UnicodeEncodeError – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

UnicodeEncodeError – Python – Fórum – Programujte.comUnicodeEncodeError – Python – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Fonadius0
Návštěvník
26. 9. 2007   #1
-
0
-

Nevíte někdo co je to za error zničeho nic se mi začal objevovat ve funkčním programu a nemám ponětí jak se mi to podařilo.. :(

  File "C:\Documents and Settings\Obecny uzivatel\Plocha\cert25\Others\D1665604.

py", line 1164, in tvorimetest
test.write(s)
UnicodeEncodeError: 'ascii' codec can't encode character u'\u0159' in position 1
6: ordinal not in range(128)

Je to program, který tvoří testové otázky s různými blbostmi kolem, a tenhle problém mi vzniká, když chci vytvořit test jako soubor. Celý program je v CP-1250 a otázky si ukládám do databáze sqlite a s=str(cisotazky)+otazka.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nevěřte moc firmám, které slibují komplexní řešení vašich problémů. Komplexní řešení z pravidla mívají netriviální imaginární část.
Reklama
Reklama
Fonadius0
Návštěvník
26. 9. 2007   #2
-
0
-

ještě mě napadlo jestli to nemá něco společného s funkcí string.replace na tu otázku ji vždycky používám..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nevěřte moc firmám, které slibují komplexní řešení vašich problémů. Komplexní řešení z pravidla mívají netriviální imaginární část.
geon0
Grafoman
26. 9. 2007   #3
-
0
-

unicode nelze ukládat do souboru nebo alespon nevím jak. MUsíš převést do nějakého normálnjšího: utf8, cp1250, iso8859-2,...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Řešení
Fonadius0
Návštěvník
26. 9. 2007   #4
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

To geon: Moc díky už to funguje

s.encode('cp1250')

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nevěřte moc firmám, které slibují komplexní řešení vašich problémů. Komplexní řešení z pravidla mívají netriviální imaginární část.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý