Barva v konzoli. – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Barva v konzoli. – C / C++ – Fórum – Programujte.comBarva v konzoli. – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

DeathHumanCZ0
Stálý člen
30. 9. 2007   #1
-
0
-

Ahoj, chci se zeptat jestli jde v konzolové aplikace změnit bílá barva třeba na červenou a jak?
Děkuji za odpovědi...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vskutku...
janc10
Návštěvník
30. 9. 2007   #2
-
0
-

priklad z googla :) malo by ti to stacit na pochopenie, je tam pouzita funkcia SetConsoleTextAttribute (Win32 API)

#include <stdlib.h>

#include <windows.h>
#include <iostream>

using namespace std;

enum Color { DBLUE=1,GREEN,GREY,DRED,DPURP,BROWN,LGREY,DGREY,BLUE,LIMEG,TEAL,
RED,PURPLE,YELLOW,WHITE,B_B };
/* These are the first 16 colors anyways. You test the other hundreds yourself.
After 15 they are all combos of different color text/backgrounds. */

bool quit;

void col(unsigned short color)
{
HANDLE hcon = GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE);
SetConsoleTextAttribute(hcon,color);
}

istream &operator>> ( istream &in, Color &c )
{
int tint;
cin >> tint;
if (tint==-1) quit=true;
c=(Color)tint;
return in;
}

int main()
{
do {
col(7); // Defaults color for each round.
cout << "Enter a color code, or -1 to quit... ";
Color y;
cin >> y; // Notice that >> is defined above for Color types.
col(y); // Sets output color to y.
if (!quit) cout << "Color: " << (int)y << endl;
} while (!quit);
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
echo1120
Stálý člen
1. 10. 2007   #3
-
0
-

#include<iostream>

using namespace std;
int main()
{
system("color 40");//1. cislo=farba pozadia,2.cislo=farma pisma
/*0=CIERNA;1=modra;2=zelena;3=akvamarinova;4=cervena;
5=fialova;6=zlta;7=biela;8=seda;9=svetlomodra;
A=svetlozelena;B=svetloakvamarinova;C=svetlocervena;
D=svetlofialova;E=svetlozlta;F=svetlobiela */
cout<<"skuska";
cin.get();
return 0;
}

Kratsi zdrojovy kod pre konzolovu aplikaciu. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeathHumanCZ0
Stálý člen
1. 10. 2007   #4
-
0
-

Díky, z toho tvého jsem to lépe pochopil.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vskutku...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Barva — založil Tomik

Barva — založil noname

Barva obrázku — založil Morgue

Barva okna — založil Jakub Vojáček

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý