Installer – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Installer – C / C++ – Fórum – Programujte.comInstaller – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Zelenáč0
Posthunter
27. 9. 2007   #1
-
0
-

Mno, s vytvářením něčeho takového nemám nejmenší zkušenosti a tak se chci zeptat, jak na to?

BTW. abyste nemysleli, že se nesnažím: už jsem vytvořil funkční program...
Funguje to přibližně tak, že mám dvě proměnné, NAME a DATA. V první jsou jména souborů, které se budou "instalovat", ve druhé samotná data. Dále mám program, který mi vygeneruje zdroják ke každému souboru, a to ve tvaru

NAME[X][0] = 'n';

NAME[X][1] = 'e';
NAME[X][2] = 'c';
NAME[X][3] = 'o';

DATA[X][0] = 0x123;
DATA[X][1] = 0x123;
DATA[X][2] = 0x123;
DATA[X][3] = 0x123;
...

Následně to jen všechno includnu, cyklem vytáhnu ven DATA a uložím pod jmény v proměnné NAME...

Funguje to sice pěkně, ale má to problém už s 2MB souborem, a já potřebuju, aby to zvládlo 350MB :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
28. 9. 2007   #2
-
0
-

Hmm z tohto mi nieje jasne velmi o co ti ide :-/ Skus popisat co chces dosiahnut, ciel.. nie riesenie lebo dost to metie. Ide o nejaku taku myslienku ako je balickovaci system alebo nieto ako o tarovanie?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
w3q0
Věrný člen
28. 9. 2007   #3
-
0
-

Neviem pochopiť čo chceš, ale ak chceš iba vytvoriť inštalačku, prečo nepoužiješ niejaký už urobený program? Napr. Install Creator,WarSetup ...

A ak chceš urobiť niečo iné ako inštalačku, tak si moje trápne názory ani nevšímaj ;)!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Zelenáč0
Posthunter
28. 9. 2007   #4
-
0
-

Jasně, chci vyrobit "instalačku" ;-) Mrknu na ty programy, ale přece jen bych si to radši naprogramoval sám..
BTW. omlouvám se, ten můj první projev nebyl zrovna z nejlepších :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
ONDRA0
Newbie
28. 9. 2007   #5
-
0
-

Lehčí způsob je nepsat soubory do zdrojového kódu, ale vytvořit programem jiný exe soubor do kterého by se nakopírovaly soubory k instalaci (do jedné sekce) a vložil by se do něho program který by to nainstaloval (jiná sekce). Je třeba k tomu znát PE hlavičku (http://www.builder.cz/serial59.html) a nejspíš bych řekl i assembler.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
28. 9. 2007   #6
-
0
-

No, že by to byl LEHČÍ způsob bych zrovna neřekl, ale použitelnější asi jo :-) Kdyby měl někdo další nápad, určitě jím neopovrhnu ;-) Jinak díky za všechny dosavadní reakce..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
DeaLer+2
Hero
28. 9. 2007   #7
-
0
-

To Zelenáč: Chceš si naprogramovat instalátor? Sáhni po programu InnoSetup (příp. NSIS) ... myslím, že to je něco pro tebe.

Nevím, jaký to bude mít reálný využití (asi nic moc), ale napadla mě jedna věc. Bylo by možný do "resources" uložit archiv (např. GZIP) souborů a ten následně rozbalit ... příp. víc archivů, každý by se rozbalil do jiného místa.

A můj názor? Instalátory jsou k ničemu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
yaqwsx+9
Posthunter
29. 9. 2007   #8
-
0
-

A co takhle mit jednoduchy archiv( napr podle http://programujte.com/forum.php?akce=prispevek&id=5869#47508 )a pak exe,ktere ho rozbali?TAkhle je ted reseno mnoho instalaci.....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zelenáč0
Posthunter
29. 9. 2007   #9
-
0
-

Jeste jsem zadnou takhle resenou instalacku nevidel :-) Maximalne, pokud se jedna o instalacni CD, kde je ale z caseveho hlediska vyhodnejsi mit soubory v "hole" forme, bez zadnych archivu (tedy pokud nepotrebuji razantne snizit jejich velikost, aby se na dane medium vesli)

Jinak se na to asi vykaslu.. Rekl jsem si, ze kazdy, kdo dokaze nainstalovat Mafii, zvladne take extrahovat archiv do urcite slozky (doufam, ze nejsem moc naiivni :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
DeaLer+2
Hero
29. 9. 2007   #10
-
0
-

To Zelenáč: Ne a pokud to nezvládne, tak tvůj program není určen jemu ;) Úplně si za tím nestojím, ale něco na tom bude.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Windows installer — založil sa54d

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý