to zkouknul a moc sem to nepobral :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dominik Fran0
Návštěvník
20. 5. 2006   #21
-
0
-

Hmm aha, no tak asi takhle...

<meta http-equiv='Cache-control' content='no-cache' /> ---> to je na to, ýe se neuloýí do keše...

<meta http-equiv="expires" content="Mon 21 May 2006 12:00:00"> --->vyprší dne 21.5.2006, 12:00

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
AMD Opteron 1800MHz@2450MHz; 2x512MB Corsair @ 3T; ATI X300; Zdroj Thermaltake Silent PurePower W0050 Fanless 350W;Seagate 160GB; Western Digital 40GB; PHP+MYSQL, HTML+CSS,C++,JAVA,Python(začínám)
Dragon0
Stálý člen
20. 5. 2006   #22
-
0
-

Aha.. tak todle jsem zkoušel včera a nezobrazil se mi ten obrázek vůbec ani v IE ani ve FF.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dominik Fran0
Návštěvník
20. 5. 2006   #23
-
0
-

Hoď sem zdroják...

Ale nějak upravenenj, ne celej, ale jen ty základní místa...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
AMD Opteron 1800MHz@2450MHz; 2x512MB Corsair @ 3T; ATI X300; Zdroj Thermaltake Silent PurePower W0050 Fanless 350W;Seagate 160GB; Western Digital 40GB; PHP+MYSQL, HTML+CSS,C++,JAVA,Python(začínám)
Dragon0
Stálý člen
20. 5. 2006   #24
-
0
-

Takže takhle to je nijak neupravené mám to z toho příkladu tady na programujte.com

Index.php



<?php
session_start();

?>
<html>
<head>
<title>Formul??</title>
</head>
<body>

<?php
$kontrola=$_POST["kontrola"];
if(IsSet($kontrola))
{

if($kontrola==$_SESSION['znak'])
echo "<p>Zadali jste správný kód.</p><br><p><a href="index.php">Vygenerovat nový obrázek</a></p>";
else
echo "<p>Zadali špatný kód</p><br><p><a href="index.php">Vygenerovat nový obrázek</a></p>";

}
else
{
$znak=strtoupper(substr(md5(rand()),0,5));
$_SESSION['znak'] = $znak;
?>
<form method="POST" action="index.php">

<p><img src="obrazek.php" width="220" height="51" alt="Kontroln? obr?zek">
</p>
<p>Napište text z obrázku: <input type="text" name="kontrola" size="20"></p>
<p>
<input type="submit" value="Zkontrolovat" name="B1"></p>
</form>
<?php


}
?>



</body>
</html>


obrazek.php


<?
session_start();
$znak = $_SESSION['znak'];

$podklad = ImageCreateFromPNG("podklad.png");
$prekryv = imagecreatefromPNG("podklad1.png");

$barva = ImageColorAllocate($podklad, 0, 0, rand(0,200));
ImageTTFText($podklad, rand(25,30), rand(-40,40), 20, 40, $barva, "./SHOWG.TTF", $znak[0]);
$barva = ImageColorAllocate($podklad, 0, 0, rand(0,200));
ImageTTFText($podklad, rand(25,30), rand(-40,40), 60, 40, $barva, "./SHOWG.TTF", $znak[1]);
$barva = ImageColorAllocate($podklad, 0, 0, rand(0,200));
ImageTTFText($podklad, rand(25,30), rand(-40,40), 100, 40, $barva, "./SHOWG.TTF", $znak[2]);
$barva = ImageColorAllocate($podklad, 0, 0, rand(0,200));
ImageTTFText($podklad, rand(25,30), rand(-40,40), 140, 40, $barva, "./SHOWG.TTF", $znak[3]);
$barva = ImageColorAllocate($podklad, 0, 0, rand(0,200));
ImageTTFText($podklad, rand(25,30), rand(-40,40), 180, 40, $barva, "./SHOWG.TTF", $znak[4]);

imagecopy($podklad, $prekryv, 0, 0, 0, 0, 220, 51 );

header("Content-type: image/png");
ImagePNG($podklad);
ImageDestroy($podklad);
ImageDestroy($prekryv);
?>


Pak tam jsou ještě ty soubory podklad.png podklad1.png a Showg.ttf

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dominik Fran0
Návštěvník
20. 5. 2006   #25
-
0
-

no podle mě bys měl mít soubor podklad.png zpřístupněn pro zapisování z webu... ale nevim, tak důkladně jsem to nezkoumal...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
AMD Opteron 1800MHz@2450MHz; 2x512MB Corsair @ 3T; ATI X300; Zdroj Thermaltake Silent PurePower W0050 Fanless 350W;Seagate 160GB; Western Digital 40GB; PHP+MYSQL, HTML+CSS,C++,JAVA,Python(začínám)
Dragon0
Stálý člen
20. 5. 2006   #26
-
0
-

To asi ne, když to IE normálně funguje

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý