Problem v kode. Zvlastna chybova hlaska. Potrebujem urgentne pomoc! – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problem v kode. Zvlastna chybova hlaska. Potrebujem urgentne pomoc! – PHP – Fórum – Programujte.comProblem v kode. Zvlastna chybova hlaska. Potrebujem urgentne pomoc! – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Tocimanko0
Grafoman
2. 10. 2007   #1
-
0
-

Ahojte seci! Prikladam kod a chybovu hlasku.. Lamem si s tym uz jeden den hlavu, ale neviem co za rkavinu to pise a preco.. Najprv kod:

<?

//////////////////
//NASLEDUJE SPRAVA NOVINIEK
/////////////////
require 'obecne.php';

if ($send && $text != ""): // pokial boli odoslane data

// odstranit z prispevku HTML tagy
$text = HTMLSpecialChars($text);
$cas = date("d-m-Y");
// vlozime prispevok do db
@$f = mysql_query ("INSERT INTO guestbook VALUES ('','$text','$cas')");
if (!@$f) {
echo "<span style=\"color:red\">Nepodarilo sa uložiť príspevok! Kontaktujte prosím Admina.<br></span>";
echo "Chybová hláška MySQL:<br>";
echo Mysql_Error();
}

// zaciatok vystupu stranky
//FORM NA PRIDANIE NOVINKY
?>

<span style="font-size: 10pt; color= white;">
<div align="center"><center>

<table border="0" width="50%">
<tr>
<td><div align="center"><center><table border="0"><FORM name="nova_novinka" ACTION="?id=gb&od=0&do=10&novinka_od=0&novinka_do=3" METHOD="POST"><INPUT TYPE=HIDDEN NAME="send" VALUE="true">
<tr>
<td><strong>Text:</strong></font></td>
<td><strong><textarea
name="text" rows="2" cols="38"></textarea></strong></font></td>
</tr>
<td colspan="2"><center><input type="submit" value="PRIDAŤ NOVINKU"></center></td></form>
</tr>
</table>
</center></div></td>
</tr>
</table>
</center></div>

<hr size="3" noshade width="75%">

<?
// vyberieme poslednych 10 noviniek z db
$od = $_GET['novinka_od'];
$do = $_GET['novinka_do'];
@$v = mysql_query("SELECT id,text,cas
FROM novinky
ORDER BY id DESC LIMIT $od,$do");
@$p = mysql_num_rows($v);

// ak novinky existuju

if ($p > 0):

while ($z = mysql_fetch_row($v))
{
/////samotny vypis noviniek
//$z[x];
echo "<strong>$z[2]</strong>";
echo "$z[1]";

/////////////////
}

endif;
//zistim si, kolko noviniek je v db
$result = mysql_query( "SELECT Count(*) FROM novinky");
$pocet_prispevkov=mysql_result($result,0);
$pocet_stran = ceil($pocet_prispevkov / 10);
echo "<center>";
for ($i=1; $i<=$pocet_stran; $i++)
{
$od = ($i - 1) * 10;
$do = $i * 10;
echo "<a href=\"?id=gb&od=".$od."&do=".$do."\">[".$od."-".$do."]</a> ";
}
echo '</center></span>';
?>


Ok, a teraj chybovu hlasku...
Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/free/tym.sk/z/*CENZURA*/root/www/admin/novinky.php on line 81

Prosim, poradte mi! Som z toho zufaly.. Nechapem co moze znamenat "unexpected $end" ... Je to riadok, kde je to "?>" na konci.. Co do do riti je?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
2. 10. 2007   #2
-
0
-

"unexpected" je "neocekavany"
Pravdepodobne ti nekde chybi ukoncovaci slozena zavorka "}" resp. "end"...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Zelenáč0
Posthunter
2. 10. 2007   #3
-
0
-

to if "pokud byly odeslany data" neni ukoncene.. Jinak ti doporucuju, aby ses vykaslal na zapis "if-endif" a pouzival slozene zavorky.. vede to jen k problemum ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Tocimanko0
Grafoman
2. 10. 2007   #4
-
0
-

LOL! Wav! KOKOS!
To Zelenáč: Diky diky diky moc! prerobil som to na zlozene zatvorky.. Hned vsetko fici jak ma! :) Problem bol vyrieseny :) Si genius!!!!!! :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Chybová hláška — založil Dave

Chybová hláška — založil Dolpi

Chybová hláška — založil Montezo

Chybová hláška — založil WoSSa

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý