Nefunguje pridanie prispevku do gb!!! Pls, help! – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nefunguje pridanie prispevku do gb!!! Pls, help! – MySQL – Fórum – Programujte.comNefunguje pridanie prispevku do gb!!! Pls, help! – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tocimanko0
Grafoman
30. 9. 2007   #1
-
0
-

Zdravim.
Prosim o pomoc.
Mam dva guestbooky (hned pridam aj kod) a kazdy je na inej stranke. Jeden je na http://tociman.tym.sk a druhy na *cenzura*.tym.sk (nemozem prezradit ;) Obidva su navlas rovnake. Na tociman.tym.sk funguje vsetko jak ma ale na tej druhej nejde pridat prispevok. Este treba poznamenat, ze tabulky v db su takisto rovnake 1:1 Chyba nemoze byt na mojej strane (podla mna) ale ak je, tak mi prosim povedze, ze kde.. Som s nervami v koncoch!!! Obidve stranky su na http://ic.cz Este ze chyba nemoze byt vo vytvorenej tabulke, nakolko mi vsetko sedi a na tociman.tym.sk takisto vsetko fici jak ma. Btw: Tabulka sa vola 'guestbook' a pouzivam AUTO_INCREMENT pre ID.

Kod guestbooku:



<?
require "./obecne.php";

if ($send && $text != ""): // pokial boli odoslane data

// odstranit z prispevku HTML tagy
$IP = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
$text = HTMLSpecialChars($text);
$email = HTMLSpecialChars($email);
$nazov = HTMLSpecialChars($nazev);
$meno = HTMLSpecialChars($jmeno);
$cas = date("d-m-Y H:i:s");
$captcha = HTMLSpecialChars($captcha);
if ($captcha == "9") {
// vlozime prispevok do db
@$f = mysql_query ("INSERT INTO guestbook VALUES ('','$meno','$email','$nazov','$text','$cas','$IP')");
if (!@$f) {
echo "<span style=\"color:red\">Nepodarilo sa uložiť príspevok! Kontaktujte prosím Admina.</span>";
}
}
else
{
echo "<span style=\"color:red\">Skontrolujte zadanú odpoveď na kontrolnú otázku!</span>";
}
endif;

// zaciatok vystupu stranky
?>
<?
$is_blocked = false ;
$sql = mysql_query("SELECT ip FROM ban");
while($zaznam = mysql_fetch_object($sql)){
if($_SERVER['REMOTE_ADDR'] == $zaznam->ip){
//ked je IP zabanovana
//tak sa nezobrazi formular (dole)
$is_blocked = true;
}
}
if ($is_blocked == false) {
//ked uziv.neni zablokovany, zobraz form.
echo "<span style=\"font-size: 10pt; color= white;\">
<div align=\"center\"><center>

<table border=\"0\" width=\"50%\">
<tr>
<td><div align=\"center\"><center><table border=\"0\"><FORM name=\"novy_odkaz\" ACTION=\"?id=gb&od=0&do=10\" METHOD=\"POST\"><INPUT TYPE=HIDDEN NAME=\"send\" VALUE=\"true\">
<tr>
<td><strong>Meno:</strong></font></td>
<td><strong><input
type=\"text\" size=\"50\" name=\"meno\"></strong></font></td>
</tr>
<tr>
<td><strong>E-mail:</strong></font></td>
<td><strong><input
type=\"text\" size=\"50\" name=\"email\"></strong></font></td>
</tr>
<tr>
<td><strong>Nadpis:</strong></font></td>
<td><strong><input
type=\"text\" size=\"50\" name=\"nazov\"></strong></font></td>
</tr>
<tr>
<td><strong>Text:</strong></font></td>
<td><strong><textarea
name=\"text\" rows=\"2\" cols=\"38\"></textarea></strong></font></td>
</tr>
<tr>
<td><strong>18 ÷ 2</strong></td><td><input type=\"text\" size=\"10\" name=\"captcha\">
</tr>
<tr>
<td colspan=\"2\"><center><input type=\"submit\" value=\"*** PRIDAŤ ***\"></center></td></form>
</tr>
</table>
</center></div></td>
</tr>
</table>
</center></div>

<hr size=\"3\" noshade width=\"75%\">";
}


// vybereme posledních 10 zpráv z databáze
$od = $_GET['od'];
$do = $_GET['do'];
@$v = mysql_query("SELECT id,jmeno,email,nazev,text,cas
FROM guestbook
ORDER BY id DESC LIMIT $od,$do");
@$p = mysql_num_rows($v);

// ak nejake taketo spravy existuju, zobrazit!

if ($p > 0):
echo "<div align=center><center><table border=0 width=75%>";
while ($z = mysql_fetch_row($v))
{
echo "<tr><td><strong>";
if($z[2]) echo "<a href=mailto:$z[2]>$z[1]</a>"; //ak bol zadany mail
else echo "$z[1]"; // ak nie, tak zobraz iba meno
echo "</strong><br><em>$z[3]</em></td>
<td><p align=right><b>$z[5]</b></p></td></tr>
<tr><td colspan=2><strong>$z[4]</strong></td></tr>
<tr><td colspan=2>................................................................</td></tr>";
}
echo "</TABLE><br><br></center></div>";
endif;
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
//zistim si, kolko prispevkov je v db
$result = mysql_query( "SELECT Count(*) FROM guestbook");
$pocet_prispevkov=mysql_result($result,0);
$pocet_stran = ceil($pocet_prispevkov / 10);
echo "<center>";
for ($i=1; $i<=$pocet_stran; $i++)
{
$od = ($i - 1) * 10;
$do = $i * 10;
echo "<a href=\"?id=gb&od=".$od."&do=".$do."\">[".$od."-".$do."]</a> ";
}
echo '</center></span>';
?>


Toto je cisto okopirovany kod z mojej navstevnej knizky. Nekritizujte kod (to az po vyrieseni problemu ;) ale skuste mi poradit... Velmi moooc straaasne vas prosim o pomoc. (btw: nie som daleko od samovrazdy ;) a byvam pri zeleznici)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Reklama
Reklama
Tocimanko0
Grafoman
30. 9. 2007   #2
-
0
-

Tak co? Nikto nic? hmm :((

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Mautinek
~ Redaktor
0
Grafoman
30. 9. 2007   #3
-
0
-

To Tocimanko: nemáš chybně vyplněné připojení k DB?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
Tocimanko0
Grafoman
30. 9. 2007   #4
-
0
-

Nie. Nastavenia mam v pohode. Viem ze moj dotaz a vobec prispevok je objemny, ale vsimaj kazdy detail. Hovoril som, ze na druhej stranke sa mi zobrazia spravy len pridat nejde prispevok :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Tocimanko0
Grafoman
30. 9. 2007   #5
-
0
-

Nikto mi nevie pomoct? :((

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Tocimanko0
Grafoman
30. 9. 2007   #6
-
0
-

JO! Podarilo s mi odchytit hlasku o chybe:

Duplicate entry '127' for key 1

Este raz si pozrite prosim moju prvu spravu a skuste do dat do suladu s touto hlaskou.. Ja som to skusal, ale neuspel som :( Diky moc za ochotu

EDIT: Tuto hlasku som zistil pomocou MySQL_Error() :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
DeaLer+2
Hero
30. 9. 2007   #7
-
0
-

To Tocimanko: A samozřejmě tě ani ve snu nenapadlo zadat tu hlášku do googlu ... ty seš beznadějnej případ.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Tocimanko0
Grafoman
30. 9. 2007   #8
-
0
-

Jo jo jo jo jo !!! Problem som vyriesil :) Rozmyslal som nad samovrazdou ale este raz som sa tomu pokusil venovat a: zmenil som datovy typ ID v tabulke guestbook z tinyint na int a hned to ficalo :) Zdovodnenie: TINYINT je v rozsahu -127 do +127 a INT omnoho viac :) Posledny prispevok mal hodnotu ID=127.. Takze ziaden dalsi prispevok sa nezmestil :)
To DeaLer: Diky za pomoc :) 1. pisal si uz po vyrieseni problemu;2.tvoj navrh by mi bol aj tak na H*VNO :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
DeaLer+2
Hero
30. 9. 2007   #9
-
0
-

To Tocimanko: Hehe, mělo by ti to pomoct, jestli ne ... je chyba někde jinde.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Pridanie js do php — založil Tayson

Php session, pridanie — založil Tilda

Pridanie .DLL do zložky — založil yterbium

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý