Jazyk c chyba / program ktery ze zadanych sekund udela dny hodiny minuty ... – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jazyk c chyba / program ktery ze zadanych sekund udela dny hodiny minuty ... – C / C++ – Fórum – Programujte.comJazyk c chyba / program ktery ze zadanych sekund udela dny hodiny minuty ... – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
h2so40
Newbie
28. 9. 2007   #1
-
0
-

#include <stdio.h>


main ()
{
int c, hodin, minut, sekund;
printf("Zadejte cas v sekundach");
scanf("%d", &c);
getchar();
dni = c/86400;
hodin = c/3600 - dni*24;
minut = c/60 - hodin*60 - dni*1440;
sekund = c - minut*60 - hodin*3600 - dni*86400;
printf("Zadaljste %d a to je %d:%d:%d:%d nebo %dni %d hodin %d minut %d sekund", c, dni, hodin, minut, sekund, dni, hodin, minut, sekund);
getchar ();
return 0;
}

netuším kde by mohla být chyba . :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Matrix17
~ Anonymní uživatel
285 příspěvků
28. 9. 2007   #2
-
0
-

Takhle by to mělo fungovat:



#include <stdio.h>

main ()
{
int c, hodin, minut, sekund, dny;

printf("Zadejte cas v sekundach: ");
scanf("%d", &c);
getchar();
dny = c/86400;
hodin = c/3600 - dny*24;
minut = c/60 - hodin*60 - dny*1440;
sekund = c - minut*60 - hodin*3600 - dny*86400;
printf("Zadal jste %d a to je %d:%d:%d:%d\n", c, dny, hodin, minut, sekund);
printf("Nebo nebo %d dnu %d hodin %d minut %d sekund.\n", dny, hodin, minut, sekund);
getchar ();

return 0;
}

Ale možná by bylo lepší využít zbytku po celočíselným dělení místo neustálého přepočítávání.
Nějak takhle:


dny = c / 86400;
c = c % 86400;
atd.

Tím pádem totiž na konci dostaneš rovnou sekundy a nemusíš nic přepočítávat a ušetříš jednu proměnou. Jelikož kolik uživatel zadal sekund se dá zpětně spočítat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
h2so40
Newbie
29. 9. 2007   #3
-
0
-

jo jo diky nemel sem v

int c, hodin, minut, sekund;
hodiny

všiml sem si pozdeji než sem napsal no :)
vyřešil sem to
#include <stdio.h>


main ()
{
int c,dni, hodin, minut, sekund;
printf("Zadejte cas v sekundach");
scanf("%d", &c);
getchar();
dni = c/86400;
hodin = c/3600 - dni*24;
minut = c/60 - hodin*60 - dni*1440;
sekund = c - minut*60 - hodin*3600 - dni*86400;
printf("Zadaljste %d a to je %d:%d:%d:%d nebo %dni %d hodin %d minut %d sekund", c, dni, hodin, minut, sekund, dni, hodin, minut, sekund);
getchar ();
return 0;
}


jinak diky za reakci teprve začínam tak se každa rada hodí

jeste prosím jak se udělá (jestli to de ) smyčka aby se mi to po každem vypočtu nevyplo ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
29. 9. 2007   #4
-
0
-

To h2so4:



#include <stdio.h>

main ()
{
int c,dni, hodin, minut, sekund;
do{
printf("Zadejte cas v sekundach");
scanf("%d", &c);
getchar();
dni = c/86400;
hodin = c/3600 - dni*24;
minut = c/60 - hodin*60 - dni*1440;
sekund = c - minut*60 - hodin*3600 - dni*86400;
printf("Zadaljste %d a to je %d:%d:%d:%d nebo %dni %d hodin %d minut %d sekund\n", c, dni, hodin, minut, sekund, dni, hodin, minut, sekund);
}while(c != 0);
getchar ();
return 0;
}

bude sa opakovat dokym nazadas nulu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 86 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý