Dělení nulou – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dělení nulou – Visual Basic – Fórum – Programujte.comDělení nulou – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

kozomil
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
27. 9. 2007   #1
-
0
-

Zdar mám takovej problém. Udělal sem si takovoj menší prográmek a potřebuju vněm dělit nulou ale vzdycky mi to hodí chybu. Potřeboval bych vytvořit kód s aby měl: pomocnou proměnou,která bude obsahovat informace o tom, zda byl vypočten výsledek. pokud neproběhne operace dělení tak nebude určenej výsledek.a v tu chvily se aktivuje tady tou proměnou.


Za k´d budu moc vděčný

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
27. 9. 2007   #2
-
0
-

sice nechápu, co chceš, ale neodpustím si poznámku ze základní školu. NULOU DĚLIT NELZE! A pokud ti tolik vadí nula, děl jedničkou, nebo násob nulou, podle toho, co potřebuješ.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
DeaLer+2
Hero
27. 9. 2007   #3
-
0
-

Ono jde spíš o to, v případě dělení nulou odeslat jinej výsledek ... buď si zjisti, jakým číslem chceš dělit (dřív než k tomu dojde) a podle toho proveď nějaký akce a nebo prostě zachyť výjimku.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
kozomil
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
28. 9. 2007   #4
-
0
-

já jen potřebuju aby když někdo zadá rozmezi od 0 do 30 treba a dá dělit tak aby se neukončil program s chybou ale napsalo mu to třeba že nulou nelze dělit dal OK a pokračoval dál

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
28. 9. 2007   #5
-
0
-

s VB nepracuju, tak příklad v PHP:


$od = 0;
$do = 30;
for ($delitel = $od, $delitel > $do; $delitel ++)
{
if ($delitel == 0) { echo 'Nulou dělit nelze'; continue; }
$podil = $delenec / $delitel;
echo $podil.'<br>';
}

Můžeš si z toho vzít alespoň tu myšlenku. Tak hodně štěstí ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
dreamer0
Newbie
28. 9. 2007   #6
-
0
-

To kozomil: snad by tohle mohlo pomoct:

Private Sub cmdVysledek_Click()

Dim a As Integer
Dim b As Integer

a = Val(txtA.Text)
b = Val(txtB.Text)

On Error GoTo Chyba
Print a / b
Chyba:
If Err.Number = 11 Then
MsgBox "Nulou nelze dělit!", vbCritical, "Chyba"
End If
Resume Next
End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
28. 9. 2007   #7
-
0
-

On Error Resume Next	'ignoruje chyby... tudíš i tu s "0"

Dim cislo_1 As Integer, cislo_2 As Integer

cislo_1 = 20
cislo_2 = 0

If cislo_1 / cislo_2 = 0 Then
MsgBox "nelze dělit nulou"
Exit Sub 'opustí proceduru, tudíš nepokračuje v dalších operacích
End If

Print "pokračuju ve výpočtu pokud je to OK. Výsledek je tedy: " & (cislo_1 / cislo_2)

tak snad ti to pomůže

ps: tak už mě někdo předběhl, jeho řešení je lepší. Já už sem dlouho neprogramoval, takže sem splodil tuhle kravinku

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
kozomil
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
28. 9. 2007   #8
-
0
-

díky chlapy

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
maty0
Návštěvník
8. 10. 2007   #9
-
0
-

kristepane,dáš ověřovací pravidlo na vstup (asi textbox) a zajistíš aby dělitel nikdy nebyl NULA

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
1 nebo 0 toť otázka
30. 10. 2007   #10
-
0
-

P.S. Nulou delit lze ;) to ovsem spada pod vyssi matematiku, takze nechytrac kamo :smile8: :smile5: :smile14:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.31.12.–
Illidan5
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
11. 1. 2008   #11
-
0
-

Pokud bude dělitel 0 tak se napíše výsledek 0 zb.[dělenec]

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.168.216.–
Bengo0
Stálý člen
21. 2. 2010   #12
-
-1
-
Mimo téma

dělit nulou jde! 1/0= ∞+1/∞^-1 ... když dělít 1/0.1=10 .. 1/10^-4=10000 .. 1/∞^-1=∞ .. prostě nekonečně malé číslo ∞^-1 je nekonečně blízko nule, jsou téměř shodné, ale nejsou. Prostě dělit nulou jde :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.36.–
Bengo0
Stálý člen
21. 2. 2010   #13
-
0
-

∞ .. špatné formátování, to je nekonečno

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.36.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Dělení nulou — založil Anonymní uživatel

Posloupnost zakončená nulou — založil Niichanka

[C++] Delení % — založil Re4DeR

Dělení s ocáskem — založil Dan

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý